witam i o rade pytam

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzyvy
    Classic
    • 2006
    • 20

witam i o rade pytam

Zamieszczone przez MisiekWAW
    no napis mam nadzieje, że nie będzie taki sam :lol:
    :lol:
    Myslalem, ze moze piszesz o tym adresie nad kluczami.

Heh w sumie masz racje, tez wolalbym nie robic powtordupy z innych, ale prawda jest taka, ze jak tak dalej pojdzie to ktos wysmazy niezly pasztet w stylu Andrus.
    Wole wiec opcje mniejszego zla...

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 1:56 pm ]
    Grzegorz - mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, ale powiem Shiftiemu, ze sie z nim skontaktujesz w sprawie projektu smyczy i logo w cdr.

Poprostu mam troche kiepsko z czasem, zeby ustalac jakies szczegoly, a nawet nie wiem co tam jest w tym pliku, bo nie mam Corela, itp.

Sorry.

Podam pozniej Tobie kontakt, jesli sie zgodzisz.
    Jeszcze standard slx,ale juz niedlugo....Juz nie standard)))
  • kr1s1983
    Classic
    • 2005
    • 33

witam i o rade pytam

na poczatku chcialbym sie przywitac
    byc mzoe bede rpzyszlym uzytkownikiem octy,moj znajomy sprzedaje octavie rocznik 2001 wersja Laurin$klement,silnik tdi 110koni
    jest to jak wiadomo full opcja auto ma przebieg 181tys km
    serwisowane na bierzace auto bezwypadkowe i wogole
    chce za nia 45 tys powiedzcie mi czy warto sie tym zainteresowac?czy przy tym przebiegu moze sie cos dziac?z gory dzieki za pomoc musze podjac szybka decyzje..

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

kr1s1983, Witaj, jesli dobrze kojarze to do tej pory z wielkimi problemami ujezdzales dwa Fordy w tym jednego diesla :twisted:
      Co do przebiegu jesli auto jest serwisowane na biezaco(i naprawiane to co sie wysypalo, a nie ze kiedys sie zrobi), to nie powinno byc zle, ale:
      181 tys to czas na wymiane rozrzadu czyli plus 1000zl
      45 tys za to auto, biorac pod uwage przebieg i skore - niska nie jest
      do tego mozliwe, ze jesli zawieszenie nie bylo robione to wkrotce trzeba bedzie juz do niego zagladnac, zdarzaja sie wyjatki, ale to nie czesto.
      Z tym przebiegiem to autko, wg mnie jeszcze pojezdzi nawet drugie tyle bez problemow i wiecej :idea:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kr1s1983
        Classic
        • 2005
        • 33

tak to ja
        wiec rozrzad zrobil w tym miesiacu dodatkowo wymienil wszystkie popychacze,zawieszenie bylo robione jakos przy 150,jezeli chodzi o stan to ja jestem pewny auta chodzi mi tylko o ta cene czy nie jest wygorowana nie chce przeplacic..

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Maicroft, chociaz ja bym się zastanowił nad octavią Mikrusa, ładnie zrobiony , dla mnie to tuning z głową To samo wyposażenie , combi a skóra jest tak bardzo potrzebna?Klną Ci co w upale wsiadają do takich octavek , troche ciepło im Ale jak masz okazje to bierz.

[ Dodano: Pon 21 Lis, 05 22:18 ]
          i nie 181 tys przebiegu
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

kr1s1983, Zagladnij do dzialu gielda u nas na forum i jedno z pierwszych ogloszen, nie jest to L&K ale o rok mlodsze auto plus mniejszy przebieg.
            Jeszcze jutro tu ktos cos doda, ja tylko podaje przyklad.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Mówisz o skodzie Mikrusa?

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ziomal, No nie ma co ukrywac - tak o tej mowie, ale nie ja to auto kupuje i nie ja sprzedaje, wiec staram sie byc obiektywny.

