[O1] Wyposażenie,silniki itd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • phoneman
    RS
    • 2008
    • 3376
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ten pierwszy ma duzy wyświetlacz o którym wczoraj pisałem a ten drugi mały standadowy. Zarówno jeden jak i drugi mają temperature zewnetrzna i spalanie, tylko podane na innym rodzaju wyswietlacza.

[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 18:17 ]
    Zade mi się że ten wiekszy wyswietlacz montowany był od 2003 roku jak sie myle to mnie poprawcie nie mówie o tourach

[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 18:29 ]
    Tu masz Duzy Maxi Dot w akcji

A tu mały
    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• rustin
      Ambiente
      • 2009
      • 120

czyli mi ten mały wystarczy a mierzył ktoś może prześwit od miski olejowej do ziemi?

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3376
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez rustin
        czyli mi ten mały wystarczy a mierzył ktoś może prześwit od miski olejowej do ziemi?
        Tym sie nie przejmuj.

[ Dodano: Nie 13 Gru, 09 18:31 ]
        A jak ci zależy to szukaj z pakietem na bezdroża 8)
        .

Komentarz

• ozzi
          Drive
          • 2009
          • 87

cześć ja mam SLX + L&K z końca 2000 roku i mam climatronik, 2x airbag skórę abs kontrolę trakcji podgrzewane fotele szyberdach elektryczne podgrzewane lusterka i jeszcze coś aha krótką deskę -- o dodatkowym wyposażeniu dowiesz się z naklejki w bagażniku
          Prawda jest tylko jedna i leży tam gdzie leży

Komentarz

• rustin
            Ambiente
            • 2009
            • 120

wyczytalem na forum że prześwit to jedynie 12cm tak? to bardzo mało.kurcze najwiecej benzynowych silnikow jest 1.6 ale na autocentrum maja bardzo złe oceny dlaczego?

Komentarz

• ozzi
              Drive
              • 2009
              • 87

to nie jest prawada ja miałem 12 centymetrów ale miałem połamane po jednym zwoju w sprężynach teraz po wymianie mam 15 i jest super -- i nie potrzeba żadnych tulejek ani blach pod silnik . Oczywiście są osoby , które lubią mieć niskie zawieszenie ale powinno to iść w parze z mocą

Komentarz

• phoneman
                RS
                • 2008
                • 3376
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

W którym miejscu mierzyłeś te 12 , 15 cm ?
                :lol:
                .

Komentarz

• Sebastian_S
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 172

Zamieszczone przez pstrykacz
                  Ten 1,6 z 102KM daje rady jako tako. Silnika 1,6 z 75KM już nie uświadczysz w modelach po 2000 roku, zastąpiła go jednostka 1,4 o tej samej mocy :| , ale to za słaby silnik do Octavii, dobry może do Fabii, czy VW Polo. :P
                  Po 2000r. też są Octavie z silnikiem 1.6 75KM. Mama sobie kiedyś taką sprawiła w 2002r - do normalnej jazdy jej wystarczała. Czasami jak nią jechałem to czułem różnicę, tylko że wtedy na co dzień poruszałem się mazdą 626 2.5v6. Ogólnie tragedi nie ma, w miarę sobie silniczek radzi - oczywiście nie jest demonem wyprzedzania i prędkości. Co kto lubi...

Komentarz

• endryu
                    RS
                    • 2006
                    • 3778
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez phoneman
                    W którym miejscu mierzyłeś te 12 , 15 cm ?
                    skoda-auto.pl informuje:
                    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                    =================================================

Komentarz

• phoneman
                      RS
                      • 2008
                      • 3376
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dobrze ale w którym miejscu mierzony jest prześwit ? Od progu ? Czy od podwozia ? Miski olejowej ?

Bo umnie na 15" ori alumach elegance i Debica Frigo II było 7 cm od koła do błotnika.
                      Przyjechał znajomy słuzbowym Tourem i miał w tym samym miejscu 10 cm.

Podniosłem zawieszenie ringami i dałem ori springi i mam 10 cm tak jak ten Tour.

Dlatego pytam bo nie moge z tym dojść końca.
                      .

Komentarz

• ozzi
                        Drive
                        • 2009
                        • 87

ja mam 9.5 od koła do błotnika 15 od najnizszego punktu blotnika do asfaltu fele 15" 195x65

Komentarz

• phoneman
                          RS
                          • 2008
                          • 3376
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Z boku jak poptrzyłem to przod był niżej. Teraz po zmianie stoi równo.
                          Springi stare nie były popękane.
                          .

Komentarz

• ozzi
                            Drive
                            • 2009
                            • 87

ja miałem połamane springi po wymianie jest teraz równo, wcześniej przód był zanurkowany

Komentarz

• rustin
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 120

powiedzcie mi tak szczerze jak uważacie,jest sens pchać się w audi a4 czy lepiej kupic młodszą o1? wiem że silniki sa wszystkie takie same tzn w audi i skodzie,ale dlaczego w audi tdi są wzdłuż?powiem wam że mam metlik w głowie,chcę kupić coś na parę lat,żeby było takie duże i masywne i nie wiem co,myślę własnie o skodziem,audi i mondeo nic więcej nie przychodzi mi do głowy.oglądałem bmw e46 ale drogie bardzo i za 20tys ciezko znaleźć

Komentarz

• gomezf1
                                Classic
                                • 2009
                                • 17

Witam Szanowną Brać. Nie mogę nigdzie znaleść informacji dotyczącej zmiany rozrządu przy silniku SDI. Konkretnie mam 64 tyś przejechane, mój model to 2003 r. Przebieg oryginalny....... choć dla pewności chcę mimo woli zmienić.

