[O2] 1.6FSI - ingerencja w silnik i problemu później

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mahatma
    Classic
    • 2010
    • 5

Witam,
    ja też poproszę dane na PW w sprawie prostokatnego breloczka
    Owalne są w ofercie?
  • boniek1
    Classic
    • 2009
    • 2

Cześć,

pytania lamerskie - auto jest roczne, kupione w salonie, Octavia II, 1.6 FSI, miałem ostatnio wymieniane: katalizator wstępny (ten nawet 2x) i właściwy, kolektor ssący, zawór recyrkulacji spalin, zawór ssący w głowicy (przez jego nieszczelność dostawał się olej do katalizatora, dlatego został uszkodzony).

Czy to, że było to zrobione, może powodować pobór oleju? Do czasu naprawy i ingerencji w silnik problem nie występował, a teraz wygląda na 0,5l/1000km.
    I drugie - czy to, że były te elementy popsute, mogło wpływać na szybsze zużycie filtrów (pyłkowy, powietrza)?

Dzięki, pozdrawiam,
    Grzesiek

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez boniek1
      że było to zrobione, może powodować pobór oleju? Do czasu naprawy i ingerencji w silnik problem nie występował, a teraz wygląda na 0,5l/1000km.
      zawsze nieszczelności w układzie wylotowym oraz rozbiórki i montaże mogą powodować późniejsze niewielkie nieszczelności, ale 0,5l/1000 to zgodne ze specyfikacją VW. natomiast
      czy to, że były te elementy popsute, mogło wpływać na szybsze zużycie filtrów (pyłkowy, powietrza)?
      wg mnie nie, to przecież zupełnie inna bajka w samochodzie.

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8033
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

a teraz wygląda na 0,5l/1000km.
        To jest granica dopuszczalna zużycia oleju w skodzie. Silnik bym próbował zareklamować w ASO Skody.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...