Fabryczny alarm MxxA SxxxxM Obsługa Help

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzekis
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez puck400
    Czy ktoś mógłby sprawdzić ten TMBJS26Y264451388 :roll:
    A przy okazji były Fabie 136km :?:
    Czy były to nie wiem, ale ta ma 1,9 TDI ATD 74kW ( 100 KM ). Fabia Classic Kombi, krajówka ( PL ) z 19.07.2005 w kolorze żółty cytrynowy...

EDIT
    Dobra sprawdziłem i 136KM to był silnik AZV w octavii. Podejrzewam, że tutaj ktoś popełnił klasyczny błąd czyli wpisał ilość KM ( 100 ) w miejsce, gdzie powinna być moc w kW ( bo 100kW = 136 KM ).
  • kamel2208
    Classic
    • 2010
    • 28

Pytanko do posiadaczy seryjnego alarmu.
    Choc moj byl chyba dolozony u dealera nie mam scyzoryka tylko osobny pilocik.
    Nie moge zlokalizowac syreny alarmowej ( szukalem wszedzie pod maska w srodku itp itd )
    auto podczas wyzwolenia alarmu miga tylko awaryjkami. Nie slychac rowniez uzbrajania czy tez rozbrajania alarmu.
    Czy to mozliwe zeby tej syrenki nie bylo . ? az dziwne zeby jej nie zalozyli.
    I do czego sluzy ten przycisk na obudowie z diodą led .? wogole jakie funkcje ma ten alarm bawilem sie pilotem
    ale nie zauwazylem zebym mogl mu zmienic jakies tryby pracy itp itd. tylko domyka szyby po przytrzymaniu.
    A sensory ruchu czy tam ultradzwiekowe jak kto woli to wogole juz jakis smiech macham do nich to awaryjki mrugna raz macham ponownie znowu sobie mrugna raz zeby wyzwolic alarm to musze sie w srodku z 10min krecic jakas paranoja jak dla mnie.
    Auto kupione ze salonu skody w Pozku (uzywane) mam wszystkie karty z kodami itp a instrukcji brak.
    Z gory dzieki za jakiekolwiek wyjasnienia.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

To jeszcze tylko brakuje informacji gdzie parkujesz samochód :diabelski_usmiech

Komentarz

• kamel2208
        Classic
        • 2010
        • 28

BEz nerwow mam jeszcze pare niespodzianek dolozonych samodzielnie :P

Komentarz

• Guguś
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1212

kamel2208, a nie prościej jest załączyć alarm i nasłuchiwać skąd dochodzi dźwięk, stawiam na klakson :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• kamel2208
            Classic
            • 2010
            • 28

Zamieszczone przez Guguś
            kamel2208, a nie prościej jest załączyć alarm i nasłuchiwać skąd dochodzi dźwięk, stawiam na klakson :szeroki_usmiech
            No ale problem w tym ze nic nie slychac. Nie pika nie tąbi nic ;] dlatego szukam syrenki bo nie wiem czy jest wyłączona poprostu czy jej fizycznie nie ma .

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

kamel2208, PW
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• RS
                Ambiente
                • 2009
                • 238

Jezeli masz alarm f-my DEST ( rekomendowana przez VW/AUDI ) to syrena jest na przedniej belce pod maską silnika , między reflektorami ( taka czarna skrzyneczka ze stacyjką ) . Drugi przycisk na pilocie (sredni ) słuzy do uzbrojenia alarmu bez czujników ultradzwiekowych ( czyli dla pozostawienia np zwierzecia na krótki czas w samochodzie ) U mnie tez nie odzywa sie syrenka podczas uzbrojenia - mozna to załczyć w punkcie gdzie montowali Ci alarm ( czyli w ASO ) - ja mam wyłaczone zeby nie draznic niepotrzebnie sasiadów .
                Pozdrawiam

Komentarz

• kamel2208
                  Classic
                  • 2010
                  • 28

Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi. Niestety syrenki nadal nie znalazłem nie mam tez zadnego malego kluczyka do niej wiec najprawdopodobniej nie jest zamontowana i alarm korzysta np. z klaksonu ( niestety jakos nie działa )

