poprostu rozłączył ci akumulator aby nic sie nie stało no i wszystkie dane straciłeś czy teraz jak jezdzisz to znowu się pojawiają ??? jesli tak to ok no a tamtych juz nie odzyskasz
A więc komputer na lewym wyświetlaczu poniżej zegarów pokazuje chwilowe zużycie paliwa(OK),temperaturę(OK),czas(OK) -to mogę zresztą ustawić, natomiast przestał wskazywać czas jazdy danego dnia(zamiast tego sumuje czas jazdy w kolejnych dniach licząc od momentu wizyty w warsztacie);kilometry zrobione danego dnia(zamiast tego sumuje kilometry od wizyty w warsztacie):średnie zużycie danego dnia- pokazuje 6.1albo 6.2l/100km(nie są to dane prawdziwe);ilość kilometrów do tankowania(jak na razie nie są to dane prawdziwe0
UTRACIŁEM NIE DANE ALE POPRAWNOŚĆ WSKAZAŃ bo te dane i tak się kasowały po każdym dniu
Nie wiem co to jest mfa,( jeśli możesz Thundi to poproszę o info),n ale przy włączonym zapłonie nacisnąłem przycisk reset i przywróciło jakby poprawność wskazań.Sprawdzę jeszcze po jeżdzie.
Zamieszczone przez Thundi
Przytrzymanie dłuższe niż 1s spowoduje wykasowanie danych.
O które dane chodzi ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
darpod, jezeli prztrztmasz dłuzej na 1 to kasyjesz dane kompa "dziennego" tzn tego co sie sam kasuje po 2 godzinach. Jezeli sie przełczysz na komp 2 lekkie nacisniecie "reset" - to mozesz poźniej dłuzej przytrzymac "reset" i Ci skasuje kompa 2 tzn dane "czas, średnie spalnie, śerdnia predkość
darpod, MFA to komputer pokladowy. Miales go w trybie MFA2 dlatego wszystkie dane sumowaly sie a nie kasowaly po 2h od wylaczenia zaplonu jak na MFA1 Guzikiem reset przelaczasz tryb mfa2 z mfa1. Dluzej go przytrzymujesz, kasujesz wszystkie dane z wybranego trybu.
Ot cale rozwiazanie zagadki poprawnosci wskazan.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
darpod,
Komputer pokładowy jaki masz w aucie ma dwie pamięci zwane jako MFA1 oraz MFA2 pomiędzy którymi możesz się przełączać.
MFA1 - to pamięć tak jakby dzienna - to znaczy informacje tu zostają zapisane ale jeśli w ciągu 2 godzin od wyłączenia silnika nie zostanie on uruchomiony ponownie dane te są kasowane - dane te można skasować również ręcznie przytrzymując przycisk Reset przez co najmniej 1sekundę
MFA2 - to pamięć gdzie przechowywane są wszystkie informacje z MFA1 tylko że nie w kolejności a zbiorczo (czyli jest to suma kolejnych MFA1) przy czym informacje te masz od momentu ustawienia ich na zero. I żeby wyzerować tą pamięć trzeba nacisnąć Reset bowiem sama się nie skasuje. Resetujesz poprzez włączenie tej pamięci i przytrzymaniu przycisk Reset przez co najmniej 1sekundę.
Obie pamięci chodzą jednocześnie (czyli nabijając np: godziny jazdy w MFA1 rosną one i w MFA2) tyle że podgląd masz tylko tej wybranej.
r2r, nie widze w tym zadnego wstydu :wink: ja tez srednio sie w tym orientowalem, plus minus wiedzialem. ale o tych 2 h nie wiedzialem np.....po to chyba jest to forum zeby sobie pomagac , a nie wstydzic...wstyd to bylby jakby kolega zapytal.....jaki olej...hehehe
masz rację ale gdybym się wstydził i nie zapytał to bym dalej nie wiedział.Myślę , że jeszcze sporo rzeczy nie wiem i jak zajdzie taka potrzeba to znów zapytam . Jeszcze raz dziękuję za pomoc i wyjaśnienie i adwokaturę.
Komentarz