"jaki to jest dźwięk?"
Po prostu stukanie. Jak napisano wcześniej - wydobywające się z elektrozaworu znajdującego się w puszcze z filtrem węglowym (koło zbiornika z płynem chłodzącym). Stukanie z częstotliwością ok 3 Hz (3 razy na sekundę) To chyba nie to o czym piszesz.
A co do ekologii - OK, ale inne firmy chyba lepiej rozwiązały problem par paliwa.
Tykanie w okolicach zbiorniczka przelewowego
Zwiń
X
-
jaki to jest dźwięk?Zamieszczone przez sucheckitU mnie tak samo. Podobno tak ma być, chociaż trudno mi się z tym pogodzić :? Zaczyna stukać jak silnik nabierze temperatury (ok 60 stopni) i tak sobie stuka prawie cały czas. A przynajmniej jak silnik pracuje na luzie (bo w czasie jazdy dzwięk silnika zagłusza ten cholerny elektrozawór). Co do głośności - jak dla mnie głośno: tzn słyszę go wyraźnie w środku samochodu. Za takie rozwiązanie techniczne: pała!
pytam, bo bardzo często słyszę dźwięk bardzo zbliżony do tego, jaki wydaje dysk twardy :?
a najlepsze jest to, że jest on słyszalny częściej podczas skrętu w prawo
Zostaw komentarz:
-
-
ekologia rulezzzzzZamieszczone przez sucheckitZa takie rozwiązanie techniczne: pała!
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie tak samo. Podobno tak ma być, chociaż trudno mi się z tym pogodzić :? Zaczyna stukać jak silnik nabierze temperatury (ok 60 stopni) i tak sobie stuka prawie cały czas. A przynajmniej jak silnik pracuje na luzie (bo w czasie jazdy dzwięk silnika zagłusza ten cholerny elektrozawór). Co do głośności - jak dla mnie głośno: tzn słyszę go wyraźnie w środku samochodu. Za takie rozwiązanie techniczne: pała!
Zostaw komentarz:
-
-
pawel76, mnie też to cykanie zaniepokoiło, było dość głośne, ale diagnoza VAG nie wykazała błędu. Sam jestem ciekawy dlaczego tak głośno cykało.
Zostaw komentarz:
-
-
chodzi Ci o ten element nieco 'z przodu' zbiornika wyrownawczego?
to jest pochlaniacz par paliwa wraz z zaworem elektromagnetycznym.
moze sobie czasem pohalasowac (jak to zawor - byle nie za bardzo). czy halasuje zawsze, czy tylko w pewnych okolicznosciach ?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, mam nową Octavie Tour z silnikiem 1.6 i zaniepokoil mnie odglos tykania z czestotliwoscia okolo 2x na sek. Dochodzi to z czarnego plastikowego prostokatnego pudeleczka umiejscowionego pod zbiorniczkiem wyrownaczym chlodnicy. Widzialem na zdjeciach, ze te elementy sa tez okrągle i metalowe. Co to moze byc? Czy to normalna praca - raczej dziwne odglosy, czy lepiej jechac z tym do aso?
Zostaw komentarz:
-
-
sh3v, tarcze w zegarach masz oryginalne czy wymieniłeś? moje są jakieś ... inne.Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: