Pozdrowienia dla czarnej OII WW Spotkanej na Trasie z Płońska do Warszawy!
Zawieszenie - czy powinien tak siedziec?
Zwiń
X
-
Zawieszenie - czy powinien tak siedziec?
Witam Was,
Chcialbym zasiegnac opinii i porady co zrobic z sytuacja jaka ma miejsce w mojej nowej OII FL. Samochod ma miesiac, nie przewiozl jeszcze chyba wiecej niz 3 osob, w bagazniku poza torba z komputerem nic nie wsadzalem. Auto wg mnie i wg moich amatorskich obliczen siedzi na dupie. Na poczatku myslalem, ze mi sie tylko wydaje albo ze to zludzenie optyczne, ale zapytalem 2-3 osoby, wzialem ekierke i niestety sie potwierdzilo. Tyl ma przeswit pomiedzy kolem a nadkolem ok 4,5cm, przod ok 6,5cm. Nie sa ta pomiary fachowe, wiec blad pomiaru jest mozliwy, ale nie 2cmNapisalem maila do mojego sprzedawcy i dostalem odpowiedz wrecz zabawna, bo konkluzja byla taka, ze jesli samochod jezdzi i wszystko jest ok to tak ma byc
Samochod ma zawieszenie sportowe (fabryczne), wiec moze rzeczywiscie taka jego charakterystyka, ale jakos nie chce mi sie wierzyc. Co bedzie jak siada do tylu 3 osoby i zaladuje 100-200kg do bagaznika?
Sytuacja jest jednakowa po lewej jak i po prawej stronie samochodu.
Octavia nie ma jeszcze miesiaca, przebieg ok 2500km.
Przód:
Tył:
Bede ogromnie wdzieczny za wszelkie opinie!
pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez ori sport zawias obniza seryjne zawieszenie o 15-20mm, ale sprezyny w nim sa twardsze wiec problemu nie ma. To auto moze spokojnie wozic 500kg.
Dodatkowo jesli masz fabryczny hak to masz tez twardsze sprezyny z tylu (przynajmniej ETKA mowi ze takie sa dostepne)
Normalne jest, ze tak OII siedza?
Hak jest montowany w salonie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJa mam pakiet na bezdroza po ponad 100kkm i auto czasem wozilo po 400kg i tyl siedzi ciutke nizej niz przod.
Moze ktos wrzuci zdjecie swojego auta to bedziesz wiedzial jaka jest roznica miedzy zwykly zawiasem a Twoim
Komentarz
-
Komentarz