Zamieszczone przez Maru 123
Turbo w BKD 2.0 TDI
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Turbo w BKD 2.0 TDI
Witam,
Zaznaczam, że jestem nowym użytkownikiem Octavii 2.0 TDI BKD więc pewnie dla niektórych temat już "obcykany". Otóż, denerwuje mnie po pierwsze dziwny świst turbosprężarko przy wchodzeniu na i schodzeniu z wyższych obrotów. Świst trwa ok 1-2 sekund. Czy ten typ tak ma czy jest coś nie w porządku? Po drugie - dwukrotnie podczas jazdy turbo odmówiło posłuszeństwa - brak reakcji przy rozgrzanym silniku na wciśnięcie gazu. Po zgaszeniu auta i ponownym rozruchu wszystko wróciło do porządku - auto przyspieszało normalnie. Zaznaczam, że nie dymi jak się rozgrzeje!
Użytkuję auto od niedawna, nie wyłączam jednak zapłonu zaraz po skończonej jeździe.
Turbawka to Garett.Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
-
-
borynajosef, na moj skromny gust to turbo do wymiany,swist przypomina ci jak by karetka na sygnale leciala?Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez borynajosefdwukrotnie podczas jazdy turbo odmówiło posłuszeństwa podczas jazdy. Po zgaszeniu auta i ponownym rozruchu wszystko wróciło do porządku.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
ponoc w tym BKD padaja czesto Turbiny,u mnie padla i byla wymieniana na nowke,a wymieniona byla jakies 10 tys km temu,naszczescie dostalem na nia 2 lata gwarancji :roll:Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez borynajosefczytał. Po przesiadce ze starszego japońca jakoś trudno mi zauważyć plusy Skody. Ale może się mylę.
a wygląda na zapieczone kierownice, temat wałkowany wielokrotnie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz