rrysio, byly to drobne usterki elektryczno-elektroniczne ktore wyeliminowali bezplatnie, twierdzac ze nie mialy one zwiazku z naszymi przerobkami.
Wymiana filtra kabinowego w OII
Zwiń
X
-
Wymiana filtra kabinowego w OII
Mam takie dwa pytania. Czy do wymiany filtra wystarczy odkręcić dwa plastikowe wkręty pod schowkiem i delikatnie wyciągnąć osłonę czy demontuje się jeszcze coś z obudowy schowka. Jest tam taka osłona z pianki, która powinna wyjść ale czy da się łatwo ją wcisnąć ?. Czy sam filtr wchodzi w każdej pozycji czy ścięcie musi być z jednej strony i inaczej nie da się go po prostu włożyć.
-
-
Dzięki za podpowiedzi. Ja żeby sobie ułatwić to wyczepiłem ta piankę i teraz trochę ciężko ja założyć głową na dół ale pewnie się da. Jeżeli chodzi o sam filtr to zdaje się, że ścięcie jest po prawej ale w trakcie wymiany musiałem się oderwać na chwilę od roboty i jak wróciłem do akcji to zapomniałem jak on tam siedział... w każdym razie wchodzi ze ścięciem po prawej.
Komentarz
-
-
S2 - czy tak samo
Panowie czy tak samo się wykonuje to w Superbie 2?
Odkeciłem te dwa zaczepy i zdjąłem piankę ale nie byłem w stanie wyciągnąć filtra.
Ten plastik co go przytrzymuje trzeba przesunąć w bok a nie ciągnąć w dół?
Kupiłem http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1111k.pdf ale ta instrukcja nie jest od tego
Komentarz
-
-
W OII plastik przesuwa się w prawo i powinien wyjść do dołu razem z filtrem. Czy w SII jest tak samo to nie wiem, ale zdarzyło mi się raz, że trzeba było przyłożyć sporo siły, żeby przesunąć ten plastik, bo kawałek tej piankowej uszczelki z filtra gdzieś się podwinął i blokował całość...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentzrób zdjęcie może pomożemy jak się nie uda
Plastik przytrzymujący filtr za specjalny uchwyt odsuwa się w prawo i filtr spokojnie wysuwa się w dół. Czyli dokładnie tak jak pisaliście. A ja na siłę chciałem plastik w dół ciągnąć.
Jednak po 20kkm filtr był dość mocno zasyfiony.
Dzięki za podpowiedzi
Komentarz
-
-
Już dawno miałem wymienić ale przeciągałem, od początku jak kupiłem autko 3 miesiące temu czuć w kabinie jak z odkurzacza. Muszę wymienić bo za bardzo mnie to drażni.
Czy wymieniał ktoś z was z Filtrona ?
Są tam dwa typy K1111 i K1111A, nie wiem który jest do mojego 1,9 tdi 105 bkc ?
Z opisu niby oba pasują ale jak spojrzałem różnią się wymiarami i ceną. ten pierwszy 38 zł drugi 56 zł.Ambiente
Komentarz
-
Komentarz