Panowie, o czym jest mowa??? Co to za imola???
Spryskiwacze reflektorów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez m4riusztak jest czujnik zmierzchu,
zalaczaja sie jak mowisz co 5 uruchomienie, ale wg instrukcji powinny tylko przy sw. mijania lub drogowych dlatego pytam o pozycyjne poniewaz u mnie zalaczaja sie takze przy pozyzcyjnych.
Tak przy okazji najlepsza obecnie opcja to opcja skandynawska w dzien ( wtedy spryski nie dzialaja ) no i normalne swiatla drogowe w nocy.
Lepsza opcja sa juz tylko fabryczne swiatla do jazdy dziennej i wtedy bez opcji skandynawskiej. No i czyjnik swiatla to chyba nie jest ci zbyt potrzebny ? chyba ze zmienia przepisy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacaMam włączony tryb skandynawski. Jak chcę spryskać tylko szybę to przestawiam przełącznik świateł na "0" (światła mijania wciąż się świecą, gasną tylko wskaźniki w kabinie) i pryskam, pryskam...
[ Dodano: Sro 13 Sty, 10 20:27 ]
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez voltarTak przy okazji najlepsza obecnie opcja to opcja skandynawska w dzien
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacaZamieszczone przez voltarPrzeciez w trybie skandynawskim nie musisz tego robic bo przelacznik juz masz na pozycji 0 ...
[ Dodano: Sro 13 Sty, 10 21:27 ]
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez voltarto chyba najgorsza opcja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarNo ale po co ci podswietlenie w dzien ? Kontrolka swiatel chyba wystarczy ?
Zamieszczone przez voltarW tym konkretnym przypadku to przepisy wymuszaja takie a nie inne dzialanie spryskiwaczy
Spójż na początek wątku. M4riusz pisał, że nie jest w stanie spryskać samych szyb, więc napisałem jak ja to robię - i tylko tyle.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
voltar- a kto mówi o jeździe dziennej. Tak na prawdę spryskiwanie (czyszczenie) reflektorów potrzebne jest w nocy. A w nocy wolę widzieć prędkościomierz i inne przyrządy. W dzień to mam w d...e czy reflektory są brudne czy czyste.
jaca :
Wybacz skoro wiec piszesz o jezdzie nocnej i jak sam zauwazasz spryskiwanie (czyszczenie) reflektorów potrzebne jest w nocy to po co tak robisz dokladnie odwrotnie czyli jak napisales :
(światła mijania wciąż się świecą, gasną tylko wskaźniki w kabinie) i pryskam, pryskam...
Kolejny raz ktoś powtarz tą samą plotkę. W przepisach o ruchu drogowym w Polsce nie ma słowa o spryskiwaczach reflektorów. Przynajmniej ja nic nie widziałem.
W Polsce w zakresie o ktorym mowimy obowiazuje europejska regulacja ECE R48.
Faktem jest tez ze nie mowi ona o obowiazkowych spryskiwaczach w przypadku xenonow tylko o ukladzie oczyszczania swiatel ale zareczam Ci ze nie chodzi tu o husteczki higieniczne
Komentarz
-
Komentarz