Rok produkcji z VIN inny niz w dowodzie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez solar
    W moim przypadku skoda wyprosukowana jest (w/g VIN) 09-2000, natomiast pierwsza rejestracja to 10-2001 :shock: Ale O1 jest po "Lifcie"
    Nie wiem od kiedy Wydziały komunikacji i stacje diagnostyczne dekodują VIN, ale na mój gust to masa ludzi jeździ autami starszymi ze świadomością młodszych :roll:
    Auto było wyprodukowane w 2000 roku jak piszesz, a ze było zarejestrowane w 2001 to dlatego masz w dowodzie 2001. Na zachodzie itd., nie ma daty produkcji tylko jest data pirwszej rejestracji - co u nas przechodzi w rok produkcji
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

dadi82, Samochód faktycznie jest wyprodukowane 09.09.1999. Rok modelowy 2000.
      W systemie mam, że jest na rynek francuski i zostało wydane klientowi w lutym 2000 roku.
      Skąd wpis mówiący o 2001 - trzeba byłoby zajrzeć w papiery tego auta jak zostało zgłoszone do odprawy.
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Zamieszczone przez kecaj
        dadi82, Samochód faktycznie jest wyprodukowane 09.09.1999. Rok modelowy 2000.
        W systemie mam, że jest na rynek francuski i zostało wydane klientowi w lutym 2000 roku.
        Skąd wpis mówiący o 2001 - trzeba byłoby zajrzeć w papiery tego auta jak zostało zgłoszone do odprawy.
        Jeśli auto było przeznaczone na rynek francuski, a zostało sprowadzone z Niemiec, to może coś jest nie tak. Co prawda nie stwierdzam tego w sposób kategoryczny, ale chyba nieczęsto zdarza sie, że auto produkowane na dany rynek sprzedawane jest w innym kraju... I jeśli wg papierów pierwsza rejestracja to 2001, a wg "systemu" 2000, to tu już niezły rozjazd... A jeśli dodatkowo "system" wskazałby miejsce pierwszej rejestracji jako Francja, a papiery Niemcy, to już :shock: (bo nie podejrzewam, aby ktoś chciał sprowadzić auto używane z Francji do Niemiec...)
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

Agamek12, może być jeszcze tak, że Niemiec kupił dla siebie auto we Francji...
          dadi82, zrób mi zdjęcie z naklejki serwisowej, którą masz w bagażniku lub książki gwarancyjnej i przeslij mi na PW.
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• zgucio
            Rider
            • 2007
            • 691

w brifie jest naklejka i pod tą naklejką jest data produkcji autka wytarczy ją odkleić albo pod mocne światło i zobaczysz jaka jest data produkcji
            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

Pracuję...