Tempomat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekmrq
    Classic
    • 2008
    • 3

Tempomat

Zamieszczone przez szkoda
    czego jeszcze dowiedziałem się w ASO, tak se będę dopisywał, żeby to wszystko było już w jednym miejscu i już nie będę się powtarzał:
    To i ja się pochwalę "bojami" w brytyjskich ASO. Jak niektórzy tutaj wiedzą, będę rejestrował w UK auto kupione w PL, więc m.in. muszę aktywować drugie tylne światło przeciwmgielne (żeby mieć 2 lub z drugiej strony zaświecone). Walczę już z tym prawie pół roku, ale wczoraj mnie krew zalała i dzwoniłem do wszystkich po kolei. W pierwszym facet chyba w ogóle mnie nie zrozumiał i zaczął tłumaczyć jak się włącza te światła pokrętłem, a jak w końcu pojął, to powiedział, że przekaże mój numer koledze i do mnie zadzwonią. W kolejnym powiedzieli mi, że trzeba całą lampę wymienić i nie trafiało do nich moje informacje, że wystarczy kompa podłączyć (co mam na piśmie od Skody w Czechach). Kolejne ASO i już troszkę lepiej, ale wciąż źle - chcieli przezwajać, bo twierdzili, że druga lampa nie ma podłączonego światła i że w tym miejscu jest białe światło wsteczne (bahaha - aż se sprawdziłem - świecą się pod dwóch stronach). Czwarte ASO i... koleś wiedział od razu o co chodzi, aż się zapytałem, czy na pewno mnie rozumie (!!!). Jestem umówiony na wtorek. Po wizycie zdam relacje :lol: Jak to tutaj mówią "don't hold you breath".
  • tommo30
    Classic
    • 2007
    • 7

Tempomat

Witam Wszystkich
    Poszukuje manetki tempomatu do Skody Superb 2.0 TDI rocznik 2007. W necie jest sporo ogłoszeń tempomatów do Octavii, ale jak na lekarstwo do Superbów. Wizualnie manetka tempomatu do Superba I wygląda identycznie jak ta w Octavii I. Czy technicznie sa one identyczne i można je stosować zamiennie?
    pozdrawiam,

Komentarz

• lepicky
      Ambiente
      • 2009
      • 115
      • Octavia III combi (5E5)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

moze co spasuje

Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.

Rabat dla OCP

www.primusal.pl

[email protected]

Komentarz

• radik79
        Ambiente
        • 2008
        • 222
        • Octavia III (5E3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jeżeli chodzi o OII FL i SII, to są wymienne.

Najlepiej podjedź gdzieś do ASO, albo zadzwoń wtedy na podstawie numeru VIN podadzą Tobie numer pasującej manetki do Twojego samochodu, a potem to już tylko szukanie.
        Z tego co widzę, to jest kilka wersji manetki do S1, kóre zależą od tego czy masz m.in kierownicę wielofunkcyjną, światła do jazdy dziennej.

Pozdrawiam,
        Radek
        ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

Pracuję...