Przy mojej O II licznik był wymieniany cztery razy z powodu pękniętej szybki. Fabryczny wytrzymał rok, następne po 1 - 2 tyg. pękały.
Wiecej pali
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Wiecej pali
Jak to mozliwe ze moja octavia I pali 6 litrów od 2 miesiecy czyzby miało to wpływ ze zmieniłem na zimówki ale mysle ze nie bo audi a3 z takim silnkiem na zimówkach pali jak zawsze a moj zaczął wiecej.Podpinałem pod komputer wszystko ok.co to moze być?
-
-
Komentarz
-
-
duzo w porównaniu z wczesniejszymi miesiącami na trasie około 4,2 do 4,8 a srednie 5 a teraz nawet troche trasy i troche miasta wyszło 6 jak nigdy
Komentarz
-
u mnie na zimowkach okolo 0,5l sie zwieksza spalanie, ale 6 litrow to co to jest?? ja spalam 6/7.5 w zaleznosci od dnia i nastroju hehe
6 litrow to raczej standard o ktorym niektorzy moga tylko pomarzyc
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
no komputer nigdy dokladnie nie odzwierciedli rzeczywistego spalania ale jest to jakeis odniesienie uwazam
Komentarz
-
no ja tez na podstawie tankowania ,no ale skoro mowicie ze to norma to nie bede szukał dziury w całym
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
wstydź sięZamieszczone przez cool_torun(żona osiągnęła 6,9 :szeroki_usmiech )
,żeby żonka miała cięższą nogę... chyba ,że z godzinkę plotkowała z kumpelą na postoju i grzała się przy włączonym silniczku
to jakaś epidemia! u mnie też od wakacji wpadła w nałóg (ale ja chyba na 100 % wiem, ze pada sonda lambda).Zamieszczone przez wojtek2910duzopozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz
-
Jak moja żona śmiga po mieście to też więcej pali
Wolno sie rozpędza i długo trzyma na jednym biegu - ot moje spostrzeżenia :-)
Za to w trasie jest nie do pobicia
ja bym tak nie umiał
Komentarz
-
Rozumiem, że o 20% większe spalanie trudno strawić i wcale się nie dziwię. Przyczyna z pewnością jakaś jest, ale będzie trudno określić.
Możliwe przyczyny:
- coś z wtryskiwaczem,
- jakiś błąd w mapie wtrysku,
- sonda lambda,
- zwiększone opory toczenia,
- inne pomysły...?
Komentarz
-
-
A może masz inny obwód kół? Opony zimowe możesz mieć innej średnicy niż letnie. Najprościej zmierz obwód letniej sznurkiem i porównaj do zimówki. Nawet mała różnica w obwodzie będzie powodować różnicę w spalaniu "teoretycznym" 8)Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
Komentarz