Tymon, to sie kuruj do srody do 20 bo o21 musisz byc w katowicach
Przestroga Shell Helix ULtra 5w40
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Przestroga Shell Helix ULtra 5w40
Witam,
Zalałem sobie 10tys temu auto tym specyfikiem w stacji Shell w Warszawie i zdecydowanie odradzam!!
Po jakiś 8tyś zaczeły grać zawory po 10tyś coś zaczeło klekotać w silniku w stopniu wymagającym wizyty u mechanika! Diagnoza mechanika chyba padły popychacze!
Zmieniłem olej klekot powoli ustaje!
Jakby to powiedział dobry kelner "nie polecam"Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
-
-
Re: Przestroga Shell Helix ULtra 5w40
Zamieszczone przez piotrekwawaWitam,
Zalałem sobie 10tys temu auto tym specyfikiem w stacji Shell w Warszawie i zdecydowanie odradzam!!
Po jakiś 8tyś zaczeły grać zawory po 10tyś coś zaczeło klekotać w silniku w stopniu wymagającym wizyty u mechanika! Diagnoza mechanika chyba padły popychacze!
Zmieniłem olej klekot powoli ustaje!
Jakby to powiedział dobry kelner "nie polecam"
A o jakim silniku mowa ?
pozdrawiamJarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Uważam że mocno przesadzasz, mam w innym samochodzie ( nie w skodzie ) i jezdze przez ostatnie 85 kkm bezproblemowo. Problem moze polegac na tym ze zmieniles typ oleju, ale tak naprawde jesli spelniles wszystkie wytyczne dotyczace takiej operacji to tez nie powinno sie nic wydazyc. Inna sprawa jest to, czy to naprawde byl SHELL .......
PozdrawiamPowered by VSI PRINS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez borutUważam że mocno przesadzasz, mam w innym samochodzie ( nie w skodzie ) i jezdze przez ostatnie 85 kkm bezproblemowo. Problem moze polegac na tym ze zmieniles typ oleju, ale tak naprawde jesli spelniles wszystkie wytyczne dotyczace takiej operacji to tez nie powinno sie nic wydazyc. Inna sprawa jest to, czy to naprawde byl SHELL .......
Pozdrawiam
Jednak ryzyko jest zawsze.Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
Pierwszy przegląd po 15 tys km, zalano Castrol Magnatec 5w40 C3 "zalecany" przez serwis (sama wymiana wraz z olejem 4,5l wg serwisowych danych wyniosła ponad 350zł plus dopłata za inne jeszcze czynności serwisowe więc uzbierało sie tego trochę), ok. niech będzie. Ja i moja "czeszka" nie jesteśmy wybredni..., 4 tys km i regulatory luzów zaworowych (tak mówił mechanik) zaczęły postukiwać. Serwis na to oczywiście, że TTTM. Do przeglądu i wymiany była cisza. Wymiana poza serwisem filtra i oleju na coś innego... kupiony w sklepie Shell Helix ultra 5w40. (Za trochę ponad 100zł+filtr oleju) Zrobione ju z na nim 11tys km i cisza, nic się nie dzieje. Niedługo wymiana. Zastanawiam sie nad Shell Helix ultra 0w40... mam nadzieje,że sie nie zawiodębastek1080
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrekwawabeczka była ShellaAUTOFAB - Nowe części do Twojego auta
www.AUTOFAB.pl Oleje Millers, Liqui Moly, Motul, Mobil, Castrol, Shell, Total, Elf, Orlen, Lotos
Felgi JR, zawieszenia obniżające, kosmetyki Meguiars, Shiny Garage, TuningKingz, Poorboy's oraz wiele innych
Komentarz
-
Komentarz