Zamieszczone przez Dujawica
Nowy i stary reflektor
Zwiń
X
-
Nowy i stary reflektor
Ma ktoś pomysł na to, aby wyrównać róznice w wyglądzie jak najmniejszym kosztem jeden z wymienionych reflektorów w Octavii na nowy do drugiego, który jest starszy? Czy tylko wymiana starego na nowy jest rozwiazaniem?
Pęknięta szybka lewego przedniego reflektora wymusiła na mnie jego wymianę na nowy - ale teraz wygląda to fatalnie - nowy pięknie sie świeci, a stary taki jakiś mat.
Może szybke samą można? Jeśli nie, to może ktoś doradzi mi jaki kupić reflektor - bo sam nei wiem, czy mam oryginalny czy zamiennik. Jedyny numer ze starego jak i nowego jaki moge odczytać to YU3X-13B18-AAA
Jak rozpoznać, czy mam oryginalny?
Z góry dzięki za pomoc[/i]Powered by Aligator
-
-
oryginalny powinien miec logo skody no i oczywiscie logo firmy ktora wyprodukowala czyli Hella
zamienniki sa innych firm i szczeze mowiac jesli nie jest to reflektor Helli
to nie bedzie dobrze sie spisywal
kiedys bylo w gazecie porownanie roznych firm i pierwsze miejsce zdobyla Hella potem byla przepasc punktowa i pozostale firmy
co do wymiany reflektora to czy masz szkalne czy plasikowe oslony
bo takie oslony mozna chyba kupic
Komentarz
-
-
wydaje mi się, ze jednak można wymienić szkło, ale w starszych octaviach (rocznik 97-00) choćby patrząc na część http://www.bhmd.pl/dynamic.php?sh=ka...G%20KPL%20%20LPowered by Aligator
Komentarz
-
-
Ja kupiłem na Allegro dwa reflektory w cenie 420 zł, jakieś może podrabiane ale swiecą wspaniale
Robie baaaaardzo duże trasy i są miodzio
a innych oslepiasz :evil:
sprawdz czy masz homologacje na te reflektory
bo na allegro sprzedaja czasami noname i cena nie jesat niska bo nie sa firmowe tylko dlatego ze nie maja homologacji lub innych wymaganych zaswaidczen
a takie lustro jak kazdy wie nie bedzie swiecic tak jak oryginalne np helli
Komentarz
-
-
Są miodzio i innych nie oślepiam :!:
Tak się składa kolego że nie mogę sobie pozwolić na jakieś no name.
Napisałem że tanio bo była okazja, więc nie oceniaj że oślepiam :evil:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Ja kupiłem na Allegro dwa reflektory w cenie 420 zł, jakieś może podrabiane ale swiecą wspaniale
Robie baaaaardzo duże trasy i są miodzio
Komentarz
-
-
danielpoz
no jesli pisali w AS to musi byc prawda!! hahaha
jest wiele firm co robi zaminniki oswietlenia i tez posiadaja homologacje ale przy tym sa tansze 2-3razy od tych ori
sa tez wyroby tego samego producenta ale bez markowania i one tez sa znacznie tansze a jakoscia nie odbiegaja i kupujac nie placisz dzialki np.skodzie
Komentarz
-
Ja w tamtym roku sprzedawałem nóweczki za 650 bodajrze. Miesięczne.
Autorus 8)http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
Komentarz