jaką osłonę pod silnik 110 km polecalibyście? Oryg to chyba stalowa, a jeśli chodzi o te z tworzywa? Jakieś wersje z tworzywa które są wzmacniane (kevlar??)
to zdaje się również tuleje podwyższające. Jak szukać tego pakietu, allegro czy coś? Jakie ceny, czy jakieś powalające? Ewentualnie ktoś poleca jakieś tańsze z tworzywa? Bo obawiam się ceny takiego kompletu metalowych osłon + jeszcze te tuleje podwyższające....Może by tak tuleje ale osłony jednak jakieś tańsze z tworzywa?
Zamieszczone przez Deco
Oryginalna była z tworzywa. Jak ktoś miał pakiet na bezdroża to miał tuleje podwyższające i osłonę metalową.
Osłony z tworzyw tak naprawdę chronią tylko przed błotem bo jak przycelujesz w cos to sie rozpadną a i miskę możesz stracić. Jak poważnie do tego podejść to tylko osłona metalowa. Tylko tutaj już są koszta bo to kosz ok 1000 zł. Same tuleje podwyższające to kosz ok 45 zł plus ew. robocizna.
ja to czytałem, chodzi mi o to, że podobno jest jakaś wzmacniana wersja z tworzywa, która nie pęka tak łatwo, nie DDPE tylko jakaś (kevlarowa??)Metalowa trochę przydroga...Może ktoś ma jakąś sensowną np z allegro i potrafi wskazać sprzedawcę?
Komentarz