kropeck, Andrev3, kamila, Dobra przyznac sie to kto zamawiał te placki , kielbase i frytki hehhe , kamila, widzialas podrodze rozwalonego tego jelonka?
ja jadłam sałatkę
a jak Ty rozpoznałeś w tym jelonka?!?!
Od kilku mc. jeżdżę O1 Tour z 2005r. i trochę brak mi wycieraczki tylnej szyby. Moze to przyzwyczajenie z poprzedniego dwubryłowego samochodu (Punto), bo we wszystkich dwubryłowych tylna wycieraczka montowana jest zawsze.
Widzę na drogach niektóre O1 mają wycieraczkę tylnej szyby. Pls powiedzcie czy ktoś już rozważał montaż tylnej wycieraczki, ile może to kosztować i czy konieczna jest wymiana tylnej szyby przy tym.
PS.
Nie jest to najważniejsza rzecz w samochodzie trójbryłowym, bo przecież tak bardzo sie ta szyba nie brudzi, ale gdyby można zrobić to niewielkim kosztem bylym zainteresowany.
Jeśli wywiercisz otwór w szybie,to być może obejdzie się bez jej wymiany. :P
ponadto będziesz musiał zakupić:silnik wycieraczki,rurka od zbiorniczka do klapy,pompka spryskiwaczy,manetka wycieraczek,a także dorobić wiązkę elektryczną.
Warty rozważenia jest zakupienie klapy tylnej z wycieraczką od anglika,odpada problem wycinania i wklejania szyby,zostaje tylko lakier.
W klapie masz silnik i wiązkę.Jeśli się uda,od tego samego dawcy możesz mieć resztę potrzebnych elementów.
dragster, jeździłem 01 bez wycieraczki. Teraz mam 0II z wycieraczka i powiem szczerze, ze bez problemu bym sie bez niej obszedł - napewno fajniej 0II z wycieraczka tylnia wyglada - bo z początku produkcji takowej nie było :diabelski_usmiech - za dzuo z tym roboty - moim zdaniem.
Witam
Pociagne dalej temat tylniej wycieraczki w O1. A wiec bylem zmuszony wymienic tylnia klape, trafila sie pod kolor z wycieraczka wiec bez zastanowienia bralem ale teraz fanie by bylo to podlaczyc, instalacje od klapy do przodu samochodu juz dorobilem ale potrzebuje schemat polaczen do manetki, a jesli by ktos mial i udostepnil schematy eletryczne O1 to bede bardzo wdzieczny.
Mnie jej nie brakuje. Miałem PF 126p (bez), dwa Poldki (z wycieraczką), Nexię (z wycieraczką), Lanosa (bez) i teraz Octavkę (bez) i Polo (z wycieraczką). O ile w Polo (pionowa szyba) jest ona bardzo przydatna, to w Octavce - nie potrzebuję jej.
Komentarz