Nowy silnik skody 1.2 TSI

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrzejtg
    Classic
    • 2010
    • 19

witam,

chciałem podzielić się ze wszystkimi z naszego klubu i tymi co zamierzają zakupić Octavię 2 z silnikiem 1,4 TSI na temat szybkiego testu po zakupie nowego auta. Przejechałem mojim szkodnikiem w ciągu dwóch dni 1400km. Trasa wyglądała następująco:
    Ełk - Płock - Łódź-Częstochowa - Katowice - Cieszyn - Katowice - Warszawa - Elk. 80% było trasy, 20% miasto. Podczas tej wyprawy średnia z calego dystansu - czyli od nowości, zaraz po zakupie wyjechałem - 7,22l/100km, srednia prędkość wyniosła 87 km/h więc dosyc wysoka jak na nasze polskie drogi. W trasie spalanie oscylowało od 6,1-7,5l przy prędkościach 110-180km/h. Nadmieniam, iż rozpędzałem się dynamicznie, hamowałem silnikiem oraz 6 wrzucałem przy ok 130km/h. To co mnie przekonalo do tego silnika to łatwość przyspieszania na każdym z biegów oraz cisza w kabinie. Po przejechaniu 700km czlowiek wysiada i idzie bez bólu głowy, fakt że trochę połamany... Na początku każdy mi się krzywił, że 1,4 tylko lecz mozna nie jednego zaskoczyć w trasie. To taki krótki i szybki test z trasy przejazdu. Nie wiem jak inni osiągaja zużycie paliwa w trasie 8-9l....

pozdrawiam
  • savio23
    Drive
    • 2009
    • 82

Drodzy forumowicze dzis natrafilem na taki oto material wideo: http://moto.onet.pl/5780391,29,4,filmy.html?node=29 Moze kogos zainteresuja zawarte w nim informacje

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W jednym miejscu wystarczy podawać

Nie trzeba od tego nowego wątku.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz