Osobna faktura na gaz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paragraf
    Ambiente
    • 2010
    • 130

Osobna faktura na gaz

Ja na razie testuje coraz to nowsze produkty.
    Czekam na komplet Finish Kare - zobaczymy co to warte
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

Osobna faktura na gaz

Witam
    Jestem w trakcie odbioru Octavii z salonu. Dealer wyslal mi umowe z niepelna kwota, pomniejszona o 5300zl, ponoc jest to koszt instalacji gazowej, i z blizej nieokreslonych powodow instalacja nie moze byc na tej samej fakturze. Czy ktos wie czemu?
    W sumie jakos specjalnie by mnie to nie martwilo, ale ubezpieczam auto w Hestii bez udzialu salonu i tam wazna jest kwota z umowy. A tu kwota bedzie rozbita na dwie osobne umowy, i teraz co w przypadku gdyby auto zostalo skradzione? Ile wyplaci mi ubezpieczalnia?
    Osobna historia to fakt, iz w cenniku instalacja gazowa kosztuje (w promocji) 0zl, wiec nie wiem skad akurat wzielo sie 5300zl...

Druga sprawa to wspolwlasnosc. Prosilem o fakture na dwie osoby, dostalem na mnie. Ponoc zone mozna dopisac w trakcie rejestracji auta, ale czy ktos zna kwitek jaki trzeba wypelnic aby w urzedzie bylo ok?

Komentarz

• krzysiek1974
      Rider
      • 2009
      • 323

Witaj

Co do gazu to się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o dane na fakturze, to żonkę wpisz w uwagach. Chyba że jakąś spółeczkę założycie :wink: . A w Wydzale Komunikacji i tak musisz wszystko przepisać - żonkę wpiszesz jako współwłaściciela.

Pozdrowionka

Komentarz

• t271828
        Elegance
        • 2008
        • 928

Re: Osobna faktura na gaz

Zamieszczone przez Marx
        Witam
        Jestem w trakcie odbioru Octavii z salonu. Dealer wyslal mi umowe z niepelna kwota, pomniejszona o 5300zl, ponoc jest to koszt instalacji gazowej, i z blizej nieokreslonych powodow instalacja nie moze byc na tej samej fakturze. Czy ktos wie czemu?
        Ja mialem tak samo ale to dlatego, ze instalacji po prostu nie mieli i odbieralem
        samochod bez instalacji. Byc moze u nich tez cos sie opoznilo a fakture musieli juz pisac

Zamieszczone przez Marx
        W sumie jakos specjalnie by mnie to nie martwilo, ale ubezpieczam auto w Hestii bez udzialu salonu i tam wazna jest kwota z umowy. A tu kwota bedzie rozbita na dwie osobne umowy, i teraz co w przypadku gdyby auto zostalo skradzione? Ile wyplaci mi ubezpieczalnia?
        Osobna historia to fakt, iz w cenniku instalacja gazowa kosztuje (w promocji) 0zl, wiec nie wiem skad akurat wzielo sie 5300zl...

Druga sprawa to wspolwlasnosc. Prosilem o fakture na dwie osoby, dostalem na mnie. Ponoc zone mozna dopisac w trakcie rejestracji auta, ale czy ktos zna kwitek jaki trzeba wypelnic aby w urzedzie bylo ok?
        Pros o wymiane faktury ewentualnie korekte. Niby mozesz zrobic
        darowizne polowy samochodu zonie, ale salon zawalil to niech salon naprawia.
        Po co masz miec klopoty

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

Re: Osobna faktura na gaz

Zamieszczone przez Marx
          Witam

Co do faktury to wpisali meza i mnie bez zadnych problemow, faktura na instalacje jest osobno, musisz ja miec bo bedziesz mial problem z rejestracja(ja to przerabialam) normalnie fakture na inst. LPG niedostajesz chyba ze jest wyszczegolniona na fakturze glownej

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

potwierdzam, rejestracja i dopisanie wspolmalzonka odbylo sie bez problemu (trzeba osobny wniosek bylo napisac)

Komentarz

Pracuję...