Mam pytania o elektrowstrzasy przy wysiadaniu!Rdzawy na lot
KICUS, moim zdaniem zrób tak jak napisałeś. Wymień tylko pasek a przy 90kkm cały rozrząd razem z pompą. Dokładnie tak jak piszesz :starzeje się guma!! Rolki napewno nie staną jak mają czysto pod osłoną.
Pozdro
Grzesiek
Mam pytania o elektrowstrzasy przy wysiadaniu!Rdzawy na lot
Co jest ich przyczyna gasze auto wysiadam i mnie lekko kopie w ciemnym garazu błysk
moza jakas zlikwidowac.
Rdzawy na lot wykrylem , nalot na wycieraczkach chodzi o miejsce gdzie sie zgina wycieraczka czesc blizej maski na zawiasach widoczny jest rdzawy nalot to normalne??
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
Re: Mam pytania o elektrowstrzasy przy wysiadaniu!Rdzawy na
Zamieszczone przez rafalus
Co jest ich przyczyna gasze auto wysiadam i mnie lekko kopie w ciemnym garazu błysk
moza jakas zlikwidowac.
Być może jesteś naładowany elektrycznie dodatnio dzięki swojemu ubraniu - wełniane swetry, płaszcze w połączeniu z syntetykami i Twoją personą, wówczas ma miejsce zjawisko wzbudzania napięć i prądów poprzez zmiany pól magnetycznych w tychże materiałach (i wyładowania na szkodniku 8) ).
Zawsze tak miałeś? Czy też od momentu ubierania się na cebulkę?
Ja kiedyś tak miałem, nawet do żony się iskrzyłem.... do gabloty też, zrezygnowałem z ulubionego sweterka i po kłopocie...
no chyba, że z innego źródła te wyładowywania pochodzą.... :wink:
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
Mnie tez czasem "kopnie" jak wysiadam, tak wiec bym sie nie przejmowal.
Ale to i tak nic. W biurze mamy jakas dziwna wykladzine, ktora w polaczeniu z moimi butami potrafi niezle mnie naelektryzowac. Jak pochodza troche po biurze to pozniejsze spotkanie z metalowa klamka drzwi bywa traumatycznym przezyciem. :szeroki_usmiech
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
hmm dodatni ladunek generuje mnostwo urzadzen w aucie oc chocby lopatki alternatora
lub zamkniecie drzwi(w zamku moze wytworzyc sie ladunek)
pogoda tez generuje na aucie ladunek dlatego miedzy innymi w dni deszczowe lub pochmurne auo czesciej kopie i takich czynnikow i urzadzen jest pelno, na drugim roku na fizyce mielismy wlasnie to omawiane
za to jesli piorun walnie w auto to nic sie nie statnie bo ladunek jest taki duzy\
ze ta mala odleglosc miedzy podwodziem a ziema przewodzi prad
wtedy mozna zaobserwowac jak z podwozia idze kilka piorunkow w glebe :twisted:
Komentarz