Zakup octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • albus
    Classic
    • 2010
    • 1

Zakup octavi

Wczoraj pojeździłem trochę i objawów nie było już żadnych.
    Może jakiś paproch. Pompa chodzi jak dawniej czyli słychać ją tylko przed odpalaniem .
  • megry
    Classic
    • 2009
    • 1

Zakup octavi

Witam wszystkich.Planuje zakup Oktavi 2001-2003 TDI 110 KM .Mam pytanie , czy to dobry wybór jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy kupnie.Dodam,że będzie to mój pierwszy diesel i pierwsza Skoda.Proszę także o kilka słów na temat tego modelu.Z góry dziękuję.

Komentarz

• rekin
      Rider
      • 2008
      • 398

Re: Zakup octavi

Zamieszczone przez megry
      Witam wszystkich.Planuje zakup Oktavi 2001-2003 TDI 110 KM .Mam pytanie , czy to dobry wybór jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy kupnie.Dodam,że będzie to mój pierwszy diesel i pierwsza Skoda.Proszę także o kilka słów na temat tego modelu.Z góry dziękuję.
      jak to jest, że w opisie masz już samochód a piszesz co innego?? :P
      W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• fireman6
        Rider
        • 2009
        • 360

Chyba tak tylko wybrał na ślepo bo O2 i ALH to się nie zgrywa
        Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
        Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• sew1981
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10986
          • Fiat

megry, zwroc uwage na wszystko to na co zwracasz uwage przy zakupie kazdego auta...proste - no chyba tego nie trzeba ci mowic?, a co do opisu modelow,usterek,spalania, jazdy,zagadnien..uzyj opcji "szukaj".

Komentarz

• karpecik
            Rider
            • 2004
            • 279

Zamieszczone przez megry
            Przede wszystkim: kierownica z lewej strony. Siedzenia z przodu i z tyłu, z tyłu może być jedno ino długie. Pod klapą z przodu takie coś co warczy jak jest nażarte. Z tyłu pod klapą ma nic nie być. Tam nie może warczeć! Cztery gumiane kółka po bokach. W środku nie może być żadnego człowieka, nawet nieruchomego. Kobieta może być, ino młoda.
            Co ci jeszcze doradzić... ? :szeroki_usmiech

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3376
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez karpecik
              Zamieszczone przez megry
              Przede wszystkim: kierownica z lewej strony. Siedzenia z przodu i z tyłu, z tyłu może być jedno ino długie. Pod klapą z przodu takie coś co warczy jak jest nażarte. Z tyłu pod klapą ma nic nie być. Tam nie może warczeć! Cztery gumiane kółka po bokach. W środku nie może być żadnego człowieka, nawet nieruchomego. Kobieta może być, ino młoda.
              :szeroki_usmiech Nic dodać nic ująć.
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

oj bardzo spadł poziom na OCP :| karpecik, Masz jeszcze coś mądrego do dodania?

megry, jeśli będziesz miał już wypatrzone jakieś konkretne auto to albo poproś o vin auta i w ASO za 50-100zł powiwedzą ci coś o przeezłości auta albo najlepiej udaj się z autem do stacji kontroli pojazdów. ogólnie jeśli użyjesz opcji szukaj to znajdziesz odp. na wszelkie pytanie dot. octavii. linki interesujących cię aut mozesz wrzucić tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...210&start=4710
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• GrabaR
                  Drive
                  • 2009
                  • 67

Odwiedź też stronę www.bezwypadkowe.net oraz bloga http://tylik.motogrono.pl/
                  Znajdziesz kilka pożytecznych rad.

Komentarz

• karpecik
                    Rider
                    • 2004
                    • 279

[quote="Maru 123"]
                    oj bardzo spadł poziom na OCP :| karpecik, Masz jeszcze coś mądrego do dodania?

Coś by się jeszcze znalazło.
                    Gość ma 36 lat, ale nic to, idź go za rękę jeszcze potrzymaj i do komisu zaprowadź.

Komentarz

• Rafał 82
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 150
                      • Superb II (3T4)

megry, w dizlach niestety są mocno kręcone przebiegi, da się to sprawdzić przy pomocy VAGA (jednak nie zawsze i ASO tego Ci nie zrobi) jeżeli uda Ci się kupić octavkę przed 150 kkm i w miarę zadbaną to długo będziesz się Cieszył z bezawaryjnej jazdy.

Jednak jak chcesz kupić zadbane auto to trzeba się nastawić na męczące poszukiwania.

Jeżeli się nie znasz na samochodach to najlepiej będzie jak pojedziesz do ASO na przegląd przed zakupowy (120-150 zł). Sprawdzą zawieszenie, wycieki w silniku, sczytają błędy i jak będą mieć czujnik lakieru to sprawdzą czy nie bita

To co sam możesz zobaczyć to zużycie tapicerki, kierownicy, drążka skrzyni biegów, dywaników, sprawdzić stan oleju w silniku (jedna z oglądanych przeze mnie miała przelane z dobre 4 cm ponad max). Popatrzeć czy wszystkie szyby z tego samego rocznika. Jeżeli jest książka serwisowa to trzeba zadzwonić do ASO w którym był serwisowany samochód i popytać jaki przebieg co było wymieniane itp.
                      Jakbyś robił jazdę próbną to dobrze przeciągnąć auto tak na 3,4 biegu pod 4tyś.obrotów sprawdzisz czy nie łapie notlaufa (oczywiście przed tym trzeba samochód rozgrzać, bo jak porządny właściciel to się wkurzy na Ciebie nie miłosiernie )

Wydaje się, że najlepsze auta kupuje się od osób prywatnych, a nie komisów. Zaglądaj na forum może ktoś będzie sprzedawał.

[ Dodano: Pią 13 Lis, 09 22:59 ]
                      A i jak szukasz dobrego auta, to niech nicka cena nie będzie Twoim wyznacznikiem

Komentarz

• metrotest
                        Rider
                        • 2006
                        • 506
                        • Volkswagen
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Sam silnik pierwsza klasa.
                        Zrywny a przy tym naprawdę mało pali.
                        Trochę głośny w porównaniu do obecnych CR, ale da się przyzwyczaić.

Tak chwalę, bo sam taki mam Żałuję tylko, że nie ma skrzyni 6 -biegowej.

Komentarz

Pracuję...