Felgi 17x7.5J i ET49 z oponami 225x45 w O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anerys
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez maku-2004
    Do kolegi Jac_ek, lepiej by brzmiało kolega miał i testowaliśmy
    no przecież wiadomo co gdzie i z kim zostało zrobione - nigdzie nie pisałem, że sam to zrobiłem :?

Pewnie, że mogę to napisać wprost - jak by miał ktoś wątpliwości ;-)

Cały montaż, testy i pomiary zrobiliśmy w Legionowie z Mariuszem (który sprowadził sprężyny) i jego sąsiadem, który pomagał przy montażu
  • krisekpl
    Classic
    • 2009
    • 24

Witam!

Mam pewien dylemat przy kupnie felg z oponami i w związku z tym proszę o odpowiedź na dwa poniższe pytania:

1. Czy felga 17x7.5J ET49 z oponami 225x45 nie będzie obcierać w nadkolu przy skrętach nie tylko oraz czy nie będzie wystawać poza obrys auta ?

2. Czy oryginalne felgi aluminiowe do SKODY są produkowane przez firmę RONAL (nawet te ze wzoru ZENITH z katalogu Skody)?

Dzieki!
    Pozdrawiam,

Komentarz

• fernando
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1890

Zamieszczone przez krisekpl
      1. Czy felga 17x7.5J ET49 z oponami 225x45 nie będzie obcierać w nadkolu przy skrętach nie tylko oraz czy nie będzie wystawać poza obrys auta ?
      Ja mam ET 47 i jest więcej zapasu niż 2mm, więc możesz spokojnie zakładać.

Komentarz

• krisekpl
        Classic
        • 2009
        • 24

Dzięki za szybką odpowiedź!

Chodzi mi konkretnie o felgę z SUPERBa - 7.5J x 17" Trifid
        do opony 225/45 R17 (CCR 800 004)- jak na zalaczonym obrazku

Czy ktoś zakładał je do O2 przed liftem?
        Załączone pliki

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

krisekpl, wejdzie bez problemu.

a przy okazji żeby skończyć pojawianie się takich pytań to O2 przed i po lifcie to takie same samochody które różnią się tylko paroma detalami wizualnymi i peroma pierdólkami elektronicznymi , reszta to wszystko to samo
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• krisekpl
            Classic
            • 2009
            • 24

Leszekmw, dzieki za wyjaśnienia --->

Teraz wiem że wejdzie ale dalej podtrzymuje moje pytanie - Czy ktoś zakladal je do O2? - po prostu chciałbym zobaczyc jakieś zdjęcia jak wyglądają na aucie

[ Dodano: Sob 02 Sty, 10 19:31 ]
            W koncu przymierzyłem te felgi z oponami u siebie w aucie. Niestety tylko jedną sztukę przekladając na przód i tył auta. Po założeniu i skręcaniu nic nie chaczyło. Jednak warunki na zewnatrz nie pozwalały na przetestowanie własciwości trakcyjnych tych felg i nie wiem czy nie będzie bicia na kierownicy. Zdaje mi się że felgi wyglądają ładnie - podobne wzór jak w RS-ie

Zastanowiła mnie tylko jedna rzecz: zakładając te felgi na przód opierały się one w otworze cetralnym na piaście tylko na głębokośc ok. 4mm (i przy zakladaniu felga łatwo spada z piasty), natomiast z tyłu opiera się na głębokości ok. 8mm (rysunek z opisanym wymiarem poniżej)

Z czego wynika taka róznica i czy u was też opiera się w tak małym stopniu na przedniej piaście?
            Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...