awaria swiateł stop

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ptrd
    Classic
    • 2010
    • 19

awaria swiateł stop

slider, no jak ładnie dajesz zagadkę
    Piotrek
  • arunia
    Drive
    • 2009
    • 48

awaria swiateł stop

witam mam problem z swiatłami stopu,dokladnie chodzi o to że niedawno zauważyłem że z trzech świateł stop pali mi się tylko to w klapie bagażnika a te w lampach śię nie palą,sprawdziłem żąrówki wyglądają na dobre,bezpiecznik tez ok no chyba że do lamp jest oddzielny niż do klapy ? dziwna sprawa.....miał ktoś podobny problem ?
    CHUDY

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

Odwieczny problem, pogmeraj w lewej lampie, wtyczka itd. A jakby co to poszukaj na forum, byyyyyło! Schemat lampy lewej masz tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27527
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: awaria swiateł stop

Zamieszczone przez arunia
        witam mam problem z swiatłami stopu,dokladnie chodzi o to że niedawno zauważyłem że z trzech świateł stop pali mi się tylko to w klapie bagażnika a te w lampach śię nie palą,sprawdziłem żąrówki wyglądają na dobre,bezpiecznik tez ok no chyba że do lamp jest oddzielny niż do klapy ? dziwna sprawa.....miał ktoś podobny problem ?
        najpierw to upewnij sie że żarówki są na 100% dobre a nie tylko wygladaja na dobre.
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14924
          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez arunia
          sprawdziłem żąrówki wyglądają na dobre
          Zamieszczone przez piotrek_os
          najpierw to upewnij sie że żarówki są na 100% dobre a nie tylko wygladaja na dobre.
          Dokładnie tak - najpierw upewnij się (włóż nową). U mnie m-c temu zobaczyłem taki sam obrazek - świeciła tylko belka za szybą. Już wietrzyłem elektrykę, ale włożyłem nowe żaróweczki i wszystko się zatliło. Po prostu siadły razem. . Żarówki często przepalają się po dwie (oczywiście te, które świecą razem) - znaczy to, że równo się wykończyły, bo razem tyrały. Ja już miałem i tak, że siadały mijania/drogowe (prawa, lewa) w odstępie 1 dnia. Dlatego teraz nawet zapasy wożę po 2 sztuki.
          pozdrawiam - Darek
          ​​

Komentarz

• arunia
            Drive
            • 2009
            • 48

niestety wkładałem drugie żarowki i nie świeći ani jedna strona.....
            CHUDY

Komentarz

Pracuję...