CB radio w Oktavi 2 2009 r 1,4 TSI 122 KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez malgosk
    Mam SIRIO ML145 i Unidena 520, który ma RF i SQL. Jak potrzebuję zmniejszyć szumy i odcedzić szajs np. zza Wisły, to sobie skręcam powyższe potencjometry i słyszę tylko ludzi z około 1 km. A w trasie nie denerwuję się, że ktoś mi uciekł, mimo że chciałem z nim jeszcze poględzić...
    Długa antena w trase sie przydaje, fakt. Ale triflex ze swoim zasięgiem moim zdaniem też się sprawdza.
    Na trasie (w odkrytym terenie) 7-8 km da radę, a więcej mi nie potrzeba...
    W miescie (teren zabudowany, który sporo tłumi) daje radę do 3, 4 km, choć często i dalej. Więcej mi nie potrzeba.

Komfort niezakładania anteny magnesowej, szczególnie na zaśnieżony dach - bezcenny...

Ale wiadomo - wolna wola...
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• vwojtas
      Drive
      • 2008
      • 92

Witam
      A powiedz mi kolego jak z działaniem FM, czy widzisz różnice na radiu. Masz fabryczne radio, czy nie?
      Pozdrawiam wojtas
      O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR

Komentarz

• smer
        RS
        • 2008
        • 2021
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

jako radyjko FM służy mi dzielnie jakiś soniak. Jesli chodzi o antenę, to nie posiada ona wzmacniacza i niektórzy jej użytkownicy mówią, że jest ciut słabsza; nie żeby gubić odbierane stacje, po prostu wyszukuje ich mniej. Ja osobiście różnicy nie zauważyłem ani w moim mieście, ani na trasie. Wydaje mi się, że jest porównywalna.
        Inna sprawa, że dawno już nie słuchałem radia w samochodzie; z nawyku wsiadam i odpalam CB. To dla mnie najpiękniejsza muzyka
        Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Slawek_2005-S1
          Drive
          • 2009
          • 73

Witam - radyjko mam fabryczne i nie zauważyłem różnicy pomiędzy zwykłą anteną a sirio trzyzakresową, radio cb presidenta johny II - i wszystko działa idealnie. (przynajmniej u mnie) - polecam triflexa pełen comfort

Komentarz

Pracuję...