Porysowany uchwyt tylnych drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bezniku
    Classic
    • 2010
    • 13

Zamieszczone przez lend
    Mam natomiast czasami niezależnie od pory dnia i czy auto jeździło czy stało 2 dni podwyższone obroty do ok 1500rpm tak na ok 10 sekund i widać i słychać że nie jest to normalne :?
    Jeżeli masz tak przy zapalaniu to jest to normalne - ja też tak już raz miałem. Pisze o tym w instrukcji. Jak komp uzna za stosowne to przy starcie zwiększa obroty i coś tam napina (albo zwiększa w czymś tam ciśnienie - nie pamiętam).

Co do terkotania - to może ty po prostu nie słyszysz tego co inni ?. Są ludzie którzy traktują auto jak małego bożka w którym aboslutnie nic nie może być słychać (jakby samochód nie składał się w większości ruchomych części :P ).
  • sebj
    Classic
    • 2009
    • 9

Witam.
    Mam strasznie zryty uchwyt tylnych drzwi (syn poprzedniego własciciela jeździł po nim resorakiem)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f1938d5ed.html
    Czy jest możliwa wymiana samego uchwytu , czy trzeba zrywać cały boczek?
    Ile takie ustrojstwo kosztuje? Z góry dziękuje za pomoc

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

nie trzeba zdejmować boczka, przyjrzyj się dobrze elementowi. wystarczy cienki plaski śrubokręt i go zdejmiesz. choć i tak jest to do wymiany. pod spodem masz dopiero śruby mocujące boczek. plastik jest na zatrzaski. nic trudnego. pozdrawiam
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Tak mozna to kupic.

1z0868538C w wersji 47H ONYX(czern) Tak zaczyna sie numer, ale jest wiele wersji tych plastikow. To jest dla aut od 03/07-12/08 i kosztuje kolo 30zl.

Wczesniejsza od 03/04-02/07 ma na koncu A 5E2 i kosztuje juz chore pieniadze 200zl :lol:

Ciekawe czym sie roznia, bo dla mnie to one sa takie same.

W ASO dobiora po numerze VIN to bedziesz wiedzial ile kosztuje - zaryzykowac mozna.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• sebj
          Classic
          • 2009
          • 9

Wracam właśnie z ASO, sprowadzili mi uchwyt w wersji od03.2007 za 30 pln , niestety różni się mocowaniem :evil: . Pozostało mi znalezienie używanego bo 200 pln za marny kawałek plastiku nie dam. Czy macie jakieś namiary na handlujących używanymi częściam do OII?

Komentarz

• ciuk15
            Rider
            • 2009
            • 406

sebj, Ja moge zaproponowac zebys zadzwonil do pana Andrzeja .On prowadzi sklep z czesciami skody w olsztynie i ma orginalne czesci i zamienniki

albo kom 604-144-480 i powolaj sie na ocp co on ci powie .On osobiscie sprowadza czesci z czech ja u niego wszystko kupuje do swoich skodzianek i nie mam zadnego problemu i cena jest nizsza niz w aso, a te uchwyty tak maja u mnie jest to samo.
            1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
            2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
            3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
            4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

Pracuję...