poproszę o jedną czarną naklejkę, dane wysyłam na PW
[O2] Osłona zimowa na maskownice
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2] Osłona zimowa na maskownice
Witam, OII 1,9TDI jest użytkowana głównie po mieście. Zbliżają się chłodniejsze dni i zastanawiam się czy warto się zaopatrzyć w takie ustrojstwo zwane jako "osłona zimowa" (foto) i mocowana na maskownicy.
Czy to coś daje, czy silnik szybciej rzeczywiscie osiągnie swą optymalną temp. pracy?
Czy może ktoś osobiscie przerobił ten temat?Załączone plikiByła Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
-
-
Adam-Ski, był już kilka tematów o tym
zdania są podzielone(jak zwykle zresztą)
ale nikt nie przytoczył dobrych argumentów za(oprócz tego, ze mniej sie brudzi komora silnika :diabelski_usmiech
przeciw-tak naprawde nic to nie daje, bo przecież nie dogrzeje ci silnika, niby osłania nieco chłodnicę ale tak naprawdę nic nie daje bo to termostat włacza duży i mały obiegprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam-SkiCzy to coś daje, czy silnik szybciej rzeczywiscie osiągnie swą optymalną temp. pracy?
Czy może ktoś osobiscie przerobił ten temat?
- mniej się brudzi komora silnika
- o jakieś 15-20 min szybciej się nagrzewa silnik t.j. o ten czas szybciej mi wskazuje te niby 90stopni c.
- po 2 latach śrubki kompletnie zardzewiały i nie nadają się do użytku
- są problemy z otworzeniem maski, czasami trzeba grzebnąć od spodu bo ta wajcha od otwierania potrafi się zahaczyć.
na tym się kończą zalety/wady tej osłonki.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
mam też ją i jestem zadowolony,
przede wszystkim nie leci syf z ulicy na komorę silnika, dodatkowo, załozyłem sobie uszczelke na kraweć tej belki poprzecznej co jest pomiedzy lampami i teraz jak zamykam maske to dociska uszczelkę i nie ma syfu.
Z otwieraniem nie mam problemu nie haczy,
śrubki od razu pomalowałem na czarno ( 1- aby nie zardzewiały, 2- aby nie kusic ewentualnych złodzieji)
Faktycznie troszke szybciej sie nagrzewa silnik, a potem w niczym mu nie wadzi ( bo słyszałem "różne" opinie - cuda)
Ogólnie na TAK.
Komentarz
-
Komentarz