Mam polskiego VAG 4.9, jak zrobić adaptację przepustnicy? Wszędzie jest opis tylko do VAG-COM ale zypełnie on nie pasuje do polskiego VAG-a.
[O2] Fltron-materiały eksploatacyjne
Zwiń
X
-
[O2] Fltron-materiały eksploatacyjne
Obecnie auto ;
Touareg 7P
http://forum.golf6.pl/vw-inne-profil...ter-t2063.html
Golf VI Rline
http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/...ter-t1060.html
No i nadal Octavia
BasterTagi: Brak
-
-
Re: Fltron-materiały eksploatacyjne
Zamieszczone przez progressowyDlaczego nie stosujecie w autkach filtrów filtrona? Czy filtron to samo zło? Czy jest poprostu za tani i dlatego złej jakości?Jezeli chodzi o przeciwpyłkowy to spokojnie bym go zastosował - mozna czesciej wymienic..a nie przepłacac (gdyby była duża róznica cenowa) Oleju tu bym sie zastanowił....sam nie wiem . W poprzednich autach stosowałem filtrona i nie było problemu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyDlaczego nie stosujecie w autkach filtrów filtrona? Czy filtron to samo zło? Czy jest poprostu za tani i dlatego złej jakości?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Nie wiem czym sie sugeruja sprzedawcy wskazujac,iz w zadnym wypadku nie zakładać filtrów oleju,paliwa marki filtron.
Na czym polega to "lepsze"?
Czy znakiem tego,ze filtron to buble,ktore przepuszczają brudy?
Czy zdażyło się,że któryś z filtrów filtrona doprowadził do szybszego zużycia silnika lub awarii?
Nadmienie,że nie chodzi mi o oszczedność ok.20zł na komplecie filtrów.
Mercedesy też można nazwać lepszymi, a psuja sie o wiele częściej od nie jednego tańszego,mniej prestiżowego auta. A tam zastosowane "bochowskie" wtryskiwacze to szczyt awaryjności.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyJak narazie sami zwolennicy. A gdzie Ci przeciwnicy? Niech przytoczą swoje tezy.
może wszyscy używają filtronów i teraz im głupio :diabelski_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
W poprzednim samochodzie miałem filtry Filtrona (olej, powietrze, p-pyłkowy). Filtr olejowy był wadliwy i musiałem dolać w sumie 1,32 l oleju na 12kkm; filtr powietrza - ok (silnik benzynowy), filtr p-pyłkowy - oryginał podawał więcej powietrza. Po wymianie oleju i filtrów na te rekomendowane przez hondę, problem już więcej się nie pojawił.
Zastanawiam się teraz jak szczegółową kontrolę jakości ma filtron. Jestem zwolennikiem teorii, że nie ma już złych technologii, ale są różne poziomy i częstotliwość kontroli jakości, można sprawdzać partię ze 100, 1.000 lub 10.000. Nie mam na to dowodów matematycznych, ale skoro jedni zachwalają filtrona a drudzy go krytykują, to znaczy że jakość jest niestabilna, czyli mają wyżej zawieszony poziom kontroli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez entrangerW poprzednim samochodzie miałem filtry Filtrona (olej, powietrze, p-pyłkowy). Filtr olejowy był wadliwy i musiałem dolać w sumie 1,32 l oleju na 12kkm; filtr powietrza - ok (silnik benzynowy), filtr p-pyłkowy - oryginał podawał więcej powietrza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez entrangerW poprzednim samochodzie miałem filtry Filtrona (olej, powietrze, p-pyłkowy). Filtr olejowy był wadliwy i musiałem dolać w sumie 1,32 l oleju na 12kkm; filtr powietrza - ok (silnik benzynowy), filtr p-pyłkowy - oryginał podawał więcej powietrza.
ja tak samo mialem filtry Filtron w poprzednich samochodach i je chwalilem, ale wzialem sobie do serca opinie ze silnik PD jest bardzo wrazliwy na czystosc oleju i paliwa, stad wybor Mann-a ktory i tak kupuje razem z olejem.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rssstad wybor Mann-a
wyrzuciłem i kupiłem filtrona :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez rssstad wybor Mann-a
wyrzuciłem i kupiłem filtrona :szeroki_usmiechkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
jak wcześniej pisałem używam wszystkich filtrów z filtrona ( kabinowy węglowy wczesniej zwykły, powietrza, oleju,paliwa ) jedynie na pierwszym przeglądzie w ASO wymienili mi na kabinowy bosha reszty nie pamietam napewno nie filtron i tylko cena za te filtry powalała bo co do jakości to róznic nie widze auto chula aż miło i odpukać wiecej w serwisie nie było. Jak kolego masz jakieś obawy kup innej firmy bo dobre samopoczucie i spokój wewnętrzny bezcenny a skodzinie to i tak wszystko jedno będzie co założysz
Komentarz
-
Komentarz