ja mam inne auto ubezpieczone w axa, i nie nazekam, a skladke dla skody jaka mi wyliczyli to 375zł za OC rocznie wiec i tam bede za niedługo opłacał szkodnika.. powiedzcie mi czy jest sens płacić AC po 1500zł przy wartośc auta 12000zł??
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
z tego co wiem tylko O2 moze miec gaz "fabryczny", O1 ma zawsze gaz dokladany poza fabryka. Ja na gaz mam np osobna ksiazke gwarancyjna.
A ta fabrycznosc gazu w O2 to tez nie do konca wiadomo jaka jest, gdyz np zbiornik jest w kole. Jestem ciekaw czy np komputer obsluguje dwa paliwa, czy centralka gazu jest osobna czy zintegrowana, czy wlew gazu jest tam gdzie wlew paliwa. Szczerze mowiac watpie...
to oznacza ze w O2 gaz wystepuje fabrycznie (zreszta w czeskim konfiguratorze na WWW jest dostepna taka wersja). Z checia dowiedzialbym sie jak daleko ta integracja jest posunieta.
Jak byłem w ASO i pytałem o instalacje do octy 2 fl z silnikiem 1.6 to pan powiedział mi że nie ma octy z instalacją tak jak jest O1 ale można ją założyć ale odrazu ..tzn przed odbiorem auta bo potem to już nie zainstalują a jak np założą po odebraniu auta to już nie ma gwarancji na silnik....dość dziwne ale taki jest warunek ASO.
...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami
z tego wynika ze integracja jest taka sama jak u nas czyli zadna. Nazywanie tej instalacji "firmowa" to gruba przesada. Natomiast ciekawi mnie czemu cena jest znacznie wyzsza. Skoda, jako kupiec hurtowy, kity powinna miec tansze. Robocizna w Czechach tez drozsza od naszej raczej nie jest.
w tym tygodniu odbieram OII FL jeszcze z 2010r. z fabryczną instalacją gazową.
Tak instalacja montowana w fabryce nie w Polsce w ASO.
Po rozmowie ze Skoda Auto Polska otrzmałem informację,
że do Polski trafiło 150 samochodów ze Słowacji,
właśnie modeli 1,6 z LPG Landi Renzo.
Wszystkie dokumenty dot. obsługi były w aucie w języku Słowackim.
Jest to wersja Mint, jednak troszeczkę inaczej skonfigurowana niż Polskie Minty.
Jak odbiore postaram się poskanować dokumentację.
Pozdrawiam
Piotr
Ehh dopiero teraz zauważyłem, że ostatni wpis to 30 stycznia, ale 2010
Przepraszam za odgrzanie kotleta
Z ciekawości wszedłem na stronę skoda.sk
i nie ma tam wersji wyposażenia takiej jak Mint...
jest tylko Classic, żeby było śmieszniej w serii są:
- składany kluczyk do centrala
- radio Blues
- listwy boczne malowane pod kolor nadwozia
- komputer MFA
ale za to nie ma ESP tu dopłata 525 euro.
Nie ma też benzynowej wersji 1.6, jest tylko wersja 1.6 z LPG (taki nasz TwinPower)
Jak tylko odbiorę swoje autko, napiszę na ile to się pokrywa,
no i oczywiście jak faktycznie jest z LPG
Komentarz