Rdzewieje wam hak ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PrzemeK:.
    Classic
    • 2005
    • 35

Rdzewieje wam hak ?

Zamieszczone przez Purchawa
    Ja jestem na nie.
    Ludzie juz sie przyzwyczaili, wiekszosci jakos nie przeszkadza. Forum CA ma swoich stalych bywalcow, a kto nie chce to nie wchodzi.
    Nie robmy kolejnej rewolucji.
    Dzisiaj troche polatałem po tym dziale i stwierdziłem jedno: Ten dział równie dobrze mógłby się nazywać "Zapytaj Nexusa" - sorry nic do niego osobiście nie mam, ale jego komentarze wobec innych w tym dziale są dosyć jednoznaczne. "Ja to mam sprzęt, Ty to masz kupe za 5000zł".
    Ja gówno wiem o caraudio i sie nie wypowiadam. Zaczynam mieć wrażenie że ten dział to jedna wielka akcja marketingowa. Niby ukryta ale tak na marginesie "to jest dobry sprzęt i można go u mnie kupić"
  • Ziomal
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 5841
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Rdzewieje wam hak ?

Mijają prawie 2 lata od zaukupu octavki , samochód odebrałem w lutym czyli śnieg , sól itp po jakiś 2 miesiacach zobaczyłem że zaczyna mi hak rdzewieć ,a teraz ta blaszka gdzie są dane , a nie mogę tego zamalować ani nic bo na granicy podobno nie przepuszczą mnie. Teraz hak ocynkowałem ,a blaszkę zostawiłemtak jak jest.Zobacze jak to będzie wyglądać a i hak był montowany od razu w ASO. Powiedzcie jak to u Was jest. Dzięki z góry
    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A co Ci w nim rdzewieje. Lekki nalot moze sie pojawic, a sama kula z tym ramieniem to nie powinna bo ona ma jezdzic w bagazniku i tyle. Zanim rdza zje ten hak to minie jeszcze duzo czasu :wink: BTW. Blaszka jest nitowana, wiec zawsze mozna nity zerwac ocynkowac calosc i zanitowac ja na nowo.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ale na blaszce jest mały nalot rdzy:/ A wiesz co mówi rdza do rdzy? To co żremy poloneza :szeroki_usmiech
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Chudy
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2005
          • 129

Witam miełam ten sam problem ale jak to Polak potrafi, zdjąłem Hak wyczyściłem do zera, blaszke z oznaczeniami wypolerowałem i jest git. Hak został pomalowany farba podkładową a potem nawierzchniową (czarną) do tej pory nic sie nie dzieje
          Pozdr Chudy

Komentarz

• gzyms
            Rider
            • 2011
            • 397
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Chudy
            Witam miełam ten sam problem ale jak to Polak potrafi, zdjąłem Hak wyczyściłem do zera, blaszke z oznaczeniami wypolerowałem i jest git. Hak został pomalowany farba podkładową a potem nawierzchniową (czarną) do tej pory nic sie nie dzieje
            Pozdr Chudy
            Sorki, że odgrzewam ale mam pytanko w sprawie tej blaszki - kupiłem właśnie octavię, jest hak, wpis do dowodu jest, rdza jest, ale również ta blaszka jest "zdegradowana". Nie dość, że przeżarta rdzą (?) to o mało co nie odpadnie. Czy jest obowiązek by taka blaszka była? Np. jeżeli policja mnie zatrzyma czy mogą się przyczepić?

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

Pracuję...