Zabezpieczenia antykradzieżowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzysztof
    Classic
    • 2005
    • 21

Dobra Panowie - to jest podforum tuning, a nie podforum "jazda o kropelce".

O spalaniu na chipie i nie na chipie pisalismy juz kwadrylion razy. Nie ma sensu brnac w to kolejny raz.

Dzieki za uwage.
  • MZD
    Ambiente
    • 2004
    • 242

Witam.

Od jakiegoś czasu koło mojego samochodziku kręcą się jakieś łebki. Ostatnio nawet podawali komuś przez telefon komórkowy dane mojego samochodu (numer rejestracyjny, silnik itd). Pomyślałem więc że może warto byłoby zainwestować w lepsze zabezpieczenia samochodu.

Możecie coś doradzić jakie zabezpieczenie byłoby skuteczne albo które utrudniłoby kradzież auta ?
    Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

mechaniczne i własne śa blokady hamulców i skrzyń do tego jakieś wyłączniki ukryte plus syrena wewnątrz auta i na zewnątrz tylko syrena musi wydawać z siebie potężną dawke decybelów
      Kumpel ma syrene która wytważa dźwieki powyżej progu bólu w aucie nie idzie wysiedzieć w samochodzie minuty

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

MZD
        a gdzie parkujesz??
        w tym naszym miescie to jakies jazdy robia,to samo miałem z wwczesniejszym autem ale naszczescie niespodobało sie az tak bardzo.. k

syrene która wytważa dźwieki powyżej progu bólu w aucie nie idzie wysiedzieć w samochodzie minuty
        chyba to by było najlepsze na złodzieja
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Na TVN Turbo mówili że najlepsza jest blokada skrzyni biegów , podobno nie jest to zbytnio skomplikowane ale fachowiec musi sie tym zająć .Dobre jeszcze jest odcięcie zapłonu , we wczesniejszej Corrolce miałem taki przycisk ukryty koło dźwigni ręcznego jak go nie nacisnę to po po minucie samochód zgaśnie.
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Po raz kolejny uczulam.
            Jesli piszecie na forum o zabezpieczeniach, to nie piszcie w ZADNYM wypadku co u siebie macie, albo czego nie macie, albo co zainstalujecie, itd.

Forum ma charkater otwarty i kazdy moze to przeczytac, wiec prosze miec to na uwadze.
            TDI 205PS

Komentarz

• Piotrus
              Rider
              • 2004
              • 524

IMO blokadę drążka zmiany biegów tybu Bear-Lock można sobie w d... wsadzić. Wystarczy otworzyć maskę, odkręcić dwie nakrętki,wrzucić ręcznie II'kę i odjechać w siną dal.

Najlepsze zabezpieczenie to (wszystko razem) :zamiana pinów w sterowniku, antynapad z pastylką (nic nie trzeba naciskać, pastylkę nosimy w kieszeni i nikt o niej nie wie), alarm z radiopowiadomieniem.

Pomysł z syreną 120dB jest świetny - mam taką założoną w domu i naprawdę jest strasznie wqrwiająca gdy nie zdąże rozbroić instalacji k
              Piotruś
              AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• BioBogon
                Elegance
                • 2005
                • 921

Na TVN Turbo mówili że najlepsza jest blokada skrzyni biegów , podobno nie jest to zbytnio skomplikowane ale fachowiec musi sie tym zająć
                Jeśli mówisz o zywkłej blokadzie drążka zmiany biegów to odradzam, bo to łatwo obejść. Wystarczy odkręcić pod maską 2 śruby i ręką zapiąć np. 2 bieg i heja. Mnie osobiście wkurza jeszcze klimat noszenia dodatkowego kluczyka i grzebanie przed odjechaniem. No ale coś za coś

Temat zabezpieczeń był już wałkowany, tak na szybko z szukaj:

Piotrus był szybszy, troszke mi dubel wyszedł
                Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• bernardo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1083

Bardziej skutecznymi zabezpieczeniami są te wykonane na zamówienie w mało znanych i ambitnych firmach. Im mniej na "rynku" powtórzeń zabezpieczeń tym lepiej. Powszechna dostępność "patentów antykradzieżowych" jest jak otwarta księga, tylko czytać i brać, ....niestety nie swoje :evil:
                  aczkolwiek...
                  NajtFukinPatrol North-West
                  Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                  WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• MZD
                    Ambiente
                    • 2004
                    • 242

Zamieszczone przez BioBogon
                    Na TVN Turbo mówili że najlepsza jest blokada skrzyni biegów , podobno nie jest to zbytnio skomplikowane ale fachowiec musi sie tym zająć
                    Jeśli mówisz o zywkłej blokadzie drążka zmiany biegów to odradzam, bo to łatwo obejść. Wystarczy odkręcić pod maską 2 śruby i ręką zapiąć np. 2 bieg i heja. Mnie osobiście wkurza jeszcze klimat noszenia dodatkowego kluczyka i grzebanie przed odjechaniem. No ale coś za coś

Temat zabezpieczeń był już wałkowany, tak na szybko z szukaj:

Piotrus był szybszy, troszke mi dubel wyszedł
                    Przeszukiwałem te wątki, ale wiele w nich nie ma...

