car assistance za granica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szymek_awf
    Classic
    • 2008
    • 32

Z tego co pamiętam to ten bajer kosztował w cenniku chyba 500 pelenów.

Podejrzewam więc, że jest tyle samo warty co "corner lights" - właczenie go komputerem. Za 500 dzików żadnych czujników i innych bajerów nie będzie.
  • mizerd
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Witam!
    Stoję przed wyborem ubezpieczyciela i interesuję się mocno warunkami car assistance na terenie Europy. Może ktoś orientuje się jaki jest średni koszt holowania. Może ktoś korzystał i zna przybliżoną sumę .
    Pozdrawiam
    Perfect Service by DobryGrześWawa
    Octavia 1,9 BXE 105 KM
    Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Chyba nie ma czegoś takiego jak średni koszt i jest to zależne od ubezpieczenia, bo chyba powinno być to pokryte przez ubezpieczyciela? Chyba, że masz na myśli holowanie z zagranicy do PL?
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• mizerd
        Ambiente
        • 2007
        • 151

W OWU jest zazwyczaj koszt holowania do najbliższego punktu naprawczego. Pytam ponieważ w Allianz assistance pokrywa jedynie koszt holowania i napraw do kwoty 250 e. Nie orientuje się za bardzo w cenach ale mam wrażenie że to cholernie mało więc pytam bo może ktoś miał taką sytuację i wie ile zapłacił za holowanie itp.
        Octavia 1,9 BXE 105 KM

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez winni77
          Chyba nie ma czegoś takiego jak średni koszt i jest to zależne od ubezpieczenia, bo chyba powinno być to pokryte przez ubezpieczyciela? Chyba, że masz na myśli holowanie z zagranicy do PL?
          Dokładne.

Ubezpieczyciele wyliczali jednak że średni koszt holowania w PL to około 600PLN w zalezności od regionu polski. Sytuacja ma sie inaczej na terenie innych krajów UE gdzie jest to ciężkie do ocenienia. Dlatego też wiele firm takich jak PZU, HESTIA, HDI, Allianz itp. mają podpisane umowy kontraktowe z ubezpieczycielami w UE do przesyłania pomocy w zakresie ASS oraz likwidowaniu szkód obywateli PL na terenie całej unii.

Dodam że na terenie Polski szkody obywateli innych krajów UE likwiduje właśnie w około 89% Hestia i to ona wysyła im lawety sytuacja ma się podobnie, kiedy my jedziemny za granicę

mtu24.pl to serwis, dzięki któremu bez problemu zamówisz tanie ubezpieczenie Twojego domu, mieszkania, auta oraz podróży. Kup polisę online lub przez telefon nie wychodząc z domu.

[ Dodano: Nie 27 Gru, 09 12:57 ]
          Zamieszczone przez mizerd
          W OWU jest zazwyczaj koszt holowania do najbliższego punktu naprawczego. Pytam ponieważ w Allianz assistance pokrywa jedynie koszt holowania i napraw do kwoty 250 e. Nie orientuje się za bardzo w cenach ale mam wrażenie że to cholernie mało więc pytam bo może ktoś miał taką sytuację i wie ile zapłacił za holowanie itp.
          Hmmm.... powiem szczerze że dokładnie sam nie znam odpowiedzi na to pytanie... ale jeśli kolega pozwoli to jutro zadam to pytanie w centrali Hestii zobaczymy co powiedzą.
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• powee99
            Classic
            • 2008
            • 16

To ja moze opisze swoja przygode we Wloszech sprzed 3 tygodni.

Ubezpieczyciel: ALLIANZ
            Uszkodzenie: stluczka, peknieta chlodnica, maska, grill, oberwane swiatlo lewe
            Miejsce: Mediolan-WLOCHY
            Holowanie: jakies 15 km do najblizszego salonu VW dostalem tylko kwitek do podpisu ( z ciekawosci zapytalem i dowiedzialem sie ze kosztowaloby mnie to 125E)

Reakcja ubezpieczyciela:
            Masz do wyboru 2 drogi:
            - holowac auto do polski (koszt do 500E pokrywa ubezpieczyciel) i naprawa w 100% w PL
            - naprawa auta "do jazdy" we wloszech dojazd do Polski i kontynuacja naprawy w PL

Wybralem drugie rozwiazanie.
            Serwis autoryzowany VW wymiana calego modulu choldnicy (klima, woda, intercooler) + jakies plastiki + zlaczki + mocowanie swiatla to jakies 2000E pokrylem ze swoich pieniedzy i aktualnie czekam na zwrot z auto casco - teoretycznie maksymalna kwota to 800E ale po wycenie i weryfikacji cen czesci do wymiany zaaakceptowali 2000E

Przyjechalem do polski (1500km) o wlasnych silach i zostawilem auto w ASO do naprawy. Cale szczescie Wlosi dobrze zalozyli caly modul
            Wizyta rzeczoznawcy ALLIANZ
            I aktualnie czekam na naprawe blacharki.

