Bardzo fajna felga. Czekamy na zdjęcia! Pozdro!!!
Radio Swing
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Radio Swing
Zamieszczone przez leonesWitam
Potrzebuję opinii jak to radio działa i czy jesteście z niego zadowoleni. Warto za nie zapłacić 1600 zł czy też sobie odpuścić i kupić nieoryginalne?
Pozdrawiam
Komentarz
-
Re: Radio Swing
Zamieszczone przez leonesWitam
Potrzebuję opinii jak to radio działa i czy jesteście z niego zadowoleni. Warto za nie zapłacić 1600 zł czy też sobie odpuścić i kupić nieoryginalne?
Pozdrawiam
Zintegrowane z czujnikami cofania, prędkościomierzem.
Za te pieniądze kupisz coś lepszego ale lepszego efektu nie uzyskasz.
Tak jak pisali koledzy wyżej, trzeb więcej zmian dokonać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaZintegrowane z czujnikami cofania, prędkościomierzem
Dodam, że swing zintegrowany jest z climatronikiem.
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez radik79Zamieszczone przez Jarek_wawaZintegrowane z czujnikami cofania, prędkościomierzem
Komentarz
-
Zamieszczone przez radik79jedno miało radio montowane fabrycznie a w drugim radio musiało być dokładane w serwisie.
Pozdrawiam,
RadekSUPERB 1.8T LPG (BRC)
OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez radik79Zamieszczone przez Jarek_wawaZintegrowane z czujnikami cofania, prędkościomierzem
Komentarz
-
-
Ja jeszcze potwierdzę to co mówili przedmówcy - ja ze swinga i 8 głośników jestem zadowolony. Jak na moje ucho gra dość przyzwoicie, z odtwarzaniem płyt nie ma problemu, ze współpracą z czujnikami parkowania i termometrem nie ma problemu. Jedyne czego jeszcze nie sprawdzałem to wejścia AUX ponieważ nie mam jeszcze kabelkaB,C 1.8T
Komentarz
-
-
Potwierdzam to co mowili inni:to radio (jak i kazde inne wyższe firmowe) bardzo ładnie komponuje sie z wnetrzem auta.Przy jakimkolwiek innym radiu typu sony ,panasonic ,jvc itp itd nie uzyskasz tak ladnego efektu wizualnego srodka samochodu. Dlatego tez ja przy kupnie auta podziekowałem z oferowanego mi przez dealera gratisowego radia niefirmowego i "wynegocjowałem' wlasnie swinga. Bezsprzecznie takze gra ono calkowicie lepiej z 8 glosnikami niz z 4 seryjnymi
Komentarz
-
-
Swing bardzo ładnie się komponuje z dechą, raczej nie kusi amatorów cudzej własności bo to w sumie najniższy model w Skodzie, bardzo przydatne jest zintegrowanie z czujnikami cofania ponieważ dźwiękowy sygnał jest zawsze ten sam podczas gdy na radiu widać który konkretnie czujnik reaguje. Wskazania climatronika są nieprzydatne, konsola klimy jest sama w sobie bardziej przejrzystym źródłem informacji. Funkcja dostosowywania głośności do prędkości czy też obrotów silnika dla mnie była bardzo wkurzająca - zwykle robiło się zbyt głośno, a zmiany głośności psuły przyjemność z odtwarzania muzyki. Dodać jeszcze mogę, że radio nadspodziewanie szybko czyta płyty z MP3 i nie sprawia żadnych problemów z odtwarzaniem płyt nagrywanych na kompie - duży plus/ Mam wrażenie że na moim alpine częściej pojawia się napis "unsupported". Jakość dźwięku - tu każdy sobie sam musi odpowiedzieć. Dla mnie z 8 głośnikami było fatalnie, po odcięciu tyłu nieco lepiej.
Wracając do twojego pytania "czy warto". Moim zdaniem za 1600 PLN nie. Za te pieniądze możesz kupić dużo lepsze radio 1DIN z porządnymi głośnikami i nawet drzwi wygłuszyć. Natomiast jak wynegocjujesz w cenie, to ujdzie
Zamieszczone przez savio23Bezsprzecznie takze gra ono calkowicie lepiej z 8 glosnikami niz z 4 seryjnymi
Ja mam już całe audio przerobione. Radio właściwe jest schowane w schowku (co za adekwatna nazwa) i jest podłączone do głośników DLS z przodu w wyciszonych drzwiach. W tym radiu działa tylko CD. Radia słucham na Swingu na tylnych głośnikach fabrycznych, ale słucham na nim jedynie wiadomości i programów publicystycznych. Nazwałbym to takim rozwiązaniem "kompromisowym". Swing jest wygodny bo nawet nie mając kierownicy wielofunkcyjnej można zmieniać kanały radia przy pomocy przycisków od Maxidota
Komentarz
-
-
Czemu pkacz w cudzysłowiu? Jestem prawdziwy
Jeśli możesz wziąć Swinga w cenie to moim zdaniem warto, dla jego funkcji przy czujnikach cofania. Wtedy prawdziwe radio walisz w schowek i jesteś taki "cichociemny"Przynajmniej do momentu gdy uruchomisz radio
Wyczytałem w twoim starym poście jakimś, że bywasz w okolicach Pruszkowa. Ja mieszkam pod Pruszkowem. Jeśli cię interesuje mój "skryty" sposób instalacji, napisz do mnie na gg lub pw. Mogę ci zrobić małą prezentację...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pkaczCzemu pkacz w cudzysłowiu? Jestem prawdziwy
Jeśli możesz wziąć Swinga w cenie to moim zdaniem warto, dla jego funkcji przy czujnikach cofania. Wtedy prawdziwe radio walisz w schowek i jesteś taki "cichociemny"Przynajmniej do momentu gdy uruchomisz radio
Wyczytałem w twoim starym poście jakimś, że bywasz w okolicach Pruszkowa. Ja mieszkam pod Pruszkowem. Jeśli cię interesuje mój "skryty" sposób instalacji, napisz do mnie na gg lub pw. Mogę ci zrobić małą prezentację...SUPERB 1.8T LPG (BRC)
OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)
Komentarz
-
Komentarz