bzyq_74, A ty mistrzu aż 6 sztuk??? Hurtownię otwierasz???
[O2] Taxi-eksploatacja octavii
Zwiń
X
-
[O2] Taxi-eksploatacja octavii
Obecnie auto ;
Touareg 7P
http://forum.golf6.pl/vw-inne-profil...ter-t2063.html
Golf VI Rline
http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/...ter-t1060.html
No i nadal Octavia
BasterTagi: Brak
-
-
ja mam co wprawdzie octe 1 ale tez jezdze nia na postoju...autko spisuje sie rewelacyjnie nic sie nie psuje...co do przegladu to 40 zl wiecej musialem zaplacic za to ze auto jezdzi jako taxi...terza tylko zalozylem na tyl wzmocnione sprezyny zeby dupsko nie siadalo jak z tylu siadzie trzy osoby+bagaze...www.strzelec.wczasy.pl
Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28851
Komentarz
-
-
przeglad taksowki jest raz do roku tak jak normalnego auta z tym ze 40 zl wiecej za to za w dowodzie jest wbite taxi tak po za tym wszystko normalnie nie wiem moze w korporacjach jest inaczej ale u nas w jeleniej i karpaczu auto przechodzi przeglad raz do roku.www.strzelec.wczasy.pl
Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796
Komentarz
-
-
Witam ja jezdze O2 w lodzi na Taxi jesli masz jakies pytania to z checia ci udziele odpowiedzi
Co do przegladow sa normalnie kosztuja dokladnie w lodzi 141zl ta 1 to na jakas oplate srodowiskowa czy cos
Jesli chodzi o korporacje to wszedzie jest roznie u mnie w 400-400 jest dwa razy w roku.
Co do samej eksplatacji to tak jak z zwlyklym aucie lejesz i jezdzisz tylko cie szlak trafia jak ci trzaskaja dzwiami,dzieciaki przechodza przez cala kanape na druga strone bo za trudno jest otworzyc dzrzwi z drugiej strony,no i akumulator to najwiekszy bol srednio co 10 miesiecy do wymiany bo u mnie jest sporo sprzetu nawigacja 7 cali radio + dvd 7 cali terminal,taksometr + kogut ale do koguta to radze odrazu zalozyc ledy.
Jak masz pytanie to tak jak pisalem napisz.
Komentarz
-
-
Stawki ubezpieczenia OC są takie same jak dla "cywilnego" samochodu. Sama Octavia jest prawie idealna do pracy na postoju. Śmieszne spalanie, i części dostępne niemal od ręki w każdym większym sklepie z mechaniką. Gorsza sprawa z tym co potrafią zrobić "klienici" z nawet bardzo zadbanym samochodem. Nie moje = Nie musze dbać, przecież nawet jeśli coś zespsuję to płacę za usługę, więc Pan taksówkarz sobie naprawi :roll:Artur
Komentarz
-
-
no wlasnie klijenci sa okropni pod tym w zgledem zwlaszcza zima kiedy w butach narciarskich pakuja mi sie do auta i maja w nosie.im sie wydaje wtedy ze sa bogami a w rzecywistosci taki klijent ktory nie szanuje czyjejs pracy jest zwyklym dupkiem...ot takie moje przemyslenia...www.strzelec.wczasy.pl
Komentarz
-
-
Witam ponownie co do oplat za Octavie to w lodzi w PZU jest zwszka 50 % na ubezpieczeniu,a w PTU np 20 % zwyszki.
Ale sa tez firmy co ubezpieczaja normalnie.
Co do jazdy Taxowkarzy to nie moge sie zgodzic.
Np co do kierunków to klient tak czesto zmienia trase ze sam glupiejesz,Prawo lewo nie prost !! niech pan zatrzyma sie oki dziekuje.
Co do wypadkow to wiecej stluczek maja cywile niz zawodowi kierpowcy i z czego to wynika?
Taksowkarz spedza w aucie srednio 12 godzin wiesz mi ze po takiej jezdzie masz dosyc dziadkow w kapeluszu i tzw niedzielnych kierowcow.
Duzo osob tez nie wie ze taxi ma ograniczony czas dojazdu do klienta i musi sie w tym czasie zmiescic.
Kazdy ocenia taksowkarzy jak jerzdza ale jak ktos z was wsiada w taxi to chce szybko tanio i najkrocej a takie rzeczy to tylko w Erze ale tak powaznie gdyby ludzie zamawiali taxi 20 minut wczesniej tez by bylo inaczej.Po za tym wszyscy narzekaja na Taxi ale dzieki nim macie informacje o korkach i robotach drogowych np przez Cb albo przez stacje radiowe.
Wiec nie zgodze sie z toba Kolego Big ze taxi zle jezdzi no chyba ze macie w Lublinie takich egzaminatorow ze wszyscy zdaja na prawko.
Wiec jednym slowem Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Zyj i pozwol zyc innym.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Maicoft ja pisze tylko ze jak mam O2 i zaczeli mi tak wsiadac to szook kratka z tylu od nawiewu juz byla wymieniana bo mi polamali noga ja poprostu mowie ze mi szkoda O2 na Taxi a nie ze O1 jest lepsz czy gorsze
Wiesz z postoju to moze i ktos cie wybierze to luz ale jak masz zlecenie z terminala to jedziesz i klienta nie interesuje jakim autem bedzie jechal(powiedzmy jakies 70 %),najwazniejsze aby bylo czyste i zadbane
Jak ja jade po klienta a wsiadaja mi dwa lumpy gdzie jedzie od nich rojalem i placa za krotki kurs do pijalki 8 zl a ty na zapachc wydajesz 10 to jest sie na co denerwowac
U nas w lodzi jezdzi chlopak nowa BMW 7 limuzyna wiec sa rozne opinie i gusta a ze o gustach sie nie rozmawia wiec to wszystko
Komentarz
-
-
bedac dwa lata temu w paryzu na wakacjach z zachwyceniem obserwowalem ile tam octavii robi za taxi :-)
nawet udalo mi sie zrobic zdjecie raz taksowkarza... ktorym bylo kobieta w czadorze!!! cala na czarno i tylko oczy bylo widac.... mozna sie bylo poczuc niczym w iranie.
z drugiej strony jak czasem czytam ogloszenia o sprzedazy uzywanych aut z francji i widze octavie to od razu mam podejrzenie czy to nie aby paryska taksowka z cofnietym licznikiem :-)
Komentarz
-
-
Sam jeżdżę moją I na taxi i powiem tyle , kolega Twelvi, ujołsprawę taxi perfekcyjnie bo właśnie tak po krótce wygląda życie na taxi :evil: a co do mojej I to problemy jakie dostrzegłem;
-mało miejsca z tyłu :evil: (bagażnik mega nie jeden kolega robił oczy co tam nie wlezie :twisted: )
-zbyt łatwo domykające się drzwi = mega trzaskanie :evil: :evil: :evil:
-no i zbyt skomplikowane otwieranie tylnych drzwi :shock: :evil: , ludzie nie mogą pojąć by otworzyć drzwi trzeba pociągnąć klamkę do siebie w poziomie :!: ale nie co tam wszyscy ciągną do góry jak by wsiadali do poloneza :shock:
To tyle :?
P.S- a co do ubezpieczenia byłem w Hestii ale przeszłem do Warty jest taniej
Komentarz
-
Komentarz