Sam zaczolem sie rozgladac za pakietem auto casco EXTRA, aby moc w przypadku nieszczescia naprawic odrazu auto w 100% niedaleko miejsca szkody w PL lub zagranica.

Pozdrawiam
            ... z daleka ...

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8030
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez maxpaynemm
              Hmmm.... powiem szczerze że dokładnie sam nie znam odpowiedzi na to pytanie... ale jeśli kolega pozwoli to jutro zadam to pytanie w centrali Hestii zobaczymy co powiedzą
              Z racji tego że też mam ubezpieczenie w Hestii i car assistance mam w opcji Komfort to tez by mnie szczegóły interesowały holowania od strony praktycznej (chuchając na zimne). Możesz mi ewentualnie pw przesłać dla mojej tylko wiedzy.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• mizerd
                Ambiente
                • 2007
                • 151

Zamieszczone przez powee99
                To ja moze opisze swoja przygode we Wloszech sprzed 3 tygodni.

Ubezpieczyciel: ALLIANZ
                Uszkodzenie: stluczka, peknieta chlodnica, maska, grill, oberwane swiatlo lewe
                Miejsce: Mediolan-WLOCHY
                Holowanie: jakies 15 km do najblizszego salonu VW dostalem tylko kwitek do podpisu ( z ciekawosci zapytalem i dowiedzialem sie ze kosztowaloby mnie to 125E)

Reakcja ubezpieczyciela:
                Masz do wyboru 2 drogi:
                - holowac auto do polski (koszt do 500E pokrywa ubezpieczyciel) i naprawa w 100% w PL
                - naprawa auta "do jazdy" we wloszech dojazd do Polski i kontynuacja naprawy w PL

Wybralem drugie rozwiazanie.
                Serwis autoryzowany VW wymiana calego modulu choldnicy (klima, woda, intercooler) + jakies plastiki + zlaczki + mocowanie swiatla to jakies 2000E pokrylem ze swoich pieniedzy i aktualnie czekam na zwrot z auto casco - teoretycznie maksymalna kwota to 800E ale po wycenie i weryfikacji cen czesci do wymiany zaaakceptowali 2000E

Przyjechalem do polski (1500km) o wlasnych silach i zostawilem auto w ASO do naprawy. Cale szczescie Wlosi dobrze zalozyli caly modul
                Wizyta rzeczoznawcy ALLIANZ
                I aktualnie czekam na naprawę blacharki.

Sam zaczolem sie rozglądać za pakietem auto casco EXTRA, aby moc w przypadku nieszczescia naprawic odrazu auto w 100% niedaleko miejsca szkody w PL lub zagranica.

Pozdrawiam
                Dzięki zawsze to już jakiś poziom cen. w twoim przypadku skorzystałeś z AC. Ja mam głównie na myśli awarie pojazdu bez udziału innego pojazdu. Niestety moje przypuszczenia że kwota 250e to może holowanie ze 20 km załatanie dziury w oponie się potwierdzają.
                Octavia 1,9 BXE 105 KM

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Trzeba liczyć 2-3zł za kilometr jeśli to Polska firma i 1-2euro jeśli zachodnia. Dodam jeszcze że jeśli Polska firma to musisz liczyć również koszt dojazdu do ciebie, na dodatek mało firm chce jechać dalej za granicę niż parę-paręnaście kilometrów (jak znajomemu walną bus pod Hanowerem to mimo proponowania przelewu 50% zapłaty żadna Polska firma jechać nie chciała - ściągnął ich znajomy swoim busem z wypożyczoną lawetą)
                  O ortografie dba FF.
                  Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                  http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• bubuDE
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 763
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Przed 2-ma laty trafilem koziolka u Szkopow i Hestia dopuscila naprawe na miejscu w D do kwoty 800€ na tyle konieczna ,zeby mozliwy byl powrot do Pl (zachowanie faktur, potwierdzenie policji). Moglem tam wymienic prawa lampe bo tyle wlasnie kosztowala z wymiana. Auto nie bylo holowane bo tylko oberwaly sie uchwyty lampy i popekaly plastiki i po samodzielnym zamocowaniu naprawe zrobilem w Pl. Potem zalowalem bo nasz Servis trzymal gablote 7dni, pol mojego urlopu. Przypuszczam ze mozliwa jest kompletna naprawa za granica po gadce z konsultantem (przed naprawa konieczne wyslanie fotek uszkodzonej gabloty- ode mnie wolali).
                    PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...