[O2] [O2 FL] poprzeczki na relingi combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • peyot25
    Classic
    • 2010
    • 1

No ciekawie to wygląda, ale nie wiem o co kaman. Tutaj jest "wypruta" oprawka żarówki halogenów, a w jej miejsce wstawiona ta lampa (w obudowie od halogenu)? Ciekawy pomysł, ale jeśli jest tak jak jak napisałem, to nasuwają mi się wątpliwości:
    - brak homologacji RL na obudowie halogenów (problemy przy rejestracji lub kontroli),
    - brak halogenów
  • akisel
    Classic
    • 2009
    • 19

witam
    planuje zakupić popreczki na relingi. jeśli ktoś przerabaiłtemat, to ajkie polecacie, w jakich cenach i gdzie kupowaliście.
    w ASO kosztuje teraz cos około 600 zł (juz po upuscie)
    dziekuję z góry

Komentarz

• martinl
      Ambiente
      • 2006
      • 133
      • Octavia III (5E3)
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Wszystko zależy od tego czy masz już jakiś osprzęt i czy cenisz sobie wizualne walory samochodu. Ja np. miałem już osprzęt (rynienki do rowerów) przystosowane do poprzeczek zwykłych (czarne) więc kupiłem również poprzeczki czarne (140 zł w Norauto). Ale pewnie jak bym kupował wszystko od początku to wybrałbym aluminiowe bo są po prostu ładniejsze. Raczej nie kupowałbym w ASO - w Norauto aluminiowe kosztowały bodajże 270 zł. Oczywiście wszystkie inne akcesoria są również droższe za wyjątkiem może box-ów bo te są mają mocowania pod aluminium i pod stal.
      1.9 TDI rulezzz...
      Było 116.6HP 287,4Nm
      Jest 139,6HP 325,5 Nm
      Beżowa strzała kombi

Komentarz

• akisel
        Classic
        • 2009
        • 19

Zamieszczone przez martinl
        Wszystko zależy od tego czy masz już jakiś osprzęt i czy cenisz sobie wizualne walory samochodu.
        mam tylko box. jeśli dobrze się orientuje, to jego można zamontować na dowolne poprzeczki

Komentarz

• martinl
          Ambiente
          • 2006
          • 133
          • Octavia III (5E3)
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez akisel
          Zamieszczone przez martinl
          Wszystko zależy od tego czy masz już jakiś osprzęt i czy cenisz sobie wizualne walory samochodu.
          mam tylko box. jeśli dobrze się orientuje, to jego można zamontować na dowolne poprzeczki
          No to już Twoja decyzja. IMHO w ASO nie warto. Tak jak pisałem aluminiowe no-name w Norauto to około 270 zł. Albo poszukaj Thule - będzie drożej ale na pewno mniej niż 600 zł.
          Tu masz np - poprzeczki
          1.9 TDI rulezzz...
          Było 116.6HP 287,4Nm
          Jest 139,6HP 325,5 Nm
          Beżowa strzała kombi

Komentarz

• winni77
            RS
            • 2009
            • 2183
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

akisel, ja polecam Thule ze względu na walory estetyczne i oczywiście jakość. Kupiłem w tym sklepie. Montaż dosyć skomplikowany za pierwszym razem. Potem już idzie bardzo łatwo
            Mój "Batmobil"

Komentarz

• rafs
              Drive
              • 2006
              • 92

A ja nie polecam oryginalnych z ASO, ze względu na sposób przykręcania, jest tam śruba mocująca z gwintem zew. a w środku jest inbus i ostatnio jeden sie wyrobił i nie mogłem przykręcić bagażnika, myślłem że trzeba będzie zakupić nowy ale udało się go uratować. Postaram się najdalej do niedzieli zamieścić zdjęcia. Polecam Thule.
              OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
              OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
              OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

• Damian.S
                Drive
                • 2009
                • 77

interpack ma dobre produkty
                Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
                www.gprk.pl

Komentarz

• aniam111
                  Rider
                  • 2009
                  • 436

Ja osobiście wybrałabym belki aluminiowe z rowkiem do szybkiego montażu.
                  http://www.boxcars.pl/p/pl/96/atera+aluminiowa.html albo takie
                  Wybierają się Państwo w podróż autem i jest potrzebna dodatkowa przestrzeń na walizki? W ofercie posiadamy m.in. bagażniki dachowe, rowerowe oraz inne akcesoria.

Troszkę podlączę się pod temat. Czy uważacie że lepiej kupić do kombi bagażnik rowerowy mocowany na tylnej klapie czy belki do relingów i wsadzać rower na dach???
                  Nie ukrywam że dla mnie niewysokiej kobitki jest to pewien problem z tym wsadzaniem na dach. Ale zastanawiam się też czy bagażnik montowany na klapę jest stabilny, czy nie zasłania ( z rowerem ) świateł z tyłu ( żeby się ktoś nie przyczepił ) no i czy nie porysuje lakieru. Może możecie polecić jakiś model godny uwagi???
                  AniaM
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                  O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

aniam111, ja osobiście odradzam te montowane na klapie (chyba że masz hak). Natomiast można dostać bagażnik rowerowe na dach, które "wciągają" rower. Niestety takie rozwiązania są droższe od zwykłych bagażników.

Przykładowy sklep.
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• phoneman
                      RS
                      • 2008
                      • 3374
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez aniam111
                      Wybierają się Państwo w podróż autem i jest potrzebna dodatkowa przestrzeń na walizki? W ofercie posiadamy m.in. bagażniki dachowe, rowerowe oraz inne akcesoria.

Troszkę podlączę się pod temat. Czy uważacie że lepiej kupić do kombi bagażnik rowerowy mocowany na tylnej klapie czy belki do relingów i wsadzać rower na dach???
                      Nie ukrywam że dla mnie niewysokiej kobitki jest to pewien problem z tym wsadzaniem na dach. Ale zastanawiam się też czy bagażnik montowany na klapę jest stabilny, czy nie zasłania ( z rowerem ) świateł z tyłu ( żeby się ktoś nie przyczepił ) no i czy nie porysuje lakieru. Może możecie polecić jakiś model godny uwagi???
                      Mam taki bagaznik http://www.boxcars.pl/p/pl/96/atera+aluminiowa.html Polecam. :szeroki_usmiech
                      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• _tm_
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 2333
                        • Superb III (3V3)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Taki temat już chyba był, ale napiszę jeszcze raz. Ja na dachu wożę szeroki box, więc rowery już nie bardzo się mieszczą. W związku z tym kupiłem bagażnik rowerowy na klapę bagażnika. Wszystko działa fajnie oprócz jednego niuansu. Po załadowaniu rowerów nie da się otworzyć bagażnika, bo rowery stanowią zbyt duże obciążenie. U mnie w bagażniku jeździ pies, więc gdy mam zamontowany bagażnik rowerowy, to żeby go na postoju wypuścić z samochodu muszę składać oparcie kanapy i wypuszczać go przez tylne drzwi.
                        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                        -------------------------------------------------------------------------
                        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• sazad
                          RS
                          • 2008
                          • 1520
                          • Rapid Spaceback (NH1)

JA kupiłem MONT BLANC - nie pamiętam modelu, ale belki są stalowe a mocowania regulowane z motylkami - cena ok 340 zł

Są super: nie trzeba pamiętać, który na przód, który na tył, nie trzeba rzadnych kluczy bo śruba motylkowa załatwia wszystko, motylek jest zabezpieczony przed odkręceniem sprytnym mechanizmem. Założenie zajmuje 4 min są solidne i mocne. Pasują na każde relingi.

Znalazłem:

Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• wiking
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 117

witam o2 reling jaki powinien być odstęp między belkami

Komentarz

• tommy-79
                              Classic
                              • 2008
                              • 28

ja używam relingów na dachu i poprzeczek, wady tego rozwiązania to wysokość i niewielka, ale możliwość zgubienia roweru, choć zainwestowałem w ryniekę Thule i zdarzyło mi się z nią jechać 130km/h i wszytko OK, nie polecam rynienek "no name", bo widziałem takie, że strach,
                              bagażnik z tyłu to wygoda bo nisko, wada problemy z otwieraniem klapy i podobno przy brzydkiej pogodzie ufajdanie roweru, a największy minus to przy stłuczce z tyłu skaskowanie również roweru, a jeśli rower wart jest z połowę auta to wydatek duży

co do belek na dach, to nie polecam tych nisko położonych na relingach, mam takie i problem jest z zapięciem roweru, paski mogą niszczyć lakier podczas ich używania, a druga wada to strasznie szumi powietrze, co słychać w środku, choć nie mam pewności, że przy tych wyżej położonych będzie lepiej

Komentarz

• winni77
                                RS
                                • 2009
                                • 2183
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez tommy-79
                                druga wada to strasznie szumi powietrze, co słychać w środku, choć nie mam pewności, że przy tych wyżej położonych będzie lepiej
                                To chyba nie kwestia wysokości. Moje aero założone kompletne (z guma antypoślizgową idącą przez długość belki) nie powodują żadnych efektów dźwiękowych (do prędkości 80km/h, nie miałem okazji jechać szybciej). Natomiast jak tylko ściągnąłem tą gumę, to już przy 40km/h słychać świst/gwizd.
                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• akisel
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 19

Zamieszczone przez sazad
                                  JA kupiłem MONT BLANC - nie pamiętam modelu, ale belki są stalowe a mocowania regulowane z motylkami - cena ok 340 zł

Są super: nie trzeba pamiętać, który na przód, który na tył, nie trzeba rzadnych kluczy bo śruba motylkowa załatwia wszystko, motylek jest zabezpieczony przed odkręceniem sprytnym mechanizmem. Założenie zajmuje 4 min są solidne i mocne. Pasują na każde relingi.

Znalazłem:

http://www.bagazniki.pl/show.php?p=pro&id=48
                                  przepraszam, ze odgrzebalem starszy (moj) temat
                                  tez kupilem takie belki
                                  nie wiem,moze zalozylem nie w tych punktach co trzeba,ale powyzej 115 km/h gwizd jest straszny

takie same belki (tyle ze mocowane nie na relingach, a jako bagaznik bagaznik dachowy do hyundai sonata, wczesniej ten sam bagaznik mialem na honda accord) z takim samym boxem nie generowaly praktycznie zadnych dzwiekow (jechalem nawet do150km/h).
                                  czy ktos moze tez mial taki problem?

Komentarz

• Veetec
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 37

A ja mam nieco inne pytanie.
                                    Od tygodnia mam Octavie I kombi bez relingów.
                                    Co polecacie: zamontowac relingi i do nich belki czy moze belki z odpowiednim mocowaniem do dachu ale juz bez relingow?
                                    Ktore rozwiazanie jest lepsze a ktore tansze?
                                    Czy relingi zawsze dadzą sie zamontowac? Czy może byc tak, ze do danego kombiaka nie da sie ich zamnotowac?
                                    Kiedyś O1 L&K 2001r. 1.8 20V turbo 150KM AT kombi
                                    Obecnie Mercedes W124 220E 1993r. 2.2 benzyna 150KM

Komentarz

• aniam111
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 436

Veetec, czy przypadkiem nie jest potrzebne robienie dziur w dachy do montażu relingów w aucie które z fabryki wyjechało bez nich??? Jeśli tak to opcja nr 2 zdecydowanie lepsza jest jak dla mnie
                                      AniaM

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Veetec, czy przypadkiem nie jest potrzebne robienie dziur w dachy do montażu relingów w aucie które z fabryki wyjechało bez nich???
                                        nie jestem pewien, ale tam jest chyba taka listwa z miejscami na relingi.

co do tematu to mam taki bagażnik skoda by thule, zupełnie mi niepotrzebny, chętnie się pozbędę tylko muszę go znaleźć
                                        do tego uchwyty na rowery x2 nie pamietam jakiej firmy

[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 15:59 ]
                                        hehe, może od razu dodam zanim mnie zasypiecie, że najpierw muszę go znaleźć, znaleźć klucze itd, w każdym razie z tego co pamiętam powinien być w idealnym stanie i jest to bagażnik na relingi do O2.
                                        na pewno będę go miał w ciągu 2 tygodni, ale nie już :idea:
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• aniam111
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 436

Wiosna tuż tuż i po zakupie alufelg zgłębiam temat belek na relingi. Na pewno mają być aluminiowe z możliwością szybkiego montażu. Polecają mi w sklepie
                                          1) http://www.interpack-sklep.com.pl/rf...ling-p-61.html
                                          2) http://www.interpack-sklep.com.pl/wh...znik-p-54.html
                                          3) http://www.interpack-sklep.com.pl/ac...iowa-p-58.html

Sama waham się między modelem 1 a 2.
                                          Mont - blanc jest bardziej klasycznym i chyba raczej sprawdzonym modelem, ale powiem szczerze bardziej interesuje mnie ten drugi model. Może ktoś z Was miał do czynienia z tym bagażnikami i może mi coś powiedzieć i doradzić.
                                          AniaM

Komentarz

• Yacca
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 119

Planuję kupić belki na relingi. Firmowe to wydatek ok. 500zł.
                                            W Interpack sprzedawca polecił mi aluminiowy bagażnik Silver za 250zł. Cena atrakcyjna, nie stalowy i możliwość mocowania (np. boxa) za pomocą obejm jak i wsuwek w szczelinę.
                                            Belka jaka jest można sobie obejrzeć ale trudniej jest ocenić jakość zamków czy mocowania.

Stąd pytanie do użytkowników - czy ktoś ma i może polecić albo przestrzec?

Komentarz

Pracuję...