Jak czytam takie historie to zastanawiam się czy wirus bkd to dobry pomysł. Ciekawe ile po tym wytrzyma turbina.
Tanie żarniki D2S
Zwiń
X
-
Tanie żarniki D2S
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207Tagi: Brak
-
-
Tanie żarniki D2S
Witam,
pojawiło się na Allegro sporo tanich żarników Xenonowych D2S (i innych)
w cenach 30-50zl /szt. Jako, że fabryczny mi padł (już drugi w rocznym aucie),
a nie mam zamiaru nic więcej mieć do czynienia z ASO i ich pożal się Boże
specjalistami, cenami, terminami itd. to chciałem zapytać czy ktoś z Was
próbował coś takiego zakładać i jak się ma jakość tego w stosunku do
fabrycznych żarników. Mniejsza o trwałość. Skoro fabryczne padają jak kaczki,
to nie oczekuję niczego innego po takiej taniości, ale chodzi mi o światło.
Z góry dzięki.
-
-
Może masz coś z instalacją, że ci tak padają. U mnie jedne świeciły 6 lat i teraz mam drugie od kwietnia'09. Ja kupowałem na tamten czas najtańsze "oryginalne" Philipsy chyba po 139zł na allegro. Też jestem ciekaw jak i ile świecą tanie zamienniki D2S. Może kup i potestuj
PS. Ostatnio przy zakupie HID'u 6000k do przeciwmgielnych sprzedający zaproponował mi, abym u niego kupił zamienniki do ori mijania D2S 6000k - twierdził iż świecą równie dobrze, a nawet 5% lepiej hehe - na allegro ma ponad 3k pozytywnych komentarzy i zero neg. Więc może i prawdę mówił, ale jakoś nie zaufałem :P
Komentarz
-
-
Re: Tanie żarniki D2S
Zamieszczone przez GoszuWitam,
pojawiło się na Allegro sporo tanich żarników Xenonowych D2S (i innych)
w cenach 30-50zl /szt. Jako, że fabryczny mi padł (już drugi w rocznym aucie),
a nie mam zamiaru nic więcej mieć do czynienia z ASO i ich pożal się Boże
specjalistami, cenami, terminami itd. to chciałem zapytać czy ktoś z Was
próbował coś takiego zakładać i jak się ma jakość tego w stosunku do
fabrycznych żarników. Mniejsza o trwałość. Skoro fabryczne padają jak kaczki,
to nie oczekuję niczego innego po takiej taniości, ale chodzi mi o światło.
Z góry dzięki.
Komentarz
-
-
Ja kupiłem na allegro około dwa/trzy lata temu jak wymieniałem lampy z h4 na xenony i kupiłem właśnie za jakies 80zł za sztukę. Jak pojechałem odebrać to się koleś nawet zapytał co chce Philips czy Osram :-)
Od tamtej pory świecą bez problemowo na biało. Też się zastanawiałem jak z jakością czy trwałością, i powiedziałem sobie, że moge spróbować. Okazało się, że jest ok.
Komentarz
-
-
Też jestem ciekaw. Zastanawiam się czy wymienić ORI na jakieś "noname" 6000k. Czy lepiej zostawić półroczne (w czerwcu wymieniałem) żarniki philipsa i podmienić z nowych HID'ów w przecimgielnych na 4300k. Tak aby mieć dwie jednakowe barwy. Przyznam, że bardziej podoba mi się kolor 6000k w reflektorze, bo na drodze po rozświetleniu nie dużo się różnią.
Goszu, nabyłeś jakieś noname'y ? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Spryskiwacze mam i miałem do zwykłych lamp.
Autopoziomowanie założyłem oryginalne.
Wszystko jest w innym wątku: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ight=xenon#top
Komentarz
-
-
Żarniki doszły. Ze względu na konkretny mróz jeszcze nie założyłem
(garaż mam zajęty). Jest szansa, że dzisiaj się uda.
Poinformuję jak to świeci.
[ Dodano: Pon 28 Gru, 09 10:26 ]
Założone.
Założyłem jeden, tylko ten uszkodzony wymieniłem. Drugiego nie ruszałem,
bo barwę mają taką samą. Generalnie - po kilku dniach nie widzę różnicy
między takim żarnikiem za 35zł, a takim z ASO za XXXzł.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GoszuJako, że fabryczny mi padł (już drugi w rocznym aucie)DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Ja może miałem więcej szczęścia, bo żarnik ciągle działa i żadnych problemów.
Tyle, że mam wersję 4300K.
[ Dodano: Sob 09 Kwi, 11 20:10 ]
I dodam jeszcze, że nadal działa ;-)
[ Dodano: Sob 21 Maj, 11 23:13 ]
Żarnik zmarł. Żył półtorej roku. Kilka dni temu zaczął się robić lekko różowy.
Jak na żarnik za 30zł to super wyczyn. Wymieniłem na drugi, taki sam.
Komentarz
-
-
Koledzy chciałbym odświeżyc temat żywotnosci tych xsenonów. Mam dylemat. Posiadam Octavie L&K fabryczny xsenon 2001 r. Zastanawiałem sie czy nie załozyć LEd- owych lamp z przodu bo bałem sie kosztów za żarnik. Wchodząc na allegro ceny żarników niby firmy D2S zaczynaja sie od niespełna 13 zł firmy osram czy philipsa :shock: ile w tym prawdy??bo juz zgupiałem hehe czy lepszy led? na allegro niby orgin alne do octavi po 95 zł ale tez philipsa??o co chodzi. i czym się róznią te d2s od d2r?pozdr
Komentarz
-
-
D2S - do reflektorów z soczewkami
D2R - do reflektorów bez soczewek (np. niektóre mercedesy)
Żarniki Osram czy Philips po 13 zł ? Poczytaj dobrze aukcję.... tam jest napisane "zamiennik" Philips. Oryginał ok 120 zł.
Ja jeździłem na zamiennikach i były OK, światło takie samo tylko żarnik krócej wytrzymuje ; rok , półtora.Był: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawid41333120 zł za orginalne rozumiem że to jest za dwie sztuki czy jedna?
Zamieszczone przez slawoj78Ja jeździłem na zamiennikach i były OK, światło takie samo tylko żarnik krócej wytrzymuje ; rok , półtora.
Komentarz
-
-
dawid41333, ja za zamienniki płaciłem ok 20 zł/szt , pakowane w takie przeźroczyste zakręcane tuby. W BMW E 46 wymieniałem sam , był dobry dostęp i wymiana zajmowała 10 min. Oryginał 120 zł/ szt.Był: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krawcol82a wymieniłem blisko 5 lat temu w Passacie 3BG palniki na nowe Osram Xenarc D2S i do dzisiaj świecą bardzo dobrze-kosztowały mnie wtedy ok. 120zł/szt.
Też mam u siebie takie w B5 tylko przed FL i jestem bardzo zadowolony wolałem raz odżałować i mieć spokój
Na marginesie pozdrawiam kolegę z forum PasskaB5 FL 1.9 TDI '05
Clio II 1.2 16V '04
Komentarz
-
Komentarz