[ Dodano: 21-11-2005, 23:09 ]
                To co teraz podaje nie odnosi sie do zadnej z omawianych ofert i pewnie wiele osob to zna, ale jako pewna przestroge polecam przeczytac link ponizej:

Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Dzieki serdeczne Panowie za mile slowa odnosnie mojej Octy.

kr1s1983, Nie ma co ukrywac, ze Twoj znajomy ceni (podobnie zreszta jak ja) dosc wysoko swoje auto.
                  Jesli jestes pewien tego samochodu, to o jego stan sie nie przejmuj. Prawie kazda Octa z tego roku ma taki przebieg, to tylko w ogloszeniach tak rozowo z pozoru wyglada, bo sie jebie ludzi na kreceniu licznikow.
                  Tak jak Maicroft napisal - spokojnie przejedzie drugie tyle.

Ponegocjuj cene, bo mysle, ze jest jeszcze troche do urwania - zalezy jakie sprzedajacy ma cisnienie.
                  TDI 205PS

Komentarz

• Ziomal
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 5841
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

MiKruS,
                    Dzieki serdeczne Panowie za mile slowa odnosnie mojej Octy.
                    Taka prawda :wink:

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• kr1s1983
                      Classic
                      • 2005
                      • 33

dzieki za pomoc bed emusial sie wnikliwie zastanowic patrzac na ogloszenia to ta cena jest faktycznie wysoka

Komentarz

• howard7
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1120

kr1s1983, zastanow sie nad szkodnikiem mikrusa bo to naprwde ciekawa propozycja (i moze zomo squad nie bedzie taki actywny bo bedzie mozna sie odgrysc ze juz nie ma czeszki) a tak powaznie to sam sie nad nia zastanawialem
                        SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
                        Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Zamieszczone przez kr1s1983
                          dzieki za pomoc bed emusial sie wnikliwie zastanowic patrzac na ogloszenia to ta cena jest faktycznie wysoka
                          Zastanow sie czy lepiej kupic troche drozsze, ale pewne auto czy ta Mikrusa, czy Twojego znajomego i miec pewnosc, ze nic nie bedziesz musial do niej dokladac, czy lepiej tanszego parcha z kreconym licznikiem w ktorym nie wiadomo czy ktos sie pokusil o wymiane chocby oleju i do tego zostawiajacego 4 slady? :?

Ja w przeciwienstwie do pozostalych Octy Michala nie polecam, poniewaz nie chce zeby ja sprzedawal. Zwyczajenie szkoda ja oddac w obce rece.
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Widze, ze bede musial jakis browarek za reklame postawic.
                            TDI 205PS

Komentarz

• Ziomal
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 5841
                              • Octavia I (1U2)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Każdy z forum chyba poprze ,że warto kupić jego Octe MiKruS, nie bądźmy tacy skromni :szeroki_usmiech

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• autorus
                                Rider
                                • 2004
                                • 508

Jeżeli jesteś pewien autka to się nie zastanawiaj. Z ogłoszenia to możesz sobie niezłe kłopoty narobić.

Więc tak chciałem zakupić octę kombi 2003 r przebieg 27tys. Stała w komisie. Mówię wam bajka, chcieli 60tys, a cała akcja była w 2004r więc wtedy autko miało roczek. Więc oglądałem autko a było to w Katowicach , super stan do niczego się nie można było doczepić, tylko facet nie chciał dać fv na całą kwotę. Ale człowiek był zamroczony. Zadatkowałem kwotą 1kzł i wróciłem do domciu. Po kilku dniach z kasą i braciakiem prawnikiem znów oglądamy autko , sprawdziliśmy na policji i w sądzie. I w ostatniej chwili braciaka coś tknęło żeby poprosić o fakturkę zakupu i ten gostek z komisu bezmyśnie nam ja dał. Więc tak była niepodpisana, na niej jakiś warsztat widniał i że samochód uszkodzony i kwota 27tyz zł.( Wyobrażasz sobie kolego jak musiał być samochód skasowany żeby z ponad 70kzł spaść na 27kzł?, a po tej naprawie stan był jak z salonu)

Wsiedliśmy do autka zastanawiając się jak wyciągnąć zaliczkę. Podbiega do nas gostek i mówi żebyśmy się szybko decydowali bo są inni zainteresowani.

To po krótce tyle komis na ulicy Kościuszki jak mnie pamięć nie myli, a na myśl o tym zdarzeniu aż mi ciepło zaczyna być. Chyba się jeszcze denerwuję.