Kolejna rzecz jest taka że wymieniłem dzisiaj baterie w kluczyku, oczywiście standardowo teraz nie działa. Próbowałem kilku sposobów gdzieś znalezionych ale niestety żaden nie działa. Może Macie coś sprawdzonego?

No i widzę jeszcze że chyba napisałem nie tam gdzie trzeba. Jeżeli jest źle, proszę moda o odpowiednie przeniesienie zamiast kasowania. Dziękuję.

Komentarz

• rustin
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 120

Zamieszczone przez gomezf1
                                  Witam Szanowną Brać. Nie mogę nigdzie znaleść informacji dotyczącej zmiany rozrządu przy silniku SDI. Konkretnie mam 64 tyś przejechane, mój model to 2003 r. Przebieg oryginalny....... choć dla pewności chcę mimo woli zmienić.

Kolejna rzecz jest taka że wymieniłem dzisiaj baterie w kluczyku, oczywiście standardowo teraz nie działa. Próbowałem kilku sposobów gdzieś znalezionych ale niestety żaden nie działa. Może Macie coś sprawdzonego?

No i widzę jeszcze że chyba napisałem nie tam gdzie trzeba. Jeżeli jest źle, proszę moda o odpowiednie przeniesienie zamiast kasowania. Dziękuję.
                                  koleog a zuważyłeś żeby w tym temacie ktoś pisał o rozrządzie czy jakis bateryjkach?temat jest calkiem o czym innym.Proszę nie zaśmiecać

Komentarz

• gomezf1
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 17

Fakt. Tylko kompletnie nie odnajduję się w tym forum. Sorry, ale Wy znacie je "od podszewki". Gdzie pytać?

Komentarz

• phoneman
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3376
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A ile chcesz wydać na eksploatacje ? Ja przed skodą miałem mercedesa w202 to coś klasy A4 z pierwszego wypustu. Audi to auto z klasy Premium wiec skomplikowane zawieszenie w porównaniu do octavi.
                                      A czemu wzdłuż nie jestem pewien ale audi ma system quattro i może z myslą o tym było to projektowane. Aby pomieścić przeniesienie napędu.
                                      W A4 drugiej generacji 1,9 TDI aby zrobić rozrząd trzeba rozebrać pas przedni.

Mondeo za 20 k ma problemy z korozją i ale przezwoite silniki TDDI nie TDCI - bo tu już jest dużo gorzej (drożej). Na pewno mondeo jest wieksze od octavi 1 bo octavia to wyrośniety kompkat a nie auto klasy średniej.

Wybór nalezy do ciebie.
                                      .

Komentarz

• rustin
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 120

no własnie tylko że ja nie wiem co wybrać mi się podobają,no wlasnie największy minus w mondeo to że drzwi strasznie rdzewieją,w audi każdy straszy zawieszeniem.octavia to tak pomiędzy chyba,próbuję narzeczoną przekonać bo jej się nie podoba :x tylko mondeo albo a4.nie wiem ile na eksploatację jak najmniej a jakie sa progi kosztów eksploatacji?

Komentarz

• phoneman
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3376
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ustawiając w kolejności. eksploatacja
                                          Skoda
                                          Ford
                                          Audi
                                          Oczywiście ori części.

Jak kupisz forda w benzynie to nie bedziesz miał kłopotów - teoretyczne.
                                          Bo rudy i tak zostanie.
                                          Audi u mnie na osiedlu było w modzie teraz w modzie jest octavia.

Czy samochód popularniejszy tym tańszy w eksploatacji.
                                          Niektóre elementy octavi wystepuja w golf,passat,leon,toledo II, beetle, Audi A3.
                                          .

Komentarz

• rustin
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 120

Bo umnie na 15" ori alumach elegance i Debica Frigo II było 7 cm od koła do błotnika.
                                            ale przecież to chodzi o prześwit miedzy miską a 'ziemią' ?
                                            kolega mnie namawia na bmw e46 jego brat kiedyś miał ale jakoś się boję tej marki i za 20 tys chyba ciezko znalezc

Komentarz

• phoneman
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3376
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PS: Mnie sie podoba Alfa Romeo 156 a mam skode i na wiosne chce kupić drugą.

[ Dodano: Wto 15 Gru, 09 21:42 ]
                                              Zamieszczone przez rustin
                                              ale przecież to chodzi o prześwit miedzy miską a 'ziemią' ?
                                              kolega mnie namawia na bmw e46 jego brat kiedyś miał ale jakoś się boję tej marki i za 20 tys chyba ciezko znalezc
                                              To kup sobie miernik grubości lakieru. I znajdź taką która nie kręciła bączków bo zabawą.
                                              .

Komentarz

• rustin
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 120

to już nie chodzi o to że jedna czesć w skodzie bedzie 100zl a w audi 150zl,tylko o to żeby sie mniej psuło i było mniej dokuczliwe a nie co miesiąc jakaś pierdoła za przeproszeniem wyskoczy a jak to zawieszenie w a4?takie drogie i slabe?

Komentarz

• endryu
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3778
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

rustin, jak tak będziesz patrzył co się w jakim aucie psuje i ile to kosztuje TO BĘDZIESZ CHODZIŁ PIESZO
                                                  O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                                  O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                                  =================================================

Komentarz

• phoneman
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3376
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tu pytaj o poszczególne modele.
                                                    .

Komentarz

Pracuję...