Witam od niedawna jestem szczęśliwym posidaczem OCTY 1.9 TDI 90 KM.I mam pytanko o spalanie. Zatankowałem za 40 zyla i przejechalem na tym 142 kilosy z moich wyliczeń wyszło ze spaliła 8.3 litra na 100.I nie wiem czy to nie za dużo. :roll:
napisz jeszcze w jakich warunkach jezdziles.
w miescie to nie jest zatrwazajacy wynik
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Witam od niedawna jestem szczęśliwym posidaczem OCTY 1.9 TDI 90 KM.I mam pytanko o spalanie. Zatankowałem za 40 zyla i przejechalem na tym 142 kilosy z moich wyliczeń wyszło ze spaliła 8.3 litra na 100.I nie wiem czy to nie za dużo. :roll:
dobrze jest wyjedz na trase to ponizej 5 litrów zejdziesz. Tylko zebys wtedy nie pisał, ze za mało pali
spalanie sprawdza się tankując do pełna na tej samej stacji. wszelkie metody "zalałem za x zł, jeździłem aż do zapalenia się rezerwy" można sobie włożyć wiadomo gdzie. jak przejedziesz autem przynajmniej z 5k km to będziesz wiedział, ile faktycznie pali
jak niedawno kupiłeś to warto wymienić filtry oleje rozrząd przy wymianie rozrządu spawdzą ci ustawienie kąta wtrysku może to wszystko powodować takie spalanie . Mnie pali 4,5 trasa do 7 miasto zima obecnie 6,7 to max krótkie rrasy miasto korki Krakowskie
nim pojedziesz do SPECJALISTÓW to zrób tak jak pisał
Zamieszczone przez czernobyl
spalanie sprawdza się tankując do pełna na tej samej stacji. wszelkie metody "zalałem za x zł, jeździłem aż do zapalenia się rezerwy" można sobie włożyć wiadomo gdzie. jak przejedziesz autem przynajmniej z 5k km to będziesz wiedział, ile faktycznie pali
Ja mam konto na http://www.spritmonitor.de/ i razem z tankowaniami wpisuję średnie zużycie z komputera pokładowego.
W lecie różnice mam wynoszą w granicach 0.1-0.3l/100km na niekorzyść komputera pokładowego. W zimie różnice mam większe, ale to z uwagi na ogrzewanie postojowe.
Komentarz