A poźniej kupiłem octę w salonie i tyle. I wolałbym dopłacić 5kzł niż się wyłożyć na 60kzł.

Pomyśl o tym.

Autorus
                                http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                                Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                                Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Ja ponad dwa lata temu pomagalem wujkowi znalezc Octavie TDI. Co prawda zalezalo nam na ciezarowej, wiec wybor byl bardziej ograniczony, ale po miesiacu poszukiwan zalamalem sie. Same, ale to doslownie same kible z kreconymi, czasami na bezczela licznikami. Oczywiscie zadnych ksiazek obslugi i nic takiego qrwa nie bylo - wcielo... :?

Jedna to juz byla taki zarznieciuch, ze golym okiem bylo widac, ze z 300.000km ma nalatane, ale na liczniku twardo kurwa 60.000km.

Obejrzelismy ich na peczki i wszystko jeden syf. W koncu wujo dal se siana i kupil nowa Honde. :?
                                  TDI 205PS

Komentarz

• Arek
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 3143

MiKruS, miałem to samo przed octavia,szukałem hondy accord az wkoncu dałem sobie spokuj i kupiłem octe jestem na maxa zadowolony z decyzji
                                    kr1s1983, widziałem octeMiKruS, na spocie i polecam...
                                    pomysl
                                    -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• zielony81
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 63

Witam
                                      Noszę się z zamiarem kupna oktavi w wersji L&K z 2000 r z silnikiem tdi w wersji kombi . Znalazłem kilka ciekawych aut na różnych aukcjach ale niektóre miały ksenony i spryskiwacze lamp a niektóre tylko spryskiwacze i zwykłe lampy,inne nawet spryskiwaczy lamp nie miały. Czy ktoś mi wyjaśni jak to było w wersji L&K bo jestem świerzak w tym temacie :lol:
                                      pozdrawiam "zielony"
                                      Uniden Pro 520XL + President Missouri

Komentarz

• apaj81
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 2

lusterka

Zamieszczone przez autorus

Jeżeli jesteś pewien autka to się nie zastanawiaj. Z ogłoszenia to możesz sobie niezłe kłopoty narobić.

Więc tak chciałem zakupić octę kombi 2003 r przebieg 27tys. Stała w komisie. Mówię wam bajka, chcieli 60tys, a cała akcja była w 2004r więc wtedy autko miało roczek. Więc oglądałem autko a było to w Katowicach , super stan do niczego się nie można było doczepić, tylko facet nie chciał dać fv na całą kwotę. Ale człowiek był zamroczony. Zadatkowałem kwotą 1kzł i wróciłem do domciu. Po kilku dniach z kasą i braciakiem prawnikiem znów oglądamy autko , sprawdziliśmy na policji i w sądzie. I w ostatniej chwili braciaka coś tknęło żeby poprosić o fakturkę zakupu i ten gostek z komisu bezmyśnie nam ja dał. Więc tak była niepodpisana, na niej jakiś warsztat widniał i że samochód uszkodzony i kwota 27tyz zł.( Wyobrażasz sobie kolego jak musiał być samochód skasowany żeby z ponad 70kzł spaść na 27kzł?, a po tej naprawie stan był jak z salonu)

Wsiedliśmy do autka zastanawiając się jak wyciągnąć zaliczkę. Podbiega do nas gostek i mówi żebyśmy się szybko decydowali bo są inni zainteresowani.

To po krótce tyle komis na ulicy Kościuszki jak mnie pamięć nie myli, a na myśl o tym zdarzeniu aż mi ciepło zaczyna być. Chyba się jeszcze denerwuję.

A poźniej kupiłem octę w salonie i tyle. I wolałbym dopłacić 5kzł niż się wyłożyć na 60kzł.

Pomyśl o tym.

Autorus
                                        witam jestem pierwszy raz na forum i niebardzo wiem jak sie poruszać ja takim pytaniem gdzie mozna kupić nakładki na lusterka chrom ze stali do octavi 1 bo na allegro niema wsumie nigdzie niemoge dostać ja potrzebuje nakładki symetryczne pozdrawiam apaj81

Komentarz

Pracuję...