Na górze skrzyni biegów od strony połączenia skrzyni z silnikiem. Dokręcony jest na dwie śruby, dochodzi do niego przewód ciśnieniowy, na górze ma odpowietrznik taki jak w zacisku hamulcowym. Wygląda tak jak w TYM LINKU
EDIT
Sorki, źle spojrzałem w ETKA ops: . W ASZ jest łożysko wyciskowe z uruchamianiem hydraulicznym, czyli takiego typowego wysprzęglika ( jak na fotce wyżej ) nie ma...
EDIT
Sorki, źle spojrzałem w ETKA ops: . W ASZ jest łożysko wyciskowe z uruchamianiem hydraulicznym, czyli takiego typowego wysprzęglika ( jak na fotce wyżej ) nie ma...[/quote]
czyli co szukac typowego łożyska wyciskowego znaczy w sprzegle jest tarcza docisk i łozysko ?
...czyli co szukac typowego łożyska wyciskowego znaczy w sprzegle jest tarcza docisk i łozysko ?
Typowego ( czyli samego łożyska ) nie. Do ASZ jest specjalne łożysko z jakby zintegrowanym wewnątrz wysprzęglikiem ( coś jak w tym LINKU ). Tutaj masz przykład z Alledrogo
...czyli co szukac typowego łożyska wyciskowego znaczy w sprzegle jest tarcza docisk i łozysko ?
Typowego ( czyli samego łożyska ) nie. Do ASZ jest specjalne łożysko z jakby zintegrowanym wewnątrz wysprzęglikiem ( coś jak w tym LINKU ). Tutaj masz przykład z Alledrogo
Witam, pytanie może nie do tematu ale dot. tego wysprzęglika, właśnie jestem w trakcie wymiany sprzęgła, podpowiedzcie jak wymontować ten wysprzęglik, ma on jakieś zabezpieczenia?
Komentarz