Znalazłem natomiast po konkretnych poszukiwaniach przed chwila instrukcje obslugi
                  META SYSTEM. Jest tam opis podlaczen zasad programowania itp itd. wyglada na to ze trzeba zaprogramowac wyjscie sterownika zeby podal napiecie na klakson.
                  Teraz tylko odszukac centralke i pogrzebac
                  Dla zainteresowanych podrzuce instrukcje na maila juz nie bede dawal linka na ogolnym forum. Takze jakby ktos chcial pisac.
                  Pozdro for all
                  Kamel

Komentarz

• gregor6
                    Rider
                    • 2008
                    • 488
                    • Volkswagen

Większość alarmów ma możliwość podpięcia pod klakson jak i pod syrenkę (syrenka prawie zawsze ustawiona jest jako domyślna). Możliwe, że ktoś założył alarm i nie przestawił go na klakson.

Komentarz

• t271828
                      Elegance
                      • 2008
                      • 928

Re: Fabryczny alarm MxxA SxxxxM Obsługa Help

Zamieszczone przez kamel2208
                      Pytanko do posiadaczy seryjnego alarmu.
                      Choc moj byl chyba dolozony u dealera nie mam scyzoryka tylko osobny pilocik.
                      Nie moge zlokalizowac syreny alarmowej
                      Jesli masz taki jak ja to nacisnij ponownie przycisk zamykania w ciagu pieciu sekund po
                      zakkniecia samochodu. Wtedy czujki sie deaktywuja a alarm potwierdza to
                      sygnalem dzwiekowym. Dzieki temu mozesz sprobowac namierzyc syrene

I do czego sluzy ten przycisk na obudowie z diodą led .?
                      IMO do niczego - mozna sobie najwyzej pilot nim podswietlic

A sensory ruchu czy tam ultradzwiekowe jak kto woli to wogole juz jakis smiech macham do nich to awaryjki mrugna raz macham ponownie znowu sobie mrugna raz zeby wyzwolic alarm to musze sie w srodku z 10min krecic jakas paranoja jak dla mnie.
                      To u mnie jest odwrotnie - nawdrazliwe sa te czujki i alarm uruchamia sie bez powodu

Komentarz

• ccLot
                        Rider
                        • 2009
                        • 334

Re: Fabryczny alarm MxxA SxxxxM Obsługa Help

Jeśli masz alarm meta system hpa to prawdopodobnie nie aktywowali pikania w serwisie bo to niezgodne z prawem unijnym.
                        Tutaj masz instrukcję instalacyjną http://www.abacuscaralarms.co.uk/manuals/hpa_e_02.pdf.
                        Właśnie wczoraj aktywowałem pikanie przy zamykaniu i otwieraniu.
                        Ale nadal nie mogę ustawić modułu komfortu tzn tylko domyka szybki jak są otwarte, a nie mogę go zmusić do otwarcia szyb przy otwieraniu samochodu.
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

File not found
                          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• ccLot
                            Rider
                            • 2009
                            • 334

spróbujcie bez kropki na końcu chodzi

Car alarms and car security, Motorcycle alarms, car immobilisers, motorcycles, bikes, accessories, autowatch alarms, meta, serpi star and gemel dealer

Komentarz

• shado
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 5315
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A to już widziałem tą instrukcję. Czy jak włączałeś potwierdzanie syreną włączenia alarmu to wystarczyło zmienić tylko to pikanie jako, że to pierwsza opcja, czy musiałeś przejść przez cały proces kodowania wszystkich opcji?

Komentarz

• ccLot
                                Rider
                                • 2009
                                • 334

Wchodzisz w tryb serwisowy i za pomocą przycisku na desce wchodzisz w opcję buzzer (jedno kliknięcie na desce) i odpowiednim przyciskiem na pilocie aktywujesz pikanie.
                                Nie trzeba przechodzić przez wszystkie opcje, ale można za jednym razem zmienić kilka funkcji.

