Martinez, przeczytaj wcześniejsze posty jakie pisałem i dopiero wtedy komentuj w tak ironiczny sposób. Jeżeli KriSSo podeślę umowę to mu ją sprawdzę. Pracuję w leasingu od 14 lat i zawsze daję klientom wszystkie możliwe propozycję zgodne z prawem i zasadami określonymi w umowie.
[O1] Jaki to silnik ?
Zwiń
X
-
[O1] Jaki to silnik ?
Witam Wszystkich Kolegów !
Pomóżcie mi zidentyfikować mój silnik. (fot1) W niektórych jest taka gruszka na silniku. W moim nie ma. Nie mam u siebie żadnych tabliczek identyfikacyjnych. W komorze silnika - brak, w bagażniku - brak. Jedynie co wiem, to numer WIN (TMBZZZ1U3XX178019). Nawet numer koło skrzyni biegów jest zatarty (fot2). Nawet nie wiem jaką ma moc ten silnik.
-
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
[quote="phoneman"]Możesz jeszcze zdjąć górną osłonę silnika i na obudowie paska rozrządu masz wypisany model lub w bagażniku. pod wykładziną.
Dziękuję za informacje ale niestety nie mam nigdzie żadnych nalepek. Jedynie co wiem po rozkodowaniu VIN to że była Skodzina produkowana w Poznaniu.
Komentarz
-
-
A który masz rok produkcji ?.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuw vin-e 1999r. (produkcja lub rok modelowy)
To naprościej jak masz na klapie bagażnika czarne TDI to AGR a jak I jest czerwone to AHF. Napis na klapie bagażnika ma być taki sam jak na obudowie silnika pod maską .
AGR 90 kucy AHF 110 koników
Ale nie chce mi się wierzyć że nawet naklejkę na obudowie paska rozrządu ktoś zmył. :szeroki_usmiech.
Komentarz
-
-
Na klapie bagażnika mam czarne SLX TDI. Podam Ci numer VIN spisany z dow.rej:
TMBZZZ1U3XX178019. ROK PROD 08.12.1998. Pod maską nie mam żadnego numeru, w bagażniku też, a co dziwne numer na złączeniu silnika i skrzyni biegów wygląda jak by go ktoś usuwał. Nie mogę wkleić fotek na których wyrażnie to widać. Podobno pierwszy właściciel pracował w SKODZIE w Poznaniu. Więc może to jest jakaś zmyłka. Zaznaczam że autko chodzi bajecznie. Przed tym miałem BMW TDS ale nie umywa się do SKODY. Spalanie ok. 5/100, odejście takie że BMW się chowa.
Komentarz
-
-
To kolego na 90% masz AGR 90 koni. W tych latach ten silnik wkładali do octavii..
Komentarz
-
-
najprosciej sprawdzic osiagi na hamowni. wychodzi czarno na bialym. tak 'korespondencyjnie' to chyba nikt nie podejmie sie tego zadaniakazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
AGR nie miały dwumasy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez phonemanAGR nie miały dwumasy
Może zanim coś napiszesz,wcześniej się upewnij,czy aby masz rację.
Tak się składa,że AGR miał najbardziej pancerne sprzęgło z kołem dwumasowym.
Bo w modelach silników nic o tym nie jest napisane..
Komentarz
-
-
Rozumiem. Dzieki tobie sie do uczyłem i napisze kolejną rzecz. Każdy silnik TDI z wymienionych w O1 ma bądź może mieć dwumasę.
Komentarz
-
Komentarz