nie wiem w którym dziale więc napiszę i tu Chce zmienic samochód po nowym roku (obecnie ford mondeo 95r 1.8TD nie narzeka w sumie ) mam do wydania ok 18 tys,min 2000r produkcji.Już myślałem o każdym chyba aucie . Mondeo mk3 super wyglad silniki nie takie złe w sumie ale drzwi strasznie rdzewieją astry benzynowe biora olej,diesle sa nie bardzo.i tak w kółko mogę wymieniać Audi,vw ciężko znaleźć ten rocznik więc odpada.Seat jak juz toledo ale octavia bardziej mi się podoba no i własnie dochodzimy do wniosków z narzeczoną że skoda to najlepszy wybór,znajdę rocznik taki jak chcę w tych pieniądzach no i teraz moje pytania.Którę zdecydują o kupnie
1.Czy octavia to dobry wybór?
2.Czy rdzewieję?
3.Silniki są te same(identyczne) co w vw group?bo co by nie mówić są wytrzymałe mało awaryjne i oszczędne.A jak nie to które są czeskie?
Zuważyłem słabe oceny na autocentrum ale dlaczego?nie musi byc to super wygodny czy cos samochod tylko żeby spełnial te kryteria.Najważniejsze nie rdzewiał i bezawaryjny.zuważyłem że mają bardzo ubogie wyposażenie a mi się marzą ksenony i klimatronik... Jaki jest najlepszy silnik w dieslu to chyba bym tylko szukał tego 110konnego a benzyna?
zadając takie pytanie na forum Octavii chyba znasz odpowiedz :twisted:
Zamieszczone przez rustin
2.Czy rdzewieję?
od błotników aż po dach :shock:
Zamieszczone przez rustin
3.Silniki są te same(identyczne) co w vw group
Nieeeee, silniki sa takie same jak w skodzie 105 :wink:
Sorki nie mogłem się powstrzymać :szeroki_usmiech
a tak na serio to Octavia to super fura, niezawodna, i nie ma problemy z kornikami
pozdrawiam :diabelski_usmiech
Komentarz