Komentarz

• shado
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 5315
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam co prawda trochę inny model tego alarmu, ale programowanie wygląda tak samo. No i właśnie wolę uniknąć wchodzenia w inne funkcje, bo moje rozumienie jest takie, że po wejściu w tryb serwisowy wchodzę no w opcję buzzer i wtedy w zależności od tego czy stacyjka jest przekręcona czy nie to zostanie wybrana konkretna funkcja. Ale oznacza to również, że jeżeli nie wiem jakie opcje były zaprogramowane dotąd to nie wiadomo czy czegoś źle nie zaprogramuje (np w moim alarmie są możliwe 4 różne syreny i każdą z nich inaczej trzeba zaprogramować). Czy dobrze rozumuję? W jaki sposób opuścić tryb serwisowy? Nic nie ruszać przez dłuższy czas?

Komentarz

• ccLot
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 334

No to po kolei jak to jest u mnie:
                                    1. Uzbrajamy alarm
                                    2. Przekręcamy kluczyk w pozycję zapalenie kontrolek na desce
                                    3. 4 razy przyciskamy na pilocie przycisk A od uzbrojenia
                                    4. po czwartym przycisnieciu włączy się syrenka (piknie) i dioda zacznie szybko mrugać
                                    5. naciskamy na panelu na desce rozdzieleczej przycisk w zależnosci od funkcji, w przypadku buzzera raz, (każde naciśniecie jest potwierdzone mrugnięciem kierunków)
                                    6. następnie odpowiedni przycisk na pilocie w zależności od tego co chcemy zrobić
                                    7. Teraz albo wychodzimy z trybu serwisowego przez przekręcenie kluczyków w pozycję off lub ponownie naciskamy przycisk z deski aby wejść w następną funkcje.

I gotowe.

A czy szanownemu koledze działa moduł komfortu przy otwieraniu drzwi?

Komentarz

• shado
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 5315
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Powiem tak:

K...A MAC :!: :!: :!: :!: :!:

Teraz już mi nic nie działa. Mam teraz identyczny problem jak założyciel wątku :evil: Wiedziałem, żeby tego nie tykać.... :twisted:

Komentarz

• ccLot
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 334

a jaki to alarm? Moze ta instrukcja z linku nie pasuje do kolegi alarmu? Proponuje powtorzyc wszystkie czynnosci na spokojnie i powoli.

Komentarz

• shado
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 5315
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dziś rano jeszcze nie działał. Jak dojechałem do roboty to się "naprawił". Uffffffffffff :szeroki_usmiech

Komentarz

• kamel2208
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 28

Programowanie rzeczywiscie działa wszsytko wyswietla na diodzie tak jak powinno byc ale nadal ani slychu syreny czy klaksonu wiec na bank nie sa podpiete ....
                                            jak sie ociepli poszukam centralki i troche pomajsterkuje
                                            Thx

Komentarz

• ciciek
                                              Classic
                                              • 2008
                                              • 26

Odgrzewam temat bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
                                              Alarm: Meta System H.P.B. po CAN (cyfrowa syrena).

Działają wszystkie funkcje, potwierdzenie kierunkowskazami jednak nie włącza się syrena alarmowa jak wywołuję "włamanie". Migają tylko kierunki. Co zrobić żeby syrena zaczęła wyć. Dodam, że wyła, a teraz tego nie robi. Żadnej ingerencji z zewnątrz w alarm nie było, żadnych prób przekodowania itp. Jest jakieś magiczna kombinacja klawiszy + właczenie zapłonu, która przywraca syrenę?

Komentarz

• shado
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 5315
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ale kierunkowskazy migają na stałe czy tylko przez kilka sekund? Poza tym to nie jest syrena tylko głośnik
                                                Może się po prostu zepsuł?
                                                Mogę Ci tanio taki sprzedać, bo wywaliłem Metę bo mi się zepsuła.

Komentarz

• kiszczu
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 73

Czesc
                                                  Fabrycznie syrena zamontowana jest nad prawym przednim nadkolem tzn. żeby sie do niej dostać musisz to nadkole ściągnąć

Komentarz

Pracuję...