Tymczasem czekam na ofertę ASO i mam kontakt do dobrego warsztatu który się zajmuje takimi rzeczami...
                    Właściwie to jakie są zalety instalacji alarmu w ASO ?

Komentarz

• BioBogon
                      Elegance
                      • 2005
                      • 921

Najważniesze, żeby mieć ubezpieczenie AC i nie kusić losu.
                      Jak mają ukraść auto to i tak ukradną :|

Nie tracisz gwarancji po instalacji. Jak sam zamontujesz to będą podem gadać, że to modyfikacja instalacji elektrycznej i ble ble ble.
                      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• MZD
                        Ambiente
                        • 2004
                        • 242

Poczekam na ich ofertę... zobaczę co mi przyślą.

Komentarz

• greszczyn
                          Elegance
                          • 2005
                          • 893
                          • Nissan

Zaletą jest to , że jak kupujesz nowe auto , to nie musisz juz tracić czasu ,umawiać się itp. masz od razu zamontowany alarm .

Wadą , zapewne jest typowy montaż całego systemu , co dla wprawnego zorientowanego osobnika ,nie jest ... żadnym zabezpieczeniem .

Komentarz

• Ziomal
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 5841
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zaletą jest to , że jak kupujesz nowe auto , to nie musisz juz tracić czasu ,umawiać się itp. masz od razu zamontowany alarm .
                            No dobra ale ile oni sobie cenią za taki alarm :shock: W normalnym zakładzie za centralny zamek z alarmem poproszą 400zł a w skodzie? według cennika to 1200. Gwarancja powinna być i nie powinna :wink:

[ Dodano: Wto 29 Lis, 05 19:03 ]
                            Mi alarm tak założyli , po wyjeździe z salonu na parking (ten przed salonem) nie mogłem wyjść w drzwiach kierowcy jakieś cięgno tam spadło , nowy a już się popsuł :evil:
                            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• chester121
                              L&K
                              • 2005
                              • 1053

dam ci prawie 100% sposob na takie sytuacje
                              ja wczoraj we wroclawiu(wkoncu studencki czwartek :szeroki_usmiech ) z kolega bylismy w pabie przez szybe zobaczylem
                              ze 2 kolesi bylo blisko auta jeden dzwonil przez komorke a drogi chodzil kolo niej
                              i zagladal do srodka
                              kamil sie wk...il (ma BMW z3 z bodajze 97r) przyjemne autko :szeroki_usmiech wyszlismy do nich
                              i zapytalismy sie grzecznie co oni chca jeden ironicznym tonem powiedzial zebysmy pilnowali go bo ladne autko
                              to co mielismy robic kamil zaczol jednego a ja drugiego
                              wpie...l doslali ladny a na dodatek kamil zabral jednemu dokumentu
                              i powiedzial ze jesli autko zmieni wlasciela to on wie gdzie mieszkasz i (kilkadziesiat niecenzuralnych slow) ale glownie chodzilo o to ze bardzo moze go skrzywdzic
                              i wydaje mi sie ze jest to najlepszy na takich cwaniakow bo kolesie mieli miny
                              jak zbite kundle :twisted: :twisted:

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

No to auto zniknie w tym tygodniu, a Twoj kumpel jak pojdzie na policje i powie ze wie kto po czym pokaze dokumenty zostanie oskrazony o napasc :twisted: tak to u nas dziala :lol:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• chester121
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1053

ale on nie bedzie chodzil na zadna policje(kazdy wie jak policja dziala)
                                  tylko do niego, fakt ze u nas jest troche inaczej
                                  ale tak robi sie w kanadzie (on wlasnie z tamtad pochodzi)
                                  i tam to dziala niemal w 100%

zreszta jak by co auto ma AC ale wydaje mie sie ze autko we wrocku juz jest bezpieczne 8)

Komentarz

• MZD
                                    Ambiente
                                    • 2004
                                    • 242

Założyłem w końcu alarmik. Także autko jest już lepiej chronione. Dzwoniłem do ASO (mają ceny ponad 2 razy większe niż punkty instalacji alarmów, a sprzęt instalują gorszy) i dowiedziałem się że nie tracę gwarancji po instalacji tego alarmu.

Jakby ktoś był zainteresowany dobrym punktem montażu alarmów to proszę na priv'a.

Komentarz

Pracuję...