Montaż żarników xenonowych w O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bobikos
    Classic
    • 2010
    • 4

Zamieszczone przez mad_mark
    taki maly update: robie korekty licznikow i sprawdzanie przebiegu w EDC15.
    I to jest powód do chwalenia się?
  • paradygma
    Classic
    • 2008
    • 22

Witam
    kupiłem niedawno xenony do O2, dostałem do nich żarniki ale nie wiem jak to zamontować.
    w lampach jest miejsce na przykręcenie żarników, ale w samych żarnikach nie ma niestt nic podobnego, czy montuje sie to za pomocą jakiś obejm czy dostałem złe żarniki. Dodam że same żarniki pasują wycięciami do soczewek.
    Z góry dziękuje za podpowiedź jak to zrbić, moze ktoś ma zdjęci zamontowanych żarników w kloszu??
    Michał

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez paradygma
      kupiłem niedawno xenony do O2, dostałem do nich żarniki ale nie wiem jak to zamontować
      a xenony z allegro?
      podaj namiar na PW zobaczysz jak to u mnie wyglada
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• jaca
        Drive
        • 2007
        • 92

Żarniki D1S rzeczywiście nie mają uchwytów aby je przykręcić do klosza reflektora.
        Przy wymianie żarników zdejmujesz bleszane obejmy (te które są przykręcone do klosza) ze starych żarników i nasuwasz na nowe i całość przykręcasz. Zero problemu.
        Pozdrawiam

Komentarz

• lukas220
          Ambiente
          • 2006
          • 120

Do wypowiedzi kolegi JACY dodam tylko, że najlepiej zdemontować cały reflektor i zrobić przekładkę poza samochodem. Ja robiłem to pare dni temu 15 min i po bólu. Żarniki z allegro ( nowe, w pudełkach BMW) kupiłem za 80zł/szt. Przez pierwsze godziny świeciły słabo, białą barwą-teraz jest coraz lepiej.Pozdr
          Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• tomekjmopl
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1187
            • Opel
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

lukas220, jeśli możesz podaj namiary na te żarniczki :wink:

Komentarz

Pracuję...