Zamieszczone przez Purchawa
Relingi dachowe - samodzielny montaz
Zwiń
X
-
Relingi dachowe - samodzielny montaz
Witam.
Czy ktos zakladal samodzielnie relingi dachowe ?
Czy to skomplikowana operacja ?
W zaleznosci od ASO za sam montaz krzycza od 300 do 500zl, nie mowiac juz ile za same relingi. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
-
-
Re: Relingi dachowe - samodzielny montaz
Zamieszczone przez PurchawaWitam.
Czy ktos zakladal samodzielnie relingi dachowe ?
Czy to skomplikowana operacja ?
W zaleznosci od ASO za sam montaz krzycza od 300 do 500zl, nie mowiac juz ile za same relingi. :evil:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
No pytalem tylko w Wawie... Zadzwonie zaraz do Minska.
W zeszlym roku cena z montazem oscylowala w granicach 1200-1400zl :evil:
W tym roku juz troche zeszli miedzy 800, a 1000zl. Jednak dalej to jest spore przegiecie, a zima idzie i by sie narty chcialo zabrac. :x
Moze to niejest specjalnie skomplikowane ?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez PurchawaW zeszlym roku cena z montazem oscylowala w granicach 1200-1400zl :evil:
W tym roku juz troche zeszli miedzy 800, a 1000zl.
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Ja jak kupowalem samochod w sierpniu (tego roku) to za relingi z montazem zaplacilem 700pln. Miejsce: ASO w Al.Jerozolimskich.
Np. Ja przy zakupie dokladalem podlokietnik i zapalcilem za niego nieco ponad 500zl, a dede_adam jak chcial teraz kupic to z montazem krzykneli mu cos kolo 800zl :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez leffdales za relingi czy doplaciles do relingow? bo to roznica
[ Dodano: Sro 03 Lis, 04 11:52 ]
Zamieszczone przez PurchawaSrebrna czeszka na "sterydach" od Mater'sa - AGR 122@319
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Przy decyzji o zalozeniu relingow nalezy wziac pod uwage plusy i minusy:
+ ladniej samochod wyglada (ale to kwestia gustu)
+ bagaznik nie rysuje lakieru, bo jest mocowany do relingu, a nie do dachu
- powyzej 120 km/h zaczyna swiszczec powietrze :x
Komentarz
-
grisza
Zamieszczone przez _tm_Octavia seryjnie nie ma relingow, wiec to jest cena za relingi + ich montaz w ASO = nie za bardzo widze roznice miedzy "dales", a "doplaciles" - inna sprawa, ze jak sie kupuje samochod to salon jest gotow pojsc na ustepstwa. Z tego co widzialem w cenniku to same relingi kosztowaly ponad 700pln, a montaz chyba 400pln.
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
grisza
Zamieszczone przez _tm_A kiedy i gdzie kupowales samochod ?
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSPiotrek - halo, halo.
Przypomne swoje pytanie:
Koniecznie zalezy Ci na relingach?
m.in. tez ze wzgledow estetycznych"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez griszaPod koniec zeszłego roku (dopadł mnie szał kratkowozów) w sinclan-bis..
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Octavia seryjnie nie ma relingow, wiec to jest cena za relingi + ich montaz w ASO = nie za bardzo widze roznice miedzy "dales", a "doplaciles" - inna sprawa, ze jak sie kupuje samochod to salon jest gotow pojsc na ustepstwa. Z tego co widzialem w cenniku to same relingi kosztowaly ponad 700pln, a montaz chyba 400pln.
ASO na ustępstwa może pójść, a z fabryką nie ma szans.
Dałem się skusić i zamówiłem z fabryki, bo mówili, że będzie lepiej. I tak dostałem tyle dodatków od salonu, że relingi im już darowałem
Może tylko usiłowali mnie zniechęcić, ale mówili, że to kupa roboty i rozbieranie dachu.
[ Dodano: 2004-11-03, 16:30 ]
Zamieszczone przez PurchawaTak, koniecznie zalezy mi na relingach
Jak narty ślizgami do dołu - problemu nie ma. Ale jak chcesz je w parach poziomo układać - wiązania na 99% będą Ci po dachu jeździć.
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez _tm_No to albo tak wzrosly ceny (ja kupilem samochod 3 miesiace temu), albo Auto-Wimar w Al. Jerozolimskich jest drozszy. Pocieszam sie, ze dostalem dobra znizke na caly samochod, wiec stowke wiecej za relingi moglem dac.
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez griszaA co udało Ci się wytargować, jeśli to nie tajemnica ? Ja dostałem -4%, tempomat, czujniki cofania i alarm, o dywanikach gumowych, które się zresztą rozleciały po 15kkm, nie będę wspomniał bo to powinno być w serii.
W Warszawie zaproponowali mi dywaniki i pół alarmu gratis :?
W Krakowie w pierwszym salonie już cały.
W drugim powiedziałem jak sytuacja wygląda. I dostałem:
- dywaniki
- alarm + montaż
- radyjko MS303 (chciałem koniecznie jakieś z napisem Skoda)
- -5% na robociznę w ASO, -10% na części.
Do drugiej podłogi w bagażniku mnie zniechęcili, a przy relingach przekonali do fabryki.
Więcej nic nie chciałem
Dwa tygodnie później dowiedziałem się jak tani jest tempomat, ale założyłem już za swoje pieniążki. Myślę, że dałoby się ich namówić bez trudu.
Co do czujników - pewnie też dałbym się przekonać, że to taka kategoria, że lepiej w fabryce.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez griszaA co udało Ci się wytargować, jeśli to nie tajemnica ? Ja dostałem -4%, tempomat, czujniki cofania i alarm, o dywanikach gumowych, które się zresztą rozleciały po 15kkm, nie będę wspomniał bo to powinno być w serii.
Komentarz
-
Kurcze nie wiem co jest estetycznego w tych cieniutkich, czarnych, wygladajacych jak tandetny plastik niby_relingach. :x
IMHO urody samochodowi to one nie dodaja w ogole, wrecz przeciwnie.
W niektorych autach to wyglada porzadnie, ale w Skodzie niestety nie.
No, ale o gustach sie nie dyskutuje.
Bez urazy - peace!TDI 205PS
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez PurchawaMi sie podobaja, a do tego jeszcze bym je polakierowal, albo pochromowal (tylko koszt) jak w Audi
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
Komentarz