Radio Blues + Mint 1,4 tsi FL 2009

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bubu112
    Classic
    • 2010
    • 18

I ja sprawdzę, Swing sluzy mi tylko jako dodatkowy wyswietlacz więc każda dodatkowa funkcja jest na wagę złota
  • Slawek_2005-S1
    Drive
    • 2009
    • 73

Witam mam parę pytań dotyczących głośników. Oktavkę mamy od tygodnia i zauważyłem, że brakuje głośników w tylnych drzwiach - no i pytania są takie:
    - jak rozebrać tylne drzwi i dostać się do głośników, a może wcale nie trzeba tego rozbierać, tylko jest jakiś sposób aby zdjąć obudowę głośnika
    - czy instalacja jest poprowadzona do tylnych drzwi
    - samo radio Blues nie ma możliwości przestawienia głośników przód/tył mimo tego że w instrukcji jest napisane, że można i tak się zastanawiam czy aby nie ma takiej opcji, że pojawi się to po podłączeniu tych tylnych głośników.
    Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenia to proszę o poradę.
    pozdrawiam

Komentarz

• maba8
      Ambiente
      • 2009
      • 168

Slawek_2005-S1, witaj poszukaj w szukajce jak pamiętam było kilka watków na ten
      temat,chy trzeba zdjąć całe boczki i niekoniecznie będą kabelki do podłączenia ale lepiej
      włącz szukajkę lub poczekaj na bardzie zorientowanych.
      P O Z D R A W I A M O2 FL MPI srebrny Mint

Komentarz

• baca10
        RS
        • 2009
        • 6225

Slawek_2005-S1,
        jak przy zakupie nie domowiles tylnych glosnikow to poprostu ich nie masz,kable tez nie sa wyprowadzone, taki urok Minta, ja przy zamawianiu auta domowilam instalacje do tylnych glosnikow, wiec pozostaje mi tylko dozbierac pare zlociszy na glosniki :szeroki_usmiech

Komentarz

• TomaszW
          Ambiente
          • 2009
          • 221
          • Volkswagen

Ja w Ambiente też musiałem domówiłem dodatkowe głośniki właśnie ze względu na kable.
          Bez tego wiązki brak w tylnych drzwiach.
          W standardzie są tylko w wersji Elegance która ma radio Swing.
          Ma teraz 8 głośników a radia brak . Nie mogę się zdecydować. Oryginalnego radia na allegro brak.

Komentarz

• mlody_tsi
            Classic
            • 2009
            • 6

No dobra, ale jak mam w Ambiente radio Swing oryginalnie w fabryce założone to kable z tyłu powinny już być??

Komentarz

• TREI
              Ambiente
              • 2008
              • 176
              • Alfa Romeo
              • BUD 1.4 MPI 80 KM
              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Re: Radio Blues + Mint 1,4 tsi FL 2009

Zamieszczone przez Slawek_2005-S1
              Witam mam parę pytań dotyczących głośników. Oktavkę mamy od tygodnia i zauważyłem, że brakuje głośników w tylnych drzwiach - no i pytania są takie:
              - jak rozebrać tylne drzwi i dostać się do głośników, a może wcale nie trzeba tego rozbierać, tylko jest jakiś sposób aby zdjąć obudowę głośnika
              - czy instalacja jest poprowadzona do tylnych drzwi
              - samo radio Blues nie ma możliwości przestawienia głośników przód/tył mimo tego że w instrukcji jest napisane, że można i tak się zastanawiam czy aby nie ma takiej opcji, że pojawi się to po podłączeniu tych tylnych głośników.
              Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenia to proszę o poradę.
              pozdrawiam
              A więc tak, ja tez mam minta i z aso dowiedziałem się że :
              nie ma wiązki przewodów do tylnich drzwi
              założenie głośników z pociągnięciem wiązki w aso (bydgoszcz) 800zł
              A tak w ogóle w mincie nie mogłem domówic dodatkowych głośników, może coś się zmieniło
              A co do radia to szkoda ze nie wziełeś swinga, różnica to tylko 400zł a masz dużo więcej funkcji

Komentarz

• Slawek_2005-S1
                Drive
                • 2009
                • 73

Witam - dziękuję wszystkim za porady - krótko mówiąc mądry człowiek po szkodzie, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
                - 800 ????? -za kabelki - trochę ich z tymi cenami wali :shock: :roll: - ostatnio zapłaciłem 210 za montaż anteny trzyzakresowej - cena też z kosmosu

[ Dodano: Nie 20 Gru, 09 08:55 ]
                - jeszcze jedno - jeżeli ktoś ma bluesa to co z tą regulacją przód/tył jest ???? czy nie ma ????

Komentarz

• malgosk
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 148

Ja mam Swinga, ale takiej regulacji nie mam. I nie mam głośników z tyłu. Podejrzewam, że taka opcja pojawi się po podłączeniu głośników. Ale polecam Ci inne rozwiązanie (przynajmniej ja tak zrobię) - w Golfie III miałem 2 dodatkowe głośniki (3 drożne) zamontowane w tylnej półce. Brzmienie dużo lepsze i głośniki mogłem dodać sobie takie, jakie chciałem. Założyłem wtedy Kennwooda elipsy (nie pamiętam ile Wat). Wyłączałem sobie wtedy oryginalne głośniki w drzwiach i jechałem tylko na tych tylnych - rewelka. Tak chcę też zrobić w Octavii, ale muszę poszukać kasy i dobrych głośników, które będą pasowały do Swinga.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

- jeszcze jedno - jeżeli ktoś ma bluesa to co z tą regulacją przód/tył jest ???? czy nie ma ????
                    Oczywiście, że jest taka możliwość. Instrukcji nie dostałeś?
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• Slawek_2005-S1
                      Drive
                      • 2009
                      • 73

użytkowniku forum winni77 jeżeli wiesz do czego służy forum to nie zadawaj takich głupich pytań - czy mam instrukcje obsługi ? po prostu nie pisz nic lub przeczytaj co jest napisane w pytaniu z pierwszego posta albo ----- wkleję to do tej odpowiedzi tekst poniżej.
                      "- samo radio Blues nie ma możliwości przestawienia głośników przód/tył mimo tego że w instrukcji jest napisane, że można i tak się zastanawiam czy aby nie ma takiej opcji, że pojawi się to po podłączeniu tych tylnych głośników.
                      Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenia to proszę o poradę. "
                      ps.
                      forum jest dla ludzi którzy sobie pomagają w problemach lub o nich dyskutują - rozumiesz

[ Dodano: Nie 20 Gru, 09 21:59 ]
                      jeżeli znalazł bym rozwiązanie w instrukcji to nie pisał bym o tym na forum

Komentarz

• winni77
                        RS
                        • 2009
                        • 2183
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Drogi użytkowniku forum Slawek_2005-S1, wiem doskonale od czego jest forum. Mea culpa - nie zauważyłem tego pytania w pierwszym poście. Co do głupich pytań (nie ma głupich pytań - dla Twojej informacji) - pytanie może z pozoru głupie, ale już nie raz szukałem rożnym forumowiczom informacji w instrukcji, po czym głupi im się robiło, że sami tego nie zrobili, więc założyłem, że w Twoim przypadku jest podobnie - za co przepraszam.

Ps.
                        Wiem do czego służy, a odpowiedz była na Twoje pytanie z szóstego posta, a nie pierwszego, więc na temat.

EOT z mojej strony.
                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Slawek_2005-S1
                          Drive
                          • 2009
                          • 73

ok nie ma się co "drapać" lepiej mi poradź jak rozwiązać mój problem
                          standartowo w radiach jet tak, że mimo, że nie ma głośników z tyłu to w opcjach radia możesz sobie przestawić przód/tył a u mnie w istrukcji napisano że można no i jak wchodzę w opcję w radiu to wcale ta funkcja nie wyskakuje - i co zrobić ?
                          ps
                          przed oktavką miałem fabię i radyjko grało tak sobie, w oktavce gra o niebo lepiej ale jak by można z tyłu zrobić głośniczki to by było jeszcze lepiej

Komentarz

• winni77
                            RS
                            • 2009
                            • 2183
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ok nie ma się co "drapać" lepiej mi poradź jak rozwiązać mój problem

Wiesz, mnie się wydaje, że nie za bardzo masz wyjście i że będziesz musiał skorzystać z usług ASO (chodzi o kwestie gwarancji). Zadzwoń do nich i przedstaw problem. Ja na Twoim miejscu zorientowałbym się jakie głośniki będą pasować do tylu i kupił coś porządnego, a ASO zlecił pociągniecie kabli, montaż i uaktywnienie tej opcji w radiu (choć mam przeczucie, że po podłączeniu głośników do radia, opcja sama się uaktywni).

Rozumiem, że te 800zl to jest cena z głośnikami?
                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• TREI
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 176
                              • Alfa Romeo
                              • BUD 1.4 MPI 80 KM
                              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Z głosnikami, nie wiem dokładnie jakimi i nie wnikałem, cena jak dla mnie zaporowa. Swoja drogą co szkodziło pociągnąć w fabryce instalacje do tyłu zwykłe dzidostwo

Komentarz

• winni77
                                RS
                                • 2009
                                • 2183
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No niestety zaporowa... ale spytaj się ile bez głośników, ponegocjuj. No niestety cięcie kosztów. Mnie sie przypomina Tico. Kupilem sobie fajne radio Alpine i co się okazało? Że kabel od anteny jest za krótki i musiałem sztukować... żenada
                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• Slawek_2005-S1
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 73

Jeżeli nic nie znajdę to raczej do ASO na razie nie pojadę, 800 zł za kabelki do tyłu to lekka przesada a na gwiazdkę zafunduje sobie podłokietnik :wink: i zamontuje go sam
                                  pozdrawiam

[ Dodano: Nie 20 Gru, 09 23:10 ]
                                  znalazłem na allegro za 600 - oryginalny do oktavki

Komentarz

• baca10
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6225

Slawek_2005-S1, 800 zl to drogo, u mnie w ASO ta przyjemnosc kosztuje 200zl mniej kable z glosnikami Philipsa takie jak montują w fabryce, a ze ja domowilam kabelki wczesniej to za glosniki i montaz zaspiewali mi 400zl jak dla mnie to za duzo

Komentarz

• matompra
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 220

Slawek_2005-S1, witaj, tak czytałem na forum kiedyś na temat głosników na tył do OII. Czy ty temat już rozwiązałeś jak z tymi głosnikami jest? Jakie dystanse zamówić i model głośników? a przy okazji, mam identiko kolorek, chciałbym ząlożyć aluski a widze że ty masz chyba 15 cali? Tez nad takimi sie zastanawiam, czy możesz zapodac chociaz jedna fotke jak wyglądają przy takim kolorze nadwozia/ pozdr. mój mail: [email protected]

ps. nie moge się zdecydowac jaki kolor alufelg dokupić
                                      Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
                                      Była:
                                      Jest:
                                      1) Octavia 1,4 TSI

jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis

Komentarz

Pracuję...