azraelaga22, i jak wpadniesz na spota w czwartek??
[O2] jaki akumulator do 2.0 tdi
Zwiń
X
-
[O2] jaki akumulator do 2.0 tdi
krótka historia-auto stało na mrozie -10szt. i po 12h trzeba było użyć kabli i zapożyczyć trochę prądu od kolegi żeby odpalić auto :?
pytanie-jaki akumulator kupić do tego silnika?? bo w sumie to teraz ciągle jeździ sie na światłach (u mnie xenony) do tego navi, cb, ogrzewanie, pakiet oświetlenia i wogóle więc aku lekko nie ma :roll: czy mogę kupić aku o większej pojemności? c
-
-
Zamieszczone przez Maru 123czy mogę kupić aku o większej pojemności
standartowe 72Ah całkowicie wystarcza
tez mam navi, xenon, cb i kupe innego pradobiorczego badziewia z kupiłem takie coś- jestem bardzo zadowolony
Akumulatory dla: SKODA Octavia
opis: Octavia 2.0 TDI Combi, siln. BKD, poj. 2,0, prod. od 05.2004 do 06.2007
Nazwa Nr
zamówieniowy Nr
skrócony Wymiary
D×S×W Parametry
Akumulator Bosch S4 0.092.S40.080 S40 08 278x175x190 74Ah, 680A, L-
Akumulator Bosch S5 0.092.S50.080 S50 08 278x175x190 77Ah, 780A, L-
Jeżeli do wybranego samochodu pasuje więcej niż jeden akumulator to przy wyborze prosimy kierować się następującą wskazówką. Należy wybierać akumulator o większej pojemności, kiedy samochód posiada dużo odbiorników energii t.j. Audio Hi-Fi, TV, elektryczną regulację, okien, siedzeń, szyberdachu, lusterek, ogrzewanie siedzeń, telefon, nawigację itp.
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, dzięki. a ten http://moto.allegro.pl/item850154440...a_gwaranc.html
centra futura to podobno chwalone aku :roll:
[ Dodano: Sro 16 Gru, 09 19:38 ]
przy okazji dla potomnych----> fajna stona co i jak z aku http://www.sklepcentra.pl/Porady.htm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123centra futura to podobno chwalone aku
nie przesadzaj z pojemnością zeby alternator był w stanie ci go naładować
lepiej postawic na większy prąd rozruchowy niż na pojemnośćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123ma 760 a ten bosch 680
po prostu w przypadku silnika diesla ważniejszy czasem bywa prąd rozruchowy- to miałem na mysli
:roll: i jeden i drugi parametrami pasuje do tego co mozna do naszych autek wsadzićprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zdecydowanie polecam Vartę Silver Dynamic, 2 lata gwarancji, wydłużona żywotność, polecony przez DGW. Zakupilem go rok temu i żadnych problemów, pali jak złoto. Niedawno miałem sprawdzany i okazało się że zamiast 750A prądu rozruchowego miał 830A. Kupiłem tutaj, punkt w Pruszkowie jest pod domem właściciela więc można nawet wieczorem podjechać. Ponadto Ma miernik z drukarką pomiaru. Polecam http://allegro.pl/item845112023_vart..._warszawa.html
lub na Modlińskiej, Warszawa http://allegro.pl/item849938782_akum...r_dynamic.html
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Maru 123, wymieniłem również akumulator w swojej octavce II .
Na forum przeczyłaem coś takiego, co napisał Bartek 2012 cytuję:
"z tym kodowaniem to dokońca nie jest prawda jeżeli samochód posiada taki moduł - nr 61 - Reg. akumulatora - to trzeba programować. W mojej OII takiego nie ma, ale wersji jest dużo więc dla pewności lepiej zapyac w ASO, nie jechać i od razu na podnośnik i płacić ale zaptać czy nasze auto takowy posiada. Na 100% niektóre samochody z grupy VAG są wyposażone w moduł 61."
Chodzi tu o kodowanie jakiegoś sterownika do ładowania akumulatora po wymianie na inny
Coś wiesz na ten temat?
Jeszcze jedno, jak go wymieniałeś? czy na zasadzie ten wyciągasz i nastepny wkładaś , czy bawiłeś sie w jakieś podtrzmania?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123ktoś wie o co chodzi z tym sterownikiem 61
wymiany akku nie trzeba kodować
to tak jakby trzeba bylo dokodowywac żarówkę po wymianie albo paliwo w baku po zatankowaniuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kriss11nic się nie rozkoduje, nawet radio, czy kompprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNajczesciej jak auto nie odpalilo tzn ze akumulator i tak juz zdechl i zegarem i komp sie zresetowal :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez piotrek_gdyjedyna rzecz jaka sie "rozkodowuje" to zegar i przebieg dzienny licznika :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz