przymierzam sie do zakupu co prawde nie Skodziny niestety, ale Forda Mondeo 2.0 w benzynie, dostalem VIN od wlasciciela (auto jest krajowe) a w serwsie mi powiedzieli ze nie moga sprawdzic danych dot.przebiegu auta bo nie maja takiej bazy danych. Czy to jest prawda?? Auto nie jest od handlarza, mam papiery na serwisowanie ale mimo wszystko chcialem wydobyc info z serwisu nt przebiegu. Nie za bardzo rozumiem o co tu chodzi? Musze jechac do serwisu gdzie to auto bylo naprawiane zeby sie czegokolwiek dowiedziec? Poczytalem troche o VIN na forum, ale odpowiedzi nie znalazlem, pozdrawiam.
PS. macie jakies doswiadczenie z tym silnikiem? Jest dodatkowo w gazie.
Więc tak wygląda sprawa.
Na podstawie Vinu w serwisie jesteśmy w stanie sprawdzić jedynie czy samochód miał naprawy gwarancyjne.
Przebiegu nie jesteśmy w stanie sprawdzić bo bazy danych dealerskie nie sa ze sobą powiązane. Jedynie dealer który zajmował się tym samochodem może Ci coś więcej powiedzieć ale musisz miec dowód rejestracyjny samochodu bo na podstawie Vin-u nic Ci nie powiedzą a najlepiej jakbyś tam pojechał z właścicielem i tym samochodem.
Jeżeli chodzi o sam samochod to malo mamy informacji, jaki rok i wyposażenie.
Jeżeli chodzi o silnik 2.0 benzyna jest ogólnie bezawaryjny jak się o niego dba, czyli okresowe przeglądy i wymiany. Gaz lubi pod warunkiem że jest to dobrze założona sekwencja, najlepiej BRC albo Landi.
Dzieki. No wiec auto jest 2002r. krajowe przebieg 202kkm nie od handlarza. Instalacja jest BRC z tamtego roku. Cena mnie troche przerasta na razie bo jest 22.900pln, porownujac do innych jest to ok 5.000pln wiecej! Moge zaplacic za auto wiarygodne wiecej ale nie wiem czy jest miomo wszystko tyle warte. Inne egzemplarze stoja 17-18 tys. Andrev3 co sadzisz o tym a moze masz cos takiego do sprzedania?
Ja w chwili obecnej nie mam takiego samochodu do sprzedania.
A co sądze o tym modelu co napisałes... Lepiej kupić pewne auto z przebiegiem 200 kkm niż nie pewne z giełdy od handlarza z przebiegiem 150kkm co miał wcześniej 250.
Po drugie kupujesz od gościa prywatnego czyli masz jakąs tam pewnośc że wszystko było robione na czas. Jest taka maxyma niemiecka która bardzolubię... co jest tanie... jest drogie
Komentarz