Czy ktoś może orientował się czy jest możliwe mechaniczne ustawienie xenonow do ruchu lewostronnego? Niestety wygląda na to, że dłużej zabawie w UK, a niestety jest spora szansa, że Travelmode nie przejdzie brytyjskiego MOT. Czy będę musiał jednak wymienić całe lampy? Napisałem maila do brytyjskiej Skody, ale brak odzewu (chyba będę musiał przedzwonić, ale najpierw chciałem zasięgnąć Waszego zdania i porad).
Jak jedziesz tam na chwile i nie chcesz placic TAXu to nie ma sensu robic MOTu i rejestrowac auta tam. Jak masz zamiar jezdzic tam dluzej to kup sobie tam jakies auto, bo z polskimi tablicami czyli obcymi tam bedziesz zawsze na cenzurowanym. Takie jest moje zdanie.
Dodatkowo do MOTu chyba beda chcieli zeby licznik pokazywal predkosc z milach/km a nie tylko km
Spider, dzięki - poczytam Maicroft, na maxi-docie mam wyświetlana prędkość w milach.
W UK auto mam właściwie od nowości (2 tygodnie w PL). Auto ma prawie 4 mce, więc jeszcze mogę się legalnie poruszać nim przez ok. dwa. Kupno innego raczej odpada - co zrobię z nową Skodą? A nowa Octavia tutaj wychodzi tutaj sporo drożej, więc jeśli nawet przerobienie będzie mnie kosztować, to i tak wyjdę na prostą. Myślałem tylko, że z tył świateł jest jakiś przełącznik czy cuś, bo to znacznie ułatwiłoby mi sprawę.
Wyróżniam się i owszem, ale w czym to przeszkadza? Mam wręcz wrażenie, że łatwiej mnie wpuszczają jak stoję na złym pasie. Co do prędkościomierza, to może masz rację ale - jechałem ostatnio nowym Priusem - ma tylko cyfrowy wyświetlacz bez skali (nawiasem mówiąc kamerka na tylnym zderzaku - bajer!). Cytryny zdajsie też tak mają i to mnie trochę uspokoiło
Jeszcze dwa słowa odnośnie wyróżniania się - po pierwsze Nowa Octavia - rzadkość w Londynie. W ogóle Octavie są tu rzadkością. Co innego w mniejszych miastach - ulubione auto taksiarzy. Natomiast jeśli będę miał brytyjskie blachy, to nie będę się aż tak wyróżniał. Widuje się tu auta z kierą po "niewłaściwej" stronie
Komentarz