braveman, A sadzisz ze silnik benzynowy bedzie bardziej ekonomiczny albo sekwencyjny gaz?? Sekwencja dopuki silnik sie nie rozgrzeje nie przelaczy na gaz, a benzyna hmm troche na zimno spala :twisted:
ale nie rozumiem o co ci chodzi?... chyba wyraznie napisałem - iż "MOIM" zdaniem, z którym nie wszyscy sie musza zgadzac.. ot, co. poza tym pisalem takze, iz byc moze ktos moze na ten temat powiedziec wiecej. wiec prosze - proszę, czytajcie dokladniej - gdyż ja nie chciałem sie wdawac w polemike na ten temat... :twisted:
a tak na marginesie, to jestem przekonany, iz takze podobna opisnie przeczytalem na TYM forum, z ktorym jak pamietam dosc spora liczba osob sie zgadzala..
Generalnie to najpopularniejsze "marki" to sedan, hatchback i kombi.
Niektorzy znaja jeszcze cabrio albo coupe.
Ale juz rozroznic targe od coupe to niewielu potrafi k
No i dochodzac tym samym do liftbacka - popularny to on nie jest.
Niemniej w temacie Skody, a tym bardziej Octavki, liftback jest chyba najbardziej popularny
wrcajac do spalania !ale taka ilosc jak 5,5 w miescie WROCŁAW tj NIEMOZLIWE!!!
Widze ,ze kolega chester121 z brzegu to jak tak wszystko pododawal to moglo wyjsc 5,5 ! Tylko ,ze to nie jest jazda czytsa po miescie ! DO sapalania po miescie nie wliczam wypraw z peryferi przez centrum na peryferie wypraw za miasto do TESCO i wycieczek w niedziele do babci. Jezdze dosc przewidujaco raczej bez szalenstw.
To nie tylko mi tak wychodzi koledze z blizniaczego Seata Tdi 110 rowniez tyle.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
czegos tu nie rozumiem jaka wersja sedan i hatchback?? ja o zadnej sedan nie slyszalem ale moze ja jeszcze wszystkiego nie wiem
Troche to pokręcone. Nie wiem jaką Ty masz wersję nadwozia, jeśli nie kombi to pewnie tę drugą czyli liftback :wink: . Jeśli oglądniesz nalepkę pod tapicerką w bagażniku (po lewej stronie) to zobaczysz napis SEDAN. (Może dlatego niektórzy tak nazywają tą wersję.) A skąd hatchback ? Może dlatego, że nie wszyscy odróżniją liftbacki od hatchbacków. :roll:
braveman, Ja tez nie bede wdawal sie polemiki na ten temat, bo mozemy pisac bardzo dlugie posty i kilka stron tego bedzie :twisted: Duzo aut moze nie przemeczylem, ale pewne wyrobione zdanie na ten temat posiadam.
Co do orta ops: fakt, cale szczescie, ze ja innym nie moderuje postow na czerwono gdzie zrobili bledy :twisted:
Czy spalanie ropy w wersji hatchback rozni sie od wersji sedanu?
YYyy :shock: octavie masz w 2 wersjach tzw liftback i kombi nie ma sedanu. W sedanach przy otwieraniu bagażnika szyba Ci sie nie podnosi
a zdziwie cie bo na mojej tabliczce w bagazniku pisze sedan a jest hatchback
u nich to wszystko to samo hachback i sedan :diabelski_usmiech
w serwisie pytali mie sie co za wersja to najpierw podalem hatcback a pozniej ironicznie sedan i koles wiedzial o co chodzi tez sie usmiechnol :twisted:
w salonie tez z ciekawosci podszedlem do octavki chatback i pisalo sedan
Celem wyjaśnienia kwestii typu nadwozia proponuję link do Wikipedii, gdzie to jest opisane, natomiast co do zgodności teorii z rzeczywistością, to jest to niestety luźno traktowane przez wszystkich, poczynając od producentów samochodów, poprzez wydziały komunikacji i na userach kończąc. Ja przykładowo poprzednio jeżdziłem Hyundaiem Accentem, który jest wypisz wymaluj liftbackiem (ma dupkę ), ale wszędze jest określany jako hatchback. Raz na stacji diagnosta podsumował to stwierdzeniem, że liftback to wymysł Toyoty, bo tylko ona robi liftbacki i hatchbacki jednocześnie. A pozostali używają tych określeń zamiennie.
No, ale żeby sedana z liftbackiem (hatchbackiem) pomylić .... :shock: . A swoją drogą w Fabiach jakoś nie pokręcili. :szeroki_usmiech
Moim zdaniem to producenci tez pomnorzyli te nazwy niepotrzebnie bo temu modelowi wystaje 5cm, a tamtemu 15cm to juz potrzeba zupelnie innych nazw dla nadwozia.
Ale jest jak jest
Popatrz przykładowo na corolki (model sprzed kilku lat). Są hatchbacki (żółty) i liftbacki (wiśniowy). I one się mocno różnią, tak pod względem wyglądu jak i funkcjonalności (wielkość bagażnika), więc IMHO sens jest, tylko konsekwencja w nazewnictwie jest potrzebna.
Whatever
Powinni sie trzymac samych karoserii typowych, sedan-125p, hatchback-poldek caro i koniec.
A nie daja ludziom taki wybor, ze sie balagan robi i tyle :wink:
Komentarz