Ostatnio (listopad) VW wycenił mi Passata 2.0 tdi Combi czarny metalik + skóra + jakiś pakiet, fura miała ksenony, multifunkcyjną kierownice, pełną elektryke kabiny (bez el.foteli) 2 strefową klime, radio z dotykowym interfejsem i zmieniarkę na 6CD, systemy ESP,ABS coś tam jeszcze i za to wszystko chcieli 111 tyś. z datą produkcji 2010
Jak porównywałem to z Octavią to blado wypadła, Skoda zaczyna świrować z cenami i coś mi się zdaje że jej popularność jest mocno zagrożona.
Skoda jedzie na opini taniego rodzinnego samochodu i zastanawiam się gdzie dojadą.
wlasnie ostatnio patrzac na inne marki skoda jest tania tylko na papierze.... szczegolnie jesli chodzi o wyposarzenie z innymi konkurentami segmentu C wypada blado, niektore auta w podstawie maja wiekszosc elementow z ambiente... i nie mowie tu o markach typu KIA albo chvrolet czy dacia ....
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
a cennika opisanego jako cotavia scout nie ma albo ja jestem ślepy.
1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
z elementami zawieszenia produkowanymi w Wolbromiu (małopolska) :P Fotelami i elementami wnętrza produkowanymi w Wielkopolsce.
Produkt globalny...
Ciekawe gdzie napis Mitsubishi robią :lol:
zlezy jaki model :P lancery evo czy te zwykle benzyniaki sa 100% japan, diesle juz nie bo jak narazie montuje 2.0 VW carisma to jakis skladak, outlander dieslowski tez, reszta nie wiem bo sie nie interesowalem
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Coltem wyjedziemy z salonu, oszczędzając 4 tys. zł, 2 tys. zł w przypadku zakupu w kredycie 50/50 na 2 lata lub 2,5 tys. zł w przypadku wyboru gratisowego pakietu ubezpieczeń. Ceny Lancera Ralliart i Evolution X spadły o 5 tys. zł (modele dostępne także w kredycie 50/50), pozostałych wersji Lancera o 5 tys. zł, 3 tys. zł w przypadku wyboru darmowego ubezpieczenia oraz 1-2 tys. zł w przypadku zakupu w kredycie 50/50. Outlander z roku modelowego 2009 staniał o 15 tys. zł, a z roku modelowego 2010 - o 4 tys. zł (możliwa zamiana rabatu na darmowy pakiet ubezpieczeń). Na L200 obowiązuje upust w wysokości 5 tys. zł i gratisowy chip dla wersji o mocy 136 KM, a na Pajero - upust w wysokości 7 tys. zł.
mitsubishi.pl
Dziś to masa cen staje na głowie: dacie wiarę, że przegląd Nissana NOTE 1.4 po 40.000km to koszt minimum 800zł, a wchodzi w to tylko wymiana oleju, płynu hamulcowego i sprawdzenie zbieżności? A to przecież tanie, w założeniu ekonomiczne, auto...
Porównując Mitsubishi do Skody - ceny przeglądów i napraw, stawka za roboczogodzine w ASO Mitsubishi to kosmos, Skoda jest nieporównywalnie dużo tańsza w serwisowaniu.
A że Outlander ma kuszącą cene ( choćby na wyprzedaży rocznika 2008 pare miesięcy temu - ok. 80 tys.) - spójrzcie tylko na koszt wymiany rozrządu - w ASO ponad 4 tysiące zł. Czy to nie przegięcie :shock:
w nissanie teraz wjecej jest francji niz japonii to i ceny sie francuskie robia
Gadasz... AVIS prowadzi coś takiego jak rejestr kosztów obsługi aut - i wychodzi na to, że marka RENAULT jest autem, które najmniej się psuje i najmniej kosztuje jego serwis...
Agamek12, Nie lam sie Fiat tanszy nie jest. 880zl przeglad po 40tys 1.3MJ :twisted:
[ Dodano: Wto 05 Sty, 10 13:10 ]
A co do Mitsu, a pytal ktos jaki mozna wyszarpac rabat od cen z katalogu + ich rabat z gory, ja wiem jaki jest na Skode i ten na Mitsu wypada blado :roll: :twisted:
rkb, laguna to akurat szczególny przypadek - nie bez kozery nazywana królową lawet nie to żebym był za francuzami - ostatnie auto to był francuz hdi - i będąc szczerym był to pierwszy i ostatni. Przez niego zraziłem się do dieasli.ale jeśli wierzyć opiniom speców motoryzacyjnych to faktycznie renault wypada dość dobrze jeśli chodzi o niezawodność. oczywiście mówimy to o autach nowych. (do 3 lat)
Agamek12, pogadaj z kolega Dachu na temat laguny - szybko ja kupil jeszcze szybciej sprzedal
W AVIS auta jeżdźą góra 2-3 lata (choć np. interesujący mnie NOTE jeździ zaledwie rok) - więc auto 6-7 letnie nie są uwzględniane w ich rozliczeniach...
Komentarz