a mnie się jaby wydaje, że to złudzenie optyczne związane z jasnością na zewnątrz :-) Ja nie mam maxidot'a, a też mi się często wydaje, że moje podświetlanie jest blade jak dupa albinosa.
Ogrzewana przednia szyba w O1
Zwiń
X
-
Ja byłem posiadaczem Forda Mondeo z podgrzewaną szybą i ... nie polecam takiej szyby.
Jeśli ktoś ma dobry wzrok to widzi siateczkę drucików zatopionych w szybie - w lato przy ostrym słońcu ma się wrażenie że szyba jest brudna ..
Ja kupiłem auto używane i na 20% powierzchni szyby nie działało już ogrzewanie. Jak sprzedałem auto to na 80% nie działało! Wiem też od innych że mają sporo problemów z takimi szybami! Wymiana jest bardzo kosztowna od 700-800 zł w jaan glass do prawie 2 tyś w ASO!
Natomiast w samochodzie ciężarowym - Transit - to jest rewelacja ... ale też "siadają" ;-(
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molJa byłem posiadaczem Forda Mondeo z podgrzewaną szybą i ... nie polecam takiej szyby.
Jeśli ktoś ma dobry wzrok to widzi siateczkę drucików zatopionych w szybie - w lato przy ostrym słońcu ma się wrażenie że szyba jest brudna ..W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molJeśli ktoś ma dobry wzrok to widzi siateczkę drucików zatopionych w szybie - w lato przy ostrym słońcu ma się wrażenie że szyba jest brudna ..
Za to korzyści z posiadania podgrzewanej szyby przedniej są niezaprzeczalneNie dość, że bardzo szybko można usunąc zaparowanie bez konieczności właczania klimy, to jeszcze w zimie można szybko ją odmrozić i oszczędzić gumy wycieraczak oraz samą szybę
Lagunę sprzedałem jako 7 letnie auto z przbiegiem 178 tys km - szyba działała bez najmniejszego problemuCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Ja posiadałem takie autko (mondeo) przez ostatnie 3 lata ...
Druciki irytują jak Ci słońce daje ostro po oczach - mienią się ... ja noszę okulary więc nie mam problemów ze swoim wzrokiem - może dla tego to mi przeszkadzało? ;-)
Jeśli taka szyba "działa" w pełni to w zime jest suuuper ... ale jak nie działa to tylko się wq... bo masz fajną rzecz tylko nie do końca działa.
Na forum klubu forda jest pełno tematów n/t problemów z szybą podgrzewaną. Mi było szkoda wydać 1500 zł na profesjonalną wymianę takiej szyby. Znajomy się też śmiał ze mnie - i mówił że mam pecha ale w jego aucie też się ten problem pojawił (część szyby tylko "grzała"). Problem ten pojawia się zazwyczaj po 4-5 latach ;-(
Mam Transita (jeszcze) i poprzedni właściciel wymieniał właśnie z tego powodu szybę ;-) i widziałem fa na ponad 2 tyś netto.
Poprzeglądajcie fora forda ... nie wyssałem sobie tego z palca!
Zalet nie podważam - ale ten bajer się często psuje, za często i trudno się go naprawia - wzasadzie nie ma naprawy - tylko jest wymiana szyby.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molNa forum klubu forda jest pełno tematów n/t problemów z szybą podgrzewanąTam też jest pełno tematów na temat rdzy
Zamieszczone przez molDruciki irytują jak Ci słońce daje ostro po oczach - mienią sięLudzie się mnie pytali gdzie są te druciki bo nic nie widać.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Siateczke jak ktos chce wiedziec to ja widzi, z czasem przestaje to przeszkadzac.
Ceny w Fordzie sa wysokie, a co w VW to niby jakie ?? 1500zl to szyba do OII z wymiana w ASO kosztuje wiec o jakich drogich innych szybach mowimy :diabelski_usmiech
W OII jedyne co pomaga to ta elektryczna grzalka w nadmuchu, wtedy w miare szybko leci cieple powietrze i szyba sie odmraza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNo i mamy sprawę rozwiązanąTam też jest pełno tematów na temat rdzy
wszystkie progi w dziwach zardzewiałe ... a auto z 2003 r.
Bolączki Mondeo to wtryski i pompy paliwa (TDCi) , rdza (progi w dziwach) i właśnie często "padające" podgrzewane szyby ...
W moim egzemplarzu wszystko wystąpiło :evil: - wtryski nawet 2x ... - przebieg 235 tyś.
Dlatego czekam teraz na odbiór nowego szkodnika - teoretycznie klasa niższa od mondeo ... ale to się okaże ;-) mam nadzieje że nie będę miał tylu przygód co z mondeo
Komentarz
-
-
W Fordzie wyjątkowa widać właśnie druciki w szybie, może to przeszkadzać i przeszkadza właśnie, takie jest moje doświadczenie wprawdzie z Focusem, nie Mondeo.
Ale trzeba przyznać, że taka ogrzewana szyba jest niezłym luksusem, szczególnie teraz i zimą. Szkoda że Octavki tego nie mają, a Octavia to nie teoretycznie ale praktycznie niższa klasa niż Mondeo. Taki napompowany kompakt z mniejszym niż Focus rozstawem osi :cry:Marek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molBolączki Mondeo to wtryski i pompy paliwa (TDCi) , rdza (progi w dziwach) i właśnie często "padające" podgrzewane szyby ...Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
Komentarz