Opinie nt. opon...jakie?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Opinie nt. opon...jakie?

ja z kolei mam pytanko ekonomiczne

czy wymiana dystansow na drewniane bez jakiegokolwiek wygluszania na glosnikach seryjnych da cokolwiek??
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Opinie nt. opon...jakie?

Jeżdżę na zimówkach, które ze względu na zużycie mam zamiar zmienić w najbliższym miesiącu. Zamierzam kupić opony w przyzwoitej cenie (oczywiście nowe) do 180zł (195/65 R15). Patrzę na oferty w necie i głównie myślę o takich jak: Dayton DW-510, Kleber Krisalp Hp2, Firestone Winterhawk 2. Zainteresowały mnie też oponki takich marek jak: Riken, Sava, Nexen...o których specjalnie nie słyszałem. Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tych opon (pierwszych i drugich). Czy warto, którymiś z tych modeli się zainteresować???
    Dodam, że jeżdżę głównie po mieście (80%), a mój przebieg roczny to nie więcej niż 10tys km.
    Wiem, że niektórzy z Was będą mnie namawiali by dołożyć np. 50-70zł i kupić coś innego ale ja chcę wydać max w/w kwotę.
    Wesołych Świąt.
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• Lelon
      Ambiente
      • 2008
      • 130

Było już wiele razy, ale napisze jeszcze raz. Co do Savy Eskimo S3 to możesz brać w ciemno, bardzo dobre opony w bardzo dobrej cenie, miałem 2kplety na 2 autach i bardzo polecam. Inni użytkownicy tych opon też je chwalą, np. Szkoda

Komentarz

• strazakp
        Elegance
        • 2008
        • 819
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Puki co to najbardziej myślę o Daytonach. Każda z tych sześciu marek jest w podobnych cenach...no może Riken i Nexen są w okolicy 150zł/szt. więc jeżeli chodzi o cenę to są na równi. Chciałbym tylko o rady tych którzy mieli z powyższymi do czynienia lub coś słyszeli.
        strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
        Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

strazakp, nie uczysz się na błędach. O oponach już wiele razy było:

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...