gwarancja ceny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Łętowski
    Classic
    • 2010
    • 7

gwarancja ceny

Dobre foty, dobre auto... (dobra cena) i auto sprzeda sie samo
  • pascal
    Rider
    • 2009
    • 510
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

gwarancja ceny

Moi drodzy,....chodzi mi o gwarancję ceny. Sprzedawca u dealera mówi mi , że mam gwarancję ceny - cena taka jak teraz z upustami za 2009r itd a auto będzie dopiero pod koniec stycznia. Nie mam tego na piśmie, natomiast w treści zamówienia na samochód wyraźnie stoi że kupujący zapłaci cenę obowiązującą w dniu sprzedaży....no więc zapytałem sprzedawcę czy aby na pewno jest tak jak ustaliliśmy i po raz kolejny on to potwierdził-mam to jedynie w odpowiedzi mailem....co o tym myślicie ? czy powinienem go przycisnąc i wydębić tę gwarancję na piśmie ? czy ktoś z was był w podobnej sytuacji :?: :?:

pozdro

Komentarz

• Marcinooo
      Rider
      • 2009
      • 332

Re: gwarancja ceny

Zamieszczone przez pascal
      Moi drodzy,....chodzi mi o gwarancję ceny. Sprzedawca u dealera mówi mi , że mam gwarancję ceny - cena taka jak teraz z upustami za 2009r itd a auto będzie dopiero pod koniec stycznia. Nie mam tego na piśmie, natomiast w treści zamówienia na samochód wyraźnie stoi że kupujący zapłaci cenę obowiązującą w dniu sprzedaży....no więc zapytałem sprzedawcę czy aby na pewno jest tak jak ustaliliśmy i po raz kolejny on to potwierdził-mam to jedynie w odpowiedzi mailem....co o tym myślicie ? czy powinienem go przycisnąc i wydębić tę gwarancję na piśmie ? czy ktoś z was był w podobnej sytuacji :?: :?:

pozdro
      Jak nie ma na piśmie to pod koniec stycznia o tym zapomni :diabelski_usmiech

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ok...własnie jestem w stanie zapominania, ale mam przecież jeszcze fakturę zaliczkową na której cena auta jes juz określona ;/ chyba bede musiał jutro podrążyć ten temat z dealerem

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Rzadko cena idzie w gore, czasem moze jeszcze spasc
          Spritmonitor.de

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

pascal, miałem taką samą sytuacje z leonem. zamówiłem go w grudniu 2001 a dostać miałem, styczeń 2002 za sumę wcześniej umówioną. i co...jak przyszło do kupna okazało się, że auto niby z 2001 a niby z 2002 i trzeba jeszcze 2000 zeta dopłacić :evil:
            od tej pory nigdy nie umawiam się na "słowo"

Komentarz

• pascal
              Rider
              • 2009
              • 510
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

no wiec wszystko juz mam na piśmie tylko kurcze juz nie moge siędoczekać....czas tak się dłuży

Komentarz

• golibroda
                Rider
                • 2009
                • 530

A można kupić - zapłacić za auto w grudniu a odebrać w styczniu, aby pierwsza rejestracja była styczeń 2010 a nie grudzień 2009 ?
                Pozdrawiam
                Piotr

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

golibroda, na pewno tak
                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• gieu
                    Rider
                    • 2009
                    • 607
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Golibroda: tylko pod warunkiem, że samochód będzie już w salonie.
                    Jeżeli samochód przyjedzie w styczniu, to w grudniu raczej nie dadzą Ci zapłacić, bo nie będą mieli kompletu dokumentów (te przychodzą z samochodem, w najlepszym wypadku tylko na kilka dni wcześniej).

Zapis o tym, że kupujący zobowiązuje się zapłacić cenę obowiazującą w dniu sprzedaży samochodu, można bez problemów usunąć z umowy. Można też otrzymać aneks z gwarancją ceny.
                    To jednak nie zmienia faktu, że w styczniu sprzedawca może powiedzieć, że nie jest w stanie wywiązać się z tego zamówienia (oczywiści zwróci zaliczkę). - Przed tym nic Cię nie uchroni.

pzdr gu
                    Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

